c mi?c++ mı?

mrş-conq
05-11-2008, 22:00   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

arkadaşlar okulda c++ dersini göreceğiz ama bize sadece giriş kısmını gösteriolar.kursa gitmeyi düşünüyorum okuldaki dersle aynı zamanda c ye mi gideyim yoksa c ++ a mı gideyim c ye gidersem kopukluk olur mu aralarında çok fark var mı ?

CeidaSoftware
06-11-2008, 13:30   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

C++ Dili C den türemiş bir dildir. C++ dilinde nesnesel yapılar gelmiştir. Bu programlama dili ile daha az kod yazarak daha çok işlev yaparsın. Ve C++ ile yeni fonksiyonlar geldi. Mesala C dilinde ekrana birşeyler yazdırmak için kullandığım pritf ( ) fonksiyonu yazamak cok uzun alıyor. C++ dilinde bu count fonksiyonuna gelmiştir . Daha kolay ve pratiktir.

C++ aynı zamanda güçlü bir programlama dilidir. mesala günümüzde oyun programlama alınında C++ kullanılmaktadır.

Aslında bunları bir kenara bırakalım C++ ve C aynı şeylerdir. İlla C++ öğrenmek için C öğreneceksin diye bi kavram yok. Bunun tersini anlatanlarda programlama dilini bilmeyenler ve ordan burdan duydukları şeyleri yazıyorlar. Ben bir C++ programcısı olarak Sana Direk C++ başlıyacağını öneririm. Artık şöyle söyleyim C++ bilmeyene kız vermiyorlar :) . C programlama dili hemen hemen bitti şuan kullanılmıyor. Hem programlama yazarken uzun bir kod yazıyorsun hemde boş vaktini harcıyor. İnan sana şunu söyleyim C++ diline basla 2 hafta içinde uyguklamalı çalışarak bu işi kaparsın. Tabi 2 hafta öğrenirsin dediğim ileri düzeyde c++ öğrenirsin kassetmedim. Eğer bir programlama dilinde yanlış yaptığın yani yanlış prograsmladığın bir kısım olursa ve bunu tekrar düzeltirsen bu işi örenmişsin demektir.
iyi çalışmalar.

Son Düzenleme: CeidaSoftware ~ 06 Kasım 2008 13:33
mrş-conq
06-11-2008, 21:22   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

peki c++ ın da devri geçmek üzere mi c# tan dolayı, c++ ve c# arasındaki  fark ne ya kısacası elektronik müh. okuyorum bnm için öncelikli programlar hangisi??

CeidaSoftware
08-11-2008, 20:51   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

şuan dünyada en çok kullanılan dil c++ ve yine en çok dökümanı olan c#. Microsoft bile c++ yı öneriyor daha güclü ve daha oturmuş bi halde. C# suan daha geliştirme aşamasında. C# döküman arıyacaksan ingilizce bulabilirsin genelde. Aslında elektrik/elektronik mühendisleri genelde pascal, delphi kullanıyor.


şu resme bakarsan daha iyi şekilde anlayabilirsin.

C++ öğrenmek istersende www.ceidasoftware.com kendi sitemde derslerini yazıyorum site biraz yeni ama hergün makale ekliyorum oradan takip edebilirsin. C++ yeni başlıyanlar için yazdım. ileride C# dökümanlarıda yazacam.

mrş-conq
08-11-2008, 20:54   |  #5  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

eyw. teşekkür ederim