BUBA faaliyete başladı!

CHIP Online
01-03-2014, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Garanti Bankası ve Vodafone Türkiye stratejik ortaklığı ile kurulan BUBA, faaliyetine böyle başladı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/buba-faaliyete-basladi_45707.html

Türkiye'deki girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayarak Türk ekonomisine yeni iş ve işletmeler kazandırmak amacıyla, BÜMED (Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği) tarafından kurulan BUBA (BUMED Business Angels), çalışmalarına başladığını duyurdu. BUBA lansmanına Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, BÜMED Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Zihnioğlu ve BUBA Başkanı Timuçin Bilgör katıldı.


"Girişimcilik yarışması" temasından tamamen uzak, girişimciliği devamlı bir süreç olarak ele alan bir anlayış benimseyen BUBA, eğitimler, seminerler ve çeşitli programlarla henüz hazır olmayan girişimcilerin de önünü açmayı hedefliyor. BUBA, girişimcilere yönelik finansman modelleri için Garanti Bankası, teknolojik altyapı ve destek tarafında ise Vodafone Türkiye ile stratejik iş ortaklığı yapıyor.


Toplu sunum yerine yatırımcı ve girişimcileri görücü usulü birebir görüşmelerle buluşturmayı hedefleyen BUBA, Egon Zehnder ile ortaklaşa planlayacağı mentorluk ve takım çalışmaları ile de bu alanda Türkiye'de bir ilk olmayı amaçlıyor.


TTO (Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi) ile kuluçka merkezinde ve yapılacak tüm ticarileştirme faaliyetlerinde yakın çalışmayı hedefleyen BUBA'nın, 2014 planları arasında Bosphorus Venture Capital Fund'ın kurulması bulunuyor. Bosphorus Capital'den aldığı danışmanlıkla Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu 2014 yılı içinde yeni çıkan SPK tebliğleri doğrultusunda kurmayı hedefleyen BUBA, bu alanda TÜBİTAK ve Hazine Müsteşarlığı ile de yakın işbirliği içinde çalışacak.


Tüm Konu: BUBA faaliyete başladı!

Kaynak: www.chip.com.tr