c de allegro (grafikler-text input)

allegro4
29-09-2013, 18:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2013

merhaba 
bir ödevim var henüz başta takılmış durumdayım, şuna bi kısa göz atın lütfen; 

http://bilgisayar.kocae...tr/files/220_proje1.pdf 

bu ödevi yaparken hoca graphics yada allegro kütüphanelerini kullanın dedi acıkcası programlama bilgim gayet iyi ancak c de grafiklere hic bulasmadım.0 yani.. bu kütüpanelerden graphics kütüpanesi calısmıyor(gerlistirme ortamı c , dev c++ , 64 bit windows 7) mecbur allegro ile yapıcam..ufak tefek giriş yaptım ekrana yazı yazma bir degiskeni yazdırma, şekil çizme renklendirmede , ekran boyutu olaylarında sıkıntım yok..fakat boyle bir proje için cok yetersizim hala.. 

örnegin proje aıldıgında tarih, adınız gibi alanlar olacak ekranda(grafik ekranda , dos ekranda degil!!)..örnegin ilk problem: program acıldıgında ekranda adınız diye bir alan olacak altta soyadınız diye falan filan..kullanıcı soyadınızın karsısındaki alana (sözde textbox a) tıklayınca o alana klavyeden giriş yapabilmeli..allegroda text girişi nasıl yapılıyor.. text alanları için sayfalarca kod yerine gui tool setler yok mu..allegro nun kendi dandik manuelinden başka bi yardımcı kaynak yok..3-5 tane cok az türkce sey var ama onlarda bahsettigim seviye seylerden bahsetmiyorlar.. 

http://haktanak.blogcu.com/allegro-kodlari/7851332 gibi.. 

grafik işlerinden anlayanların (c de ), bu proje hakkında beni yönlendirmelerini rica ediyorum.. 


kısaca allegro ile olusturulacak ilk ekran şu şekilde gibi: 

_____________________ 

tarih : (textbox) 
adı : (texbox) 
soyadı .. 

ara (buton) 
___________________buton olaylarını zorlayarak hallettim sayılır bir kutu cizip mouse tıklandıgında eger tıklanan bolge x>.. x<.. y>.. y<.. gibi butonun üstüne denk geliyorsa şu işlemleri yap gibi..yani bir event tetikleyici yok elle yapıyom bu if şartıda haliyle sürekli kontrol edilmesi gerektiginden sonsuz döngüde(işlemci tavan :/) 


anlatmayıda tam beceremedikya artık neyse... 

şimdiden teşekürler..