C# bi sorunum var

zyprex
05-04-2014, 15:29   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2014

 

Benim çocuk bilgisayar bölümü 2. sınıfa gidiyor Visual Studio 2010 kullanıyormuş internet kurdum  kendisi birşeyler yazıyor yeşil bir ok var ona tıklıyor siyah ekran gelmesi gerekiyormuş ama gelmiyor bir ekran açılıp hemen kapanıyor.

bu sorunu nasıl çözerim yardım edermisiniz.

oasman
05-04-2014, 18:04   |  #2  
oasman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
185 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2013

Önce "Build" yazan kısmı tıklasın. Sonra yeşil ok'u tıklasın.

zyprex
05-04-2014, 22:20   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2014

yaptım önce build işaretledim sonra yeşil ok tıkladım ama olmadı yine ekran açılıp kapanıyor :(( build işaretlediğim yerde standart ve text editörde işaretli.

 sabahtan beri belki 10 farklı yerden indirdim kurdum bilgisayara format attım kurdum yinede olmadı allah size sabırlar versin ben çalıştırmaya bu kadar uğraşıyorsam siz öğrenmeye ne kadar emek harcamışsınızdır.

güncel arkadaşlar sorun devam ediyor yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Son Düzenleme: zyprex ~ 05 Nisan 2014 22:24
oasman
05-04-2014, 22:49   |  #4  
oasman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
185 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2013

İşaretli olan yerde "Standard tex edtor" dışında başka hangi seçenekler var ? 

Alt kısımda işlem sonuçlarının bir çıktısı yazar (Hata bildirimleri ve işlem raporları) o bölümde aldığınız bir hata varmı ? Varsa tam metni buraya aktarabilirseniz, sebebini çözmeye çalışırız.  

Hata bildirimi almıyorsanız, aynı kodlarınızı bir de Sharp develop ile deneyin, ve sonuç yine aynı çıkacak olursa, kullandığınız kod'ları buradan paylaşın.

oasman bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
zyprex
05-04-2014, 23:43   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2014

standart,text editor birde build işaretli hiç bir hata vermiyor biz bu konuda biraz acemiyiz çocuğa okulda verdikleri fotokopilerde yazan kodları girdik okulda yapmışlar yeşil ok a basınca siyah bi ekran geliyormuş ve 10 dan 0 a kadar sayıyormuş biz evde aynı kodu yapınca o siyah ekran gelmiyor daha doğrusu görünüp kayboluyor.

oasman
06-04-2014, 11:09   |  #6  
oasman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
185 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2013

Kodları Visual Studio ile yazmadan önce, "Yeni Proje" seçip, "C#" seçip, "Konsole Application" olarak seçmesi gerekiyor. O seçimleri doğru mu yapıyor ?

zyprex
06-04-2014, 19:32   |  #7  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2014

evet kardeşim aynen dediğin gibi yapıyoruz ama olmuyor.forumda araştırdım birisi daha aynı soruyu sormuş ama cevap bulamamış belkide sorun bizim bilgisayardandır tekrar format atıp deniyecem olmadı öğretmenden cd istiyecez. ilgilendiğin için teşekkürler.

oasman
06-04-2014, 20:41   |  #8  
oasman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
185 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2013

Sorun kodların eksik girilmesindende kaynaklanabilir, Editör ayarlarındanda. Bilgisayar ile bir ilgisinin olduğunu sanmıyorum.

Birde Netfaramework 4.0 ve öncesi sürümler kurulumu ?

Bunlar sırasıyla şöyle:

Netframework 1.1 / 2.0 / 3.0 / 3.5 / 4.0

zyprex
06-04-2014, 22:03   |  #9  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2014

bu net frameworklerin hepsini tek tek kuracakmıyım çünkü biz direk indirdiğimiz dosyayı kurduk oda net framework 4 client profile, extendet birde multi-targeting pack kurdu. şimdi benim dierlerinide kurmammı lazım

oasman
06-04-2014, 23:15   |  #10  
oasman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
185 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2013

Kodlarınızın sonuna :

{

       Kodlarınız .........v.s.

      Console.Readline();

}

İkinci satırı ekleyin. (sonunda noktalı virgül var)

Son Düzenleme: oasman ~ 06 Nisan 2014 23:19