Bruce Lee Hakkında Biraz Bilgi

NeverBackDown
20-07-2012, 14:44   |  #1  
NeverBackDown avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 26
516 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2012

Bu konuyu açmamda ki amaç dövüş sporları hayranlarını bilgilendirmek istememdir.

Aslen adı Lee-Jun Fan'dır.Bruce Lee Amerika da doğmuştur ama aslen Çinlidir.Babası Çinlidir fakat annesi yarı çinli yarı almandır.Kendisi Jeet Kune Do adlı bir savunma sanatı geliştirmiştir.Türkçe anlamı ise ''Durduran Yumruk Yoludur''.Bruce Lee bu sistemi geliştirmeden önce birçok dövüş sanatı eğitimi almıştır.Bunlar  Kung Fu, Wing Chun, Karate, Boks, Tayland boksu, Jujutsu, Kick Boks, Aikido, Judo, Eskrim, Güreş ve Tekvando'dur.

Daha küçük yaşlarda hırçın ve sert karakteri belli oluyordu.Lee Kun-Fu tekniklerini rastgele bir şekilde öğrenmeye başladıktan sonra 1955'di sanırım o yıllar ünlü dövüş ustası  Yip Man'ın öğrencisi olarak dövüş eğitimi almaya başlamıştır..

Yip Man'dan Wing Chun stilini öğrenmiştir.Zaman geçtikçe Wing Chun stiline boks hareketleri de eklemiştir.Sürekli olarak sokak kavgalarına karıştığı için kötü şöhretinden dolayı A.B.D'ye gitmiştir.Sadece Çinlilere öğretilmesine izin verilen Kung-Fu'yu başkalarınada öğretmiş ve ders vermiştir.

Bruce Lee aynı zamanda çok iyi bir aktördü, dövüş sanatını beyaz perdeye fantastik bir şov olarak sergilemiştir.

Bruce Lee'nin hareketleri o kadar hızlıydıki hareketleri ancak Slow Motion ile net görülebiliyordu.Filmlerinde izlediğiniz Slow Motiondur.

Bruce Lee hayatında 4 öğrencisine Jeet Kune Do hocası olma lisansı vermiştir.

Bunlar Taky Kimura, James Yimm Lee, Dan Inosanto ve Ted Wong'dur.Bruce Lee şöyle der: "...Jeet kune do şekilsizliği tercih eder, böylece tüm şekilleri alabilir ve jeet kune do'nun stili olmadığından bütün stillere uyabilir. Sonuç olarak jeet kune do tüm yolları kullanır ve hiç birine bağlı değildir ve bunun gibi sonuca yardım eden bütün teknik ve imkanları kullanır..Babasının son filminde yönetmen onu sette gördü ve onun o hali yönetmenin çok hoşuna gitti ve ona bir rol teklif etti.İşte bu Bruce'nin gelecekteki film kariyerinin başlangıcı oldu.Bir sokak kavgasında küçük düşme korkusunu yenebilmek için dövüş sanatları eğitimine başladı.Bir delikanlı olarak sebepsiz yere bir sürü dövüşe katıldı.

Aynı zamanda çok zeki olduğu için Yip Man onu çok severdi ve Wing Chun stilinin birçok gizli tekniğini de öğretmiştir.Lee 3 tane dövüş sanatları öğrencileri üzerine tasarlanmış Knoos adlı okul açtı.Bu okulda öğrencilere gerçek Jeet Kune Do olmayı öğretti.

1970'li yıllarda Hollywood ile Hong Kong arasında mekik dokumaya başladı. İnanılmaz teklifler alıyordu ancak bu  yıllarda sırtından çok ciddi rahatsızlandı.Doktorlar iyileşmesi için yatakdan kalkmaması gerektiğini söylediler ve Bruce Lee 6 ay boyunca yatakta kaldı ama bu süre içinde boş durmadı bu süre içinde Jeet Kune Do Tao adlı kitabı yazmaya başladı ama kitabın bitmesine az kala kendisi vefat etmiştir ve kitabı karısı tamamlamıştır.

20 Temmuz 1973'de Bruce Lee vefat etti.Fiziksel olarak çok sağlamdı hatta 2 parmakla şınav çekerdi herkesi hayretlere düşürürdü.Ölüm sebebi doğal olabileceği söylendi.Tabi ki kimsenin gelecek felakete dair bir önsezisi yoktu.Betty'inde başrol oynayacağı "Game Of Death" adlı filmini bitirmek için yapımcısı Raymond Chow'la görüşmek üzere Betty'nin dairesine gitmişti.Raymond öğleden sonra akşam tekrar konuşmak üzere onlardan ayrıldı.Başağrısından şikayet eden Bruce, Betty'i herzaman kendisininde kullandığı bir aspirin karışımı olan Equogesic verdi.Ondan sonra Bruce uzanmak üzere yatak odasına gitti.
Raymond akşam niçin gelmediklerini öğrenmek için onları aradığında Betty , Bruce'un uyuya kaldığını söyledi.Raymond Betty'nin dairesine gidip Bruce kaldırmayı çalıştı ama başaramadı. Panik olmaya başladılar.Ve Betty doktor çağırdı.Onu kurtarmak için yapılan birçok başarısız denemeden sonra ambulans çağırıldı.
Küçük ejder Bruce hastaneye gittiğinde ölüydü.Acil müdahalede kalp ve solunuma müdahale edildi..Ama bir hayat belirtisi yoktu. Bruce'nin nasıl öldüğü aslında tartışma konusu oldu.Ölümünün beynindeki tümörden olabileceği söylendi. Bunun doğuştan mı yoksa daha sonra mı ortaya çıktığı meçhuldu ama kafasında her an patlamak üzere olan hasar görmüş bir damarla birlikte de çok vakti yoktu. Hatta ölümünden 2 ay önce bir beyin travması geçirdi. Bruce Lee'nin ölümüyle Hong Kong yasa boğuldu..Binlerce insan sokaklara dökülüp, son yolculuğunda onu yalnız bırakmak istemediler.

Bruce Lee'nin ustası Yip Man'ın filmleri vardır isterseniz izleyebilirsiniz 2008 ve 2010 yapımıdır.Imdbden'de 8 puanın üzerinde almıştır.

NOT:Bazı yerler alıntıdır bazı yerleri kendim yazdım karışık yani :) :)

Son Düzenleme: NeverBackDown ~ 10 Şubat 2013 15:42
Dizman
24-07-2012, 14:51   |  #2  
Dizman avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

erken gitmistir

okinkurt
03-09-2012, 15:15   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

Bruce amcayı severim güzel konu :)

Kapalı Hesap (54346)
12-09-2012, 00:17   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
281 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

ronnie coleman  döver  bruce yi  ronnie  çok daha sağlam

Kapalı Hesap (54346)
12-09-2012, 00:17   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
281 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

arnold  da  döver

Kapalı Hesap (54346)
12-09-2012, 00:18   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 12
281 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

o  dönemlerde  arnold ile bir dövüşseydi arnold zıbartırdı bruceyi

okinkurt
12-09-2012, 01:25   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

Oldu canım başka :D arnold kim ya şişirmiş kasları baska bi numara yok bruce lee makina gibi calısarak yapmıs kasları ve bütün dövüs sanatlarında uzman bi adam nası zıbaracak merak ettim valla :) chuck norris/ bruce lee bunlar sağlam adamlardır norris zaten hala dünyanın en sert tekme atan adamı rekoruna sahip o bile kabul etmiştir lee nin üstünlügünü isteyen istedigine inanabilir tabi benim fikrim böle.

AndcrewTR
10-02-2013, 16:48   |  #8  
AndcrewTR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 102
1,268 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2011

Tekme atmada Van Damme favorimdir uzak doğuda Chaki Chan (yanlış yazmış olabilirim [8-"])