C# Butonları Aktif - Pasif Yapma Görsel Anlatım

Sanal_internet007
27-12-2008, 21:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

 

Ekran görüntümüz buşekilde tasarlıyoruz..

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
using System; using System.Collections.Generic; using System.ComponentModel; using System.Data; using System.Drawing; using System.Text; using System.Windows.Forms; namespace Butonları_Aktif___Pasif_Yapma { public partial class Form1 : Form { public Form1() { InitializeComponent(); } private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { button1.Enabled = false; button2.Enabled = true; } private void button2_Click(object sender, EventArgs e) { button2.Enabled = false; button1.Enabled = true; } } }

Son Düzenleme: Sanal_internet007 ~ 05 Ocak 2009 15:41
TechExpert
01-01-2009, 23:38   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Bu ne şimdi?
İleride gelebilecek bir soruya karşı yazıldı sanırım. :D

Kapalı Hesap (79876)
02-01-2009, 03:11   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,252 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
TechExpert
Bu ne şimdi?
İleride gelebilecek bir soruya karşı yazıldı sanırım. :
Geleceğe yatırım.KahkahaKahkaha
Sadece alıntı yapabilmek için.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (94711) ~ 02 Ocak 2009 03:14
ürfet34
04-01-2009, 18:40   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
154 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
TechExpert
Bu ne şimdi?
İleride gelebilecek bir soruya karşı yazıldı sanırım. :
Merhaba;
Arkadaşım belliki C# ve Asp.Net'ten fazla anlamıyorsunki böyle bir cevap yazmışsın yazdığım konu gayet mantıklı bir konudur butonları "Aktif ve Pasif" yapmak C# Cılar bilirler ileride nasıl gerekli olduğunu !!
ama bensana ginede bir ipucu vereyim geniş çalı projelerde kullanılan bir olaydır....

Son Düzenleme: ürfet34 ~ 04 Ocak 2009 18:43
TechExpert
04-01-2009, 20:19   |  #5  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Dostum bu boş lafları git sen etrafındaki çocukları kandır. Ben MCP'im.

Büyük proje yapacak adam zaten property'leri bilir. Eğer bir butonu aktif,pasif yapamıyorsa yapacağı en büyük proje Hello World olur. Ondan bırakacaksın bana bunları.

Biliyosan konuş alim sansınlar, Bilmiyorsan sus!

Sanal_internet007
05-01-2009, 15:42   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008
TechExpert
Dostum bu boş lafları git sen etrafındaki çocukları kandır. Ben MCP'im.

Büyük proje yapacak adam zaten property'leri bilir. Eğer bir butonu aktif,pasif yapamıyorsa yapacağı en büyük proje Hello World olur. Ondan bırakacaksın bana bunları.

Biliyosan konuş alim sansınlar, Bilmiyorsan sus!

Bakgüzel kardeşim banane senin MCP'den falan yaa..
ayrıca ben burda uzmanlara anlatmıyorum bilmeyen kişilere konu açtım galiba anlayamadıbız herhalde

ürfet34
05-01-2009, 15:46   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
154 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
TechExpert
Dostum bu boş lafları git sen etrafındaki çocukları kandır. Ben MCP'im.

Büyük proje yapacak adam zaten property'leri bilir. Eğer bir butonu aktif,pasif yapamıyorsa yapacağı en büyük proje Hello World olur. Ondan bırakacaksın bana bunları.

Biliyosan konuş alim sansınlar, Bilmiyorsan sus!

offff ne anlamaz kişisin be kardeş;
uzmansan neden açtığım konu gereksiz gibi görüyosun sen biliyorsun ben biliyorum forumlarda ne işmiz var ozaman... ben söyleyeyim paylaşmak bilmeyen kardeşlerimze bildiklerimizi anlatmak sana basit gele bilir ama bilmeyen ler öğrenecek inş..

WaitForME
08-02-2009, 01:52   |  #8  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
79 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Agresif yapmayın bilmeyenlere konu açmış arkadaşımız paylaşımı için teşekürler.Bunu neden olay oluyor ki ?

micro2
31-08-2010, 23:25   |  #9  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2010

öncelikle merhaba ,benim kafama takılan soru  elimde birden fazla buton varsa ve ben bu butonların hepsini birden pasif yada aktif yapmak istiyorsam nasıl birşey yazabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

mesut_illegal
31-08-2010, 23:38   |  #10  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
810 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Eğer paylaşılan bir bilgi ise gereksiz değildir.Basit olabilir kimse doğar doğmaz öğrenmedi ki uzman olsun.Kademe kademe ilerleyerek.Sana basit gelen birşey belki başkası için saatlerce araştırması gereken birşey.Paylaşılan konu basit ise = gereksiz diyemeyiz.

censez41
11-09-2010, 22:28   |  #11  
censez41 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,705 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Alıntı: micro2  
öncelikle merhaba ,benim kafama takılan soru  elimde birden fazla buton varsa ve ben bu butonların hepsini birden pasif yada aktif yapmak istiyorsam nasıl birşey yazabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
butonları indexli tanımlayıp  döngü içinde aktif yada pasif yaparsın

visual basic için

for g=1 to 3
command(g).enabled=false
next g

ile üç buton pasif olur.