Bu kadar da olmaz dedirten iPhone satıcısı!

CHIP Online
10-06-2009, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İkinci el alışveriş dünyası genellikle dolandırıcılar haber olur ama bu kez dürüstlük haber oldu

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Bu-k ... saticisi_13199.html

İnternet sayesinde kullanılmış ürünleri ikinci el alış ve satışı çok daha kolay bir hale geldi. Artık evinizde ne kadar döküntü varsa internet üzerinden satmaya çalışabilirsiniz. Ve her malın bir alıcısı olduğu teorisi sizin için de işlerse, hem evinizdeki fazlalıklardan kurtulmuş, hem de üstüne para almış olabilirsiniz. Tabi ki olaya bu zihniyetle yaklaşanların sayısının fazla olması, ikinci el ürün satışlarında pek çok işe yaramaz ürünle karşılaşmamıza yol açıyor. Alıcılar ise zaman zaman kendilerini sahte vaatlerle kandıran satıcılardan şikayet ediyor.

Fakat geçtiğimiz günlerde ABD'de yayınlanan bir ikinci el iPhone satıcısı olayı farklı bir boyuta taşıdı ve bizleri dürüstlüğü ile şaşırtmayı başardı. Verdiği ilanda aynen şunlar yazıyor: "3 aylık iPhone 3G telefonumu satmak istiyorum. Telefon mükemmel bir şekilde çalışıyor. Tek sorunu bir erkekler tuvaletinde elimden düşürdüm ve bir idrar birikintisinin içine düştü. Ama hemen aldım ve gerçekten çok iyi bir şekilde sildim. Telefonda veya ekranında bir hasar yok".

İki ihtimal var. Ya bu satıcı saflık derecesinde dürüst. Ya da o telefon çok daha kötü bir yere düştü ve satıcı gerçekleri ancak bu şekilde yumuşatabiliyor. Umarız ilkidir...


Tüm konu: Bu kadar da olmaz dedirten iPhone satıcısı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce dürüstlüğün bu kadarı da fazla değil mi?

boxör
10-06-2009, 20:09   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

hayır bence dürüstlüğün her türlüsü iyidir...Alkış

Ciim
10-06-2009, 20:42   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
454 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

peki arkadaş dürüst değilde uyanık olamaz mı? cihaz elektronik olduğu için kargo teslimini aldıktan sonra herhangi bir hata olursa geri iadesi mümkün değildir.

herifte düşürmüş ve iphone3g nin bir tarafını bozmuş olabilir yada ne bilim bir şekilde zarar vermiştir ama satma nedenini böyle düşündürerek düşünceyi başka yöne çekmek istemiştir. düşünsenize alan adam açık kartını takıp kontrol etmeden önce muhtemelen burnuna götürüp kokuyomu diye bakar :D ve elinde patlar