Bu telefonun başka bir benzeri yok!

CHIP Online
23-05-2014, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Pek akıllı olduğu söylenemez ama bu telefon, dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bu- ... zeri-yok_47244.html

Resimlerle: En itici 30 cep telefonu!

Dokunmatik ekranlar günümüzün çoğu telefonunda standart olarak karşımıza çıkıyor ancak görme engelliler için bu cihazları kullanmak hiç de kolay değil. Ama birileri, bu sorunu çözmek ve görme engellilerin de telefon ullanabilmesini sağlamak için çoktan kolları sıvadı bile.


OwnFone'u ilk olarak 2012 senesinde, çocuklar ve yaşlılar için basit kullanımlı kişileştirilebilir telefon ürettiği zaman duymuştuk. Firma şimdi de, Braille alfabesi, yani görme engelliler için hazırlanan özel, kabartmalı alfebeyi kullanan ilk telefonu üretti. Cihazda 4 adet atanabilir tuş bulunuyor. Bu tuşların üstünde Braille alfabesi ile yazılmış kontakt isimleri yer alıyor. Kullanıcılar bu 4 tuşa istedikleri kişileri tanımlayabiliyor. Bu sayede kolayca arama işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Bu cihazın telefon görüşmesi dışında bir özelliği yok. Arama geldiği zaman sağ ve sol üst tarafta ki "Yanıtla" ve ya "Meşgül" tuşlarından cevap verilebiliyor.


Telefon pek akıllı olmasa da görme engelli kişiler için hayati önem taşıyor. Telefonun İngiltere satış fiyatı 60 £. (Yaklaşık 210 TL)

Tüm Konu: Bu telefonun başka bir benzeri yok!

Resimlerle: En itici 30 cep telefonu!

Kaynak: www.chip.com.tr