C# İle ilgili

can487
21-08-2015, 17:36   |  #1  
can487 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 10
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

 

Merhaba ben c# için bir kitap almak istiyorum aslında diziler, metotlar, döngüler vb. birçok şeyi biliyorum ama sadece konsolda birşeyler yapabiliyorum form uygulamasında yapabildiğim pek fazla şey yok.Oyüzden bir kitap almaya karar verdim ve 2 tane buldum sizce hangisini almalıyım?

C# 6.0 Volkan Aktaş bumu yoksa

C# 6.0 Sefer Algan yoksa bumu.

Bir sorum daha olacak şu 6.0 yada 4.0 lar .net versionlarımı ben visual studio 2010 kullanıyorum bişe değiştirmez dimi 6.0 olması

Yazilim_Uzmani
26-08-2015, 00:32   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Yazmış olduğun 2 kitapta da çok iyi anlatıyorlar C# konusunu. Ama ben Volkan hocanın kitabını tercih ederim... C# ta hangi aşamadasın? İstersen ücretsiz internet üzerinden ders verebilirim sana.

Yazilim_Uzmani bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
can487
27-08-2015, 15:46   |  #3  
can487 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 10
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Volkan aktaş'ın kitabını bugün aldım içeriği çok güzel.

C# bilgim ise orta diyebilirim.

Şuan metotların çoğunu biliyorum.

Döngülerden foreach'i kullanmayı biliyormuyum bilmiyorum ama kullanmadım hiçbir projemde.

for,while,if-else vb. sorgu ve döngü komutlarınıda biliyorum.

Konsol uygulaması geliştirmede baya iyiyim ama form uygulamasını daha yeni kurcalamaya başladım birde şu Murat  Yücedağ var onun videolarını izleyerek form uygulamasınıda  başracağıma inanıyorum.

C# tan iyi anlarsam yani çok iyi derecede bilirsem ne tür şeyler yapabilirim mesela mySql ile kendime ait bir web oluşturabilirmiyim?

İlgilendiğin için teşekkürler ders vermene gerek olduğunu sanmıyorum.

Yazilim_Uzmani
28-08-2015, 23:04   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Çok farklılık yok aslında Console ile WinForms arasında... 
Kodlar aynı, sadece yazım kuralları biraz farklı. Örneğin Console'da integer değeri convert etmek için;
int deg_adi = int.Parse(Console.ReadLine()); ve ya int deg_adi= Convert.ToInt32(Console.ReadLine());
kullanırız. Windows Forms'da ise;
int deg_adi = int.Parse(Textbox1.Text) şeklinde convert edilir...
Foreach ise çok zorlanmayacağın bir döngü..
Örn.;
int [] Dizi = new int[3] {5,6,10};
foreach (int yeni_dizi in Dizi) Console.WriteLine("Dizimin içindekiler : " + yeni_dizi.toString());
C# programlama dili ile yapacakların hayal gücün ile sınırlı... MySql'den ziyade MSSQL kullanılır C#'ta.  Windows Forms ve .NET'te istediğin uygulamayı geliştirebilirsin...
Ders videolarım hazır, çok yakında YouTube'a yükleyeceğim. Eğer yardımcı olmamı istiyorsan PM atabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olurum.

can487
02-09-2015, 11:51   |  #5  
can487 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 10
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Teşekkürler çok güzel uygulamalar geliştirdim ve şimdi c#'ı daha iyi anlıyorum uygulama geliştirince biraz daha gelişiyorum.Birde youtube kanalının ismini söylermisin.Son olarak ben microsoft sql server express nerden bulabilirim, veritabanı uygulamalarında işe yararmı express yoksa para ver almı dersin.

Son Düzenleme: can487 ~ 02 Eylül 2015 11:52
Yazilim_Uzmani
04-09-2015, 01:46   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Hemen hemen bütün yazılımcılar Microsoft SQL Server Express kullanır.. Bende express kullanıyorum.. Ufak çaplı projelerin için Microsoft Access'te kullanabilirsin. Yani illa SQL kullanacaksın diye bir kaide yok, biraz senin seçimine biraz da yapacağın projenin genişliğine bağlı. Ama SQL serveri bilgisayarına kurmanı ve kullanımını öğrenmeni öneririm..
Şu an YouTube kanalım aktif değil, fırsat bulamıyorum projelerden.. En yakın zamanda ekleyeceğim.. Ama dediğim gibi takıldığın yer olursa PM atman yeterli.. Bug'suz kodlar dileğiyle :)

can487
04-09-2015, 10:46   |  #7  
can487 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 10
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Pm sisteminde bi sorun var heralde atamadım.

Aşşağıdaki yapamadığım yerleri yorum satırlarında yazdım.Birde sql server express linki verebilirmisin?

can487
04-09-2015, 10:46   |  #8  
can487 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 10
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

namespace Foreach
{
    public partial class Form1 : Form
    {
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
            button2.Enabled = false;
        }

        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            string[] dizi = new string[6];
            dizi[0] = textBox1.Text;
            dizi[1] = textBox2.Text;
            dizi[2] = textBox3.Text;
            dizi[3] = textBox4.Text;
            dizi[4] = textBox5.Text;
            dizi[5] = textBox6.Text;

            foreach (string eleman in dizi)
            {
                for (int i = 0; i <= 5; i++) //Burda yazdığım for satırı doğru ama dizi elemanlarının hepsini 5'er defa yazdırıyo.
                {//ben şu şekilde olmasını istiyorum = 1. eleman = dizi[0] , 2. eleman = dizi[1] ... şeklinde.
                    listBox1.Items.Add(i + ". eleman = " + eleman);
                }
            }
            textBox1.Clear(); //bu satırdaki kodları nasıl daha kısa yapabilirim. Tek komutla tüm textbox içeriğini silsin.
            textBox2.Clear();
            textBox3.Clear();
            textBox4.Clear();
            textBox5.Clear();
            textBox6.Clear();
            button1.Enabled = false;
            button2.Enabled = true;
        }

        private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            listBox1.Items.Clear();
            button1.Enabled = true;
            button2.Enabled = false;
        }
    }
}

Son Düzenleme: can487 ~ 04 Eylül 2015 10:51
Yazilim_Uzmani
05-09-2015, 01:36   |  #9  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

public Form1()
        {
            InitializeComponent();
            button2.Enabled = false;
        }
        private void TextBoxlari_Temizle()//Textboxlari_Temizle adinda yeni bir metot olusturduk.
        {

            foreach (Control temizle in Controls)// Burada Control tipinde temizle isminde bir degisken olusturduk ve foreach ile formumuzdaki bileşenleri çağırıyoruz.
            {

                if (temizle is TextBox)//if döngüsü içerisindekiler TextBox'mu diye kontrol ediyoruz.
                    if (temizle.Text != "")//eğer if'se yani TextBox dolu ise,
                        temizle.Text = "";//TextBox'un içeriğini boş yapıyoruz...
            }
        }
        private
            void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
               string[] dizi = new string[6];
            dizi[0] = textBox1.Text;
            dizi[1] = textBox2.Text;
            dizi[2] = textBox3.Text;
            dizi[3] = textBox4.Text;
            dizi[4] = textBox5.Text;
            dizi[5] = textBox6.Text;
            for (int i = 0; i < dizi.Length; i++)//Foreach ile direkt olarak numaralarındırma yapamadığımız için for döngüsünü kullanıyoruz.
            {
               
                listBox1.Items.Add((i+1)+"."+dizi);//Burada ise (i+1) döngü çalıştığı sürece yani dizileri okuduğu sürece değeri birer birer artırıyor. dizi ise diziye girdiğimiz değerleri ekrana getiriyor.
            }
TextBoxlari_Temizle();//Oluşturduğumuz metotu çağırarak tüm TextBoxlar'da ki verilerin içini boş yapıyoruz.

            button1.Enabled = false;
            button2.Enabled = true;
        }

        private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            
        }
        }
    }

Yazilim_Uzmani
05-09-2015, 01:39   |  #10  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

http://www.microsoft.com/tr-tr/s ... server-express.aspx

burada Sql Server 2014 Express'i indirin'i tıklayarak indirebilirsin.

Kolay gelsin

ilgin33
05-09-2015, 09:25   |  #11  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim fikir verdiğiniz için şükür yaptım sağolun

can487
05-09-2015, 11:20   |  #12  
can487 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 10
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Çok iyisin ama listboxta 1. system.string[] şeklinde bir gösterim yapyıyor benim textbox içeriğini yazdırmıyo.

ö.d ilgin33 aklıma proje fikirleri gelince yapmaya çalışıyorum takıldığım yerlerde google dan araştırma yapıyorum çok fazla geliştim proje geliştirerek.

Bir örnek verebilirim mesela : (4 buton 1 textbox kullanarak yaptım, buton numaralarına dikkat ederek form dizaynını yaparak kodları girebilirsin)

public partial class Form1 : Form
    {
        int key;
        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
        }

        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            key++;
        }

        private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            textBox1.Text = key + " defa tıklandı";
            if (key == 0)
            {
                textBox1.Text = "Hiç tıklanmadı!";
            }

            if (key >= 100)
            {
                MessageBox.Show("Çok fazla tıkladın buton yanacak!");
                key = 0;
            }
        }

        private void button3_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            textBox1.Clear();
            key = 0;
        }

        private void button4_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            Application.Exit();
        }
    }

Son Düzenleme: can487 ~ 05 Eylül 2015 11:35