Bu araba sizi asla rahat bırakmayacak!

CHIP Online
17-06-2011, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ceplerin kullanıcı konum ve verilerini paylaşmasına alıştık ama bu olay "bu kadarı fazla" dedirtiyor

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bu-a ... kmayacak_27510.html

Resimlerle: Masaüstünüz için inanılmaz araba duvar kağıtları!

Tamamen elektrikle çalışması ve her şarj edilişinde 160 km gibi yüksek mesafelerde yol alabilmesi, Nissan'ın son dönemlerde piyasaya sürdüğü Nissan Leaf isimli aracı şimdiden mükemmel araçlar listesine eklemeye yetiyor.

Nisssan Leaf pek tabi bütün bunlarla kalmıyor ve Nissan Carwings system denen, Nissan marka bütün yeni üretim araçların bağlı olduğu bir network'e de dahil olarak karşımıza çıkıyor. Tek bir sunucu altında toplanan veriler sayesinde Nissan kullanıcıları, belki direk olarak birbirleriyle iletişim haline geçemiyorlar ama genel hatlarıyla diğer araçların nasıl çalıştığına ve ne gibi enerji tüketim oranlarına sahip olduklarına dair birçok bilgi elde edebiliyorlar.

Tam bu noktadaysa her şey karışmaya başlıyor. Karışıklıksa Seattle eyaletinde ikamet eden Casey Halverson isimli şahıs sayesinde başladı. Halverson yaptığı açıklamasında; "The Leaf Carwing sistemi GSM bazlı çalışan ve kullanıcının isteğine göre Nissan ile bağlantı kuran bir sistem. Kullanıcı kurduğu bağlantı sayesinde; en yakın ve yeni açılmış şarj merkezlerini, diğer kullanıcıların sürücü sıralamalarını ve hatta RSS feed'lerini bile görebiliyor." dedi.


Tüm konu: Bu araba sizi asla rahat bırakmayacak!

Resimlerle: Masaüstünüz için inanılmaz araba duvar kağıtları!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz Nissan Leaf gibi bir araç tercih eder miydiniz?