Bu sefer de onu parçaladılar...

CHIP Online
12-04-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Son dönemin popüler cihazlarından biri daha, iFixit'in elinde parça parça oldu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bu- ... aladilar_46489.html

Resimlerle: Galaxy Note 3, Galaxy Gear ve fazlası...

Samsung giyilebilir teknoloji konusunda emin adımlar atmaya devam ediyor. İlk olarak Samsung Gear isimli akıllı saati ile karşımıza çıkan firma, bir süre önce de Samsung Gear 2'yi ve varyantlarını gözler önüne sermişti. Kısa denilebilecek bir sürede ikincisi nesli üretilen saat, şimdi de iFixit ekibinin ameliyat masasına konuk oldu.


iFixit, eline geçirdiği her yeni cihazı lime lime etmesi ile ünlü ve her parçaladığı cihazı en ince detayına kadar inceliyor. Sonunda da, cihazlara "tamir edilebilirlik" konsunda not veriyor. Peki, Samsung Gear 2'nin ameliyat masasındaki başarısı hangi seviyede?


Parçalama işlemi esnasında ilk dikkat çeken parça, şüphesiz kol kayışlarının değiştirilebilmesi oldu. Bu sayede saatlerin belki de en çabuk eskiyen paçasının kolayca değişiyor olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Cihazın açılmasıysa bir hayli kolay ve teknoloji meraklıları için harika bir deneyim sunduğu da bir gerçek. Akabinde cihaz içerisinde bulunan 300mAh pili değiştirmek de mümkün. Saatin çerçevesi, conta ve vidalarla çevrelenmiş ve bu sayede iki metre suyun altında 30 dakika boyunca su geçirmeden durabiliyor. Tek bir ana kart üzerine yayılan donanım, 1GHz çift çekirdekli CPU ve geri kalan parçaları barındırıyorken, tüm sistem tek bir kablo ile ekrana yansıtılıyor.


Tüm bu parçalama işleminin sonundaysa Samsung Gear 2, tamir edilebilme başlığı altında iFixit'ten 10 üzerinden 8 puan almayı başarmış durumda. Bu kadar ufak bir ürün için ziyadesiyle yeterli bir not olduğu kesin...

Tüm Konu: Bu sefer de onu parçaladılar...

Resimlerle: Galaxy Note 3, Galaxy Gear ve fazlası...

Kaynak: www.chip.com.tr