Bu piller lityum pillerin yerini alabilir!

CHIP Online
21-04-2011, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Lityum iyon pillerle boğuşmaya son! Yeni pil teknolojisi, yakında ceplerimize girmeye hazırlanıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bu-p ... alabilir_26460.html

Resimlerle: Birbirinden ilginç 10 sıra dışı pil konsepti!

Formik asitten hidrojen oluşturma teknolojisi, cep telefonlarında ve birçok elektronik eşyada kullandığımız lityum pillerin yerini alabilir.

Oxford Üniversitesi Kimya Bölümünden Edman Tsang ve iş arkadaşları, herhangi bir çözücü veya katkıya ihtiyaç duymadan oda ısısında hidrojen üretebilen yeni bir katalizör geliştiriyorlar. Nature Nanotechnology'de yer alan rapordaki ilk sonuçlara göre cebimizde taşıyacağımız hidrojen yakıt hücreleri çok uzakta olmayabilir.

Yeni yaklaşım, gümüş nanoparçacıklar üzerine tek katman palladyum atomlarını yerleştirmeyi öngörüyor. Katalizörler, çıkartılabilir bir kartuşta depolanan yakıtı kullanarak hidrojen üretebiliyor ve formik asit gibi organik likitlerin depolanması ve taşınması, hidrojeni depolamaktan daha kolay ve güvenilir.

Yeni teknolojinin diğer bir avantajı ise reaksiyon ile oluşturulan gaz akımının hidrojen ve karbon dioksitten oluşması, ancak katalizör zehirleyici karbon monoksitten yoksun olması. Bu sayede yakıt hücrelerini temizleme ihtiyacı ortadan kalkıyor ve hücrelerin ömrü uzuyor.

Tüm konu: Bu piller lityum pillerin yerini alabilir!

İzleyin: HTC cep hayat kurtardı!

Resimlerle: Birbirinden ilginç 10 sıra dışı pil konsepti!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu tür piller, pil sorununun derdine deva olabilir mi?