Bu Android oyununda önemli bir açık çıktı

CHIP Online
25-07-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu oyunu yükleyenler arasındaysanız, cebinize deyim yerindeyse bir bomba yüklediniz demek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bu- ... ik-cikti_41681.html

Güvenlik uzmanları, Android'deki bir çocuk oyununda, "MasterKey" ismi verilen çok tehlikeli bir açık tespit ettiler. Android telefon ve tabletler için çok büyük tehlike yaratan bu yeni saldırı yöntemi, iki hafta önce keşfedildi. Bu açık sayesinde, kötü niyetli kişiler, uygulamaların içine hiç fark ettirmeden kötü amaçlı kodlar yerleştirebiliyorlar.


Google'ın Android uygulamalarını kontrol eden mekanizması, uygulamaların sadece ilk edisyonunu kontrol edip güvenlik onayı veriyor. Daha sonra bu onay parametlerine uyan güncellemeler yapılabiliyor. Ancak MasterKey saldırısında, kötü niyetli uygulamalar, buldukları açık sayesinde, güvenlik parametrelerini ihlal etmiyor görünerek, yazılıma kötü amaçlı kodlar yükleyebiliyorlar ve Google'ın alarmlarını çaldırmadan, kullanıcıların telefonlarına sızmayı başarabiliyorlar.


Bir güvenlik firması, Android'de dağıtılan Rose Wedding Cake içinde de bu tür bir açık buldu ve uyarı yayınladı. Oyunu yükleyenlerin dikkatli olmaları istendi.Oyunun şu anda "kötü amaçlı" bir aktivite göstermediği için Android güvenlik sözleşmesini ihlal etmediği ve Google tarafından kaldırılmadığı da açıklandı.

Tüm Konu: Bu Android oyununda önemli bir açık çıktı

Kaynak: www.chip.com.tr

grezimonk
25-07-2013, 10:33   |  #2  
grezimonk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
4,195 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

yalana bak Apple fanboylarından yalan haber nedense bu tarz iftiralar hep chip.com.tr adresinden çıkıyor...