Büyük savaşta son durum!

CHIP Online
04-10-2012, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple mı, Samsung mu? Android mi, iOS mu? İşte bu sorulara verilen en güncel cevaplar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/buyuk-savasta-son-durum_36265.html

Resimlerle: Samsung gerçekten Apple'dan kopya çekti mi?

Analiz şirketi ComScore'un yayınladığı son rakamlar, akıllı cep telefonu pazarında yaşanan sürprizleri gözler önüne serdi. ABD'li kullanıcıları kapsayan mobil işletim sistemi araştırmasına göre Apple, iPhone 5 piyasaya çıkmadan hemen önceki dönemde, sanılanın aksine, önemli bir pazar payı kazandı. Mayıs 2012'de yüzde 31.9 olan pazar payını Ağustos 2012'de yüzde 34.3'e yükselten Apple, böylece 3 aylık dönemde yüzde 2.4'lük bir artış sağlamış oldu. Daha önceki tahminler, iPhone 5 beklentisinin Apple'a olumsuz yönde yansıdığı yönündeydi.


Yine aynı dönemde Google'ın Android'i de yüzde 1.7'lik artışla yüzde 52.6'ya ulaştı. Yani Android, ABD pazarında halen önemli bir farkla lider durumda. RIM'de ise kötü gidiş devam etti ve BlackBerry OS, uzun zamandır ilk kez yüzde 10'un altını gördü. RIM'in Ağustos 2012 itibarıyla pazar payı, yüzde 8.3.


Microsoft'un Windows mobile ve Windows Phone işletim sistemleri de son dönemin kaybedenleri arasında yer alıyor. Yüzde 4'ten yüzde 3.6'ya gerileyen Windows, Windows Phone 8 ile yükselişe geçmeye umuyor. Son olarak, Nokia'nın Symbain'ı ise yok olma yönünde emin adımlarla ilerliyor: Pazar payı yüzde 0.7'ye kadar gerilemiş durumda.


<span style="text-decoration: underline;">Peki markalarda durum nasıl? Haberimizin ikinci sayfasında...</span>


Tüm Konu: Büyük savaşta son durum!

Resimlerle: Samsung gerçekten Apple'dan kopya çekti mi?

Kaynak: www.chip.com.tr