Bu saat biraz farklı olacak!

CHIP Online
15-09-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Artık kimsenin akıllı saat üretmesine şaşırmayız derken, bu dev şirket işin içine girerek şaşırttı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bu- ... i-olacak_42586.html

Resimlerle: 11 yüksek teknoloji ürünü kol saati!

Nissan, arabalarla eşleşen bir akıllı saat yapan ilk oto üreticisi olarak büyük bir adım attı. Nissan, "Frankfurt Motor Show"da  "Nismo Concept Watch"u dünyaya tanıttı.


Nissan Nismo marka araçlarla kullanılmak üzere tasarlanan saat, aracın telematiklerine, performans bilgilerine ulaşabiliyor, biometrik bilgileri kalp ritmini gösteren bir ekran ile gösterebiliyor, Nissan'dan gelen araba için özel mesajları alabiliyor, bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla araca düşük enerjili Bluetooth aracılığıyla bağlanarak aracın ne kadar etkili olduğunu, ortalama hızı ve yakıt tüketimi gibi bilgileri sunabiliyor.


"Giyilebilir teknoloji, sıradaki en büyük şey oluyor ve biz de bu yenilikçi teknolojiden mümkün olduğunca yararlanarak Nismo markasını daha ulaşılabilir kılmak istiyoruz" diyen Nissan'ın Avrupa Market İletişimi Genel Müdürü Gareth Dunsmore, bu teknoloji ile Nissan sporcularının kullandığı teknolojiyi hayranlarına sunmayı hedeflerini de sözlerine ekledi.


 Nissan ilerleyen zamanlarda bu saate eklemeler yapmayı da planlıyor. Dev şirket, bu saatin EEG ölçer gibi eklemelerle sürücünün konsantrasyonu ve duygu seviyelerini görmek ve ECG ile kalbin R-R ritmini görerek yorgunluğu erken bir şekilde teşhis etmek gibi ek özelliklere sahip olmasını da planlıyor.


Tabii ki Nissan saate aynı zamanda sosyal özellikler de eklemeyi planlayarak bu verilerin sosyal medyada paylaşılabilmesini sağlamak amacında. Bunun anlamı, kullanıcıların saati sadece araba kullanırken değil, diğer zamanlarda da kullanabilecek olmaları. Özellikle fiziksel çalışmalar sırasında elde edilecek olan veriler, sporcuların çok işine yarayacak türden.


Saatin daha teknik olan kısmına gelirsek... Micro-USB ile şarj edilebilen lityum pil ile karşılaşıyoruz. Bu sistem de saate normal kullanım şartlarında yedi günden uzun bir ömür veriyor.


Saatin ne zaman markete sunulacağı belli değil ancak Nissan tarafından gerçekleştirilen iyi bir adım olduğu kesin. Özellikle Apple, Microsoft, Samsung ve diğer büyük teknoloji devlerinin halen giyilebilir teknolojileri üzerinde çalışmakta oldukları düşünülürse, Nissan'ın attığı adımın önemi daha iyi anlaşılabilir.

Tüm Konu: Bu saat biraz farklı olacak!

Resimlerle: 11 yüksek teknoloji ürünü kol saati!

Kaynak: www.chip.com.tr