Bu bilgisayarda ev aği kurulamiyor

tlg_ylmz
12-03-2013, 12:37   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

Arkadaşlar bu konuda okadar da deneyimsiz olmamama rağmen ne denediysem yapamadım çok canımımı sıktı bir an önce bu işi çözmem gerekiyor.

İş yerimde iki bilgisayar mevcut ikisi de W7 Ultimate biri modeme kablo ile bağlı diğeri kablosuz bağlantı güvenlik duvarı tamamen kapalı ESSED pasif durumda Ev Ağı kablo ile bağlı olan Pc den kurulmuş durumda kablosuz bağlantı yapılmış olan Pc ile diğer bilgisayarda oluşturdupum ev ağını görmeme rağmen şifreyi giriyorum bir süre bekledikten sonra açtığım konudaki hatayı alıyorum her türlü kombinasyonu yapmama rağmen olmadı iki gündür uğraşıyorum.




badwizard
12-03-2013, 13:10   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 98
1,001 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

 

Kombinasyonu tam anlamasamda sanırım sorun modemin wifi ve lan networkunu yalıtmasından kaynaklanıyor, modemin kontrol arayüzüne bağlanıp wifi ve lan network yalıtımını devre dışı bırakırsan sorun çözülebilir.

murat5038
12-03-2013, 13:22   |  #3  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi\Gelişmiş paylaşım ayarları

İlk olarak burdan Girip 3 tane seçeneğide dolaşıp Ağ bulma ve dosya paylaşımı açık olsun.

Şifre sormasın işaretle ve Windows etki alınını değiştir 2 bilgisayarda aynı etki alanında olsun workgroupdan başka bişey yaz yani.

tlg_ylmz
12-03-2013, 13:36   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

murat5038 sağol dediklerini önceden defalarca denemiştim ama malesef bir sonuca varamadım...

badwizard modem ayarlarına bir türlü giremiyorum ZTE marka modem kullanılıyor Kullanıcı adı ve şifresinin ne olduğunu bulamadım ZTE yi aradım müşteri desteği okadar beratki 3 gündür telefonu açan yok heralde kepenki çekip gittiler.Dediğin sorunun olması muhtemelki bi yapamadığım bu kalmıştı reset atmama rağmen fabrika ayarlarına döndüremedim modemi bu konuda sence neyapmalıyım ??

badwizard
12-03-2013, 13:46   |  #5  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 98
1,001 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Hmm wifi üzerinden bağladığın makinayı networke ethernet kablosuyla bağladığında nasıl davrandığına bakabilirsin, eğer sorun devam ederse yapılandırmayla ilgili olduğunu düşünebilirsin, yok eğer sorun kalmıyorsa sorun modemden kaynaklıdır.

tlg_ylmz
12-03-2013, 13:47   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

tamam buldum buraya yazayım belki birinin işine yarar zte zxv10 w300 marka modemin

Kullanıcı adı :admin

Password :ttgalaksi            imiş

tlg_ylmz
12-03-2013, 13:48   |  #7  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

badwizard sağol bi modemi kurcalıyayim bakiim dediğin işlemi bulabilecekmiyim

badwizard
12-03-2013, 13:50   |  #8  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 98
1,001 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

ZTE ZXDSL 831 ADSL Modem için

üzerinden

User ID: ADSL
Password: expert03
Şeklinde olduğu yönünde söylentiler var ne derece doğru tabi bakmak lazım ;)

tlg_ylmz
12-03-2013, 13:50   |  #9  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

wifi ve lan network yalıtımını devre dışı bırakma olayını nasıl yapıcam ???

badwizard
12-03-2013, 13:58   |  #10  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 98
1,001 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Modemi kullanmadığım için direkt tarif etmem mümkün değil, biraz hayalgücünü kullanman gerekebilir ;) grafikte işaretlenmiş alandaki seçeneği bulmalısın, wireless ayarlarının altında olması muhtemel. wifi ve lan iletişimi olabilmesi için seçenek işaretli olmamalıdır.

tlg_ylmz
12-03-2013, 14:06   |  #11  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

Söylediğine yakın birşey açık gibi geldi ya birde sen bak istersen

badwizard
12-03-2013, 14:30   |  #12  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 98
1,001 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Bu arayüzü tp-link modemlerde görmüştüm ama yalıtım ayarı bu sayfada değil, tplink emulatörü üzerinde ayarı grafikte görebilirsin.

tlg_ylmz
12-03-2013, 14:40   |  #13  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

Bu modemde olan bu, heralde desteklemiyor isolation ibaresi hiçbiryerde yok

badwizard
12-03-2013, 14:54   |  #14  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 98
1,001 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Bunu anlamanın en kolay yolu wifi üzerindeki makinanı kabloyla bağlayıp test etmek.

badwizard bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
tlg_ylmz
12-03-2013, 14:59   |  #15  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

Teşekkür ederim ilgi alakan için.

Söylediğinden başka yol yok gibi gözüküyor. 

Problemimi çözünce konuyu kapatıcam çözebilirsem tabi.

tlg_ylmz
12-03-2013, 16:08   |  #16  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

Ağda görebiliyorum diğer Pc yi fakat dosya ve yazıcı paylaşımında skıntı yaşıyorum Ev ağı resimlerde paylaştığım gibi hata veriyor başka seçeneğim varmıdır ?

tlg_ylmz
12-03-2013, 17:30   |  #17  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

kimse yokmu ya şu konuda bana yardımcı olacak

murat5038
12-03-2013, 22:57   |  #18  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Eğer Teamwiever kurulu ise Ö.M dan id pass atıp gelip bir bakayım o isalasion her modemde olmaz gelişmiş özellikleri çoğu modem kapatırve her modemde bazı özellikler kısıtlı ve farkldıır.

murat5038 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
tlg_ylmz
13-03-2013, 10:01   |  #19  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2013

Modemi değiştirmem işimi gördü sorun tamamen modem kaynaklıkmış. arkadaşlar herkeze teşekkür derim

tlg_ylmz bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]