Bu şarj cihazı, virüsleri de buluyor!

CHIP Online
08-10-2013, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir şarj cihazından ne beklersiniz? Cebinizi şarj etmesini... Ama bu cihaz, daha fazlasını yapıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bu- ... -buluyor_43037.html

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Akıllı telefon kullanıcılarının birçok farklı derdi var. Kısa pil süreleri, nemli parmakları algılamayan dokunmatik ekranlar ve kimi zaman "insanı deli eden" işletim sistemleri... Fakat hiçbirisi günümüzde artışı durdurulamayan zararlı yazılımlar kadar can yakmıyor. Kullanıcılar, bu sorunu üçüncü parti güvenlik uygulamalarıyla çözmeye çalışıyorlar ancak bu da, çoğu zaman yeterli güvenliği sağlayamıyor.


İşte bu noktada, devreye Skorpion isimli ilginç cihaz giriyor. Aslında sadece bir şarj cihazı olan Skorpion, aynı zamanda telefon içerisindeki zararlı yazılımları bulup yok ediyor. Telefona takıldıktan sadece iki dakika sonra virüs olup olmadığını kullanıcısına ileten uygulaması, altı dakika gibi kısa bir süre içerisinde de tüm taramayı yaparak, bulduğu virüsleri sıralıyor. İşlem esnasındaysa tüm tarama bilgileri kullanıcıya an be an aktarılıyor.


Onu bir adım daha öteye taşıyansa, ortalama bir virüs programının ulaşamayacağı zararlı yazılımları görebilmesi. Takılı olduğu telefondan harici bir şekilde çalıştığı için, "sessiz" kalan virüsler onun için hiçbir sorun oluşturmuyorlar. Belkin markası altında, bu yıl satışa çıkması beklenen Skorpion, 65 dolar satış fiyatına sahip olacak ve üç ile dört dolar arasında değişen bir aylık abonelik gerektirecek. Ürünün hangi cihazlar için uyumlu çalışacağı hakkındaysa henüz bir açıklama yapılmış değil.

Tüm Konu: Bu şarj cihazı, virüsleri de buluyor!

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Kaynak: www.chip.com.tr