c++ odevim var acil yardımm

halilarslan58
24-12-2009, 11:35   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Konu: Öğrenci başarı notlarının hesaplanması.
 
Türkiye’deki üniversitelerden birinde, bir bölümde bir ders için öğrencilerin başarı notlarının hesaplanması istenmektedir. Sınıfta N adet öğrenci vardır; N sabit bir sayıdır. Öğrencilerin arasınav (vize), ödev ve dönem sonu sınavı (final) notları 3 ayrı tamsayı dizisinde saklıdır; notlar 0 ile 100 arasında bir değer olabilir. Değerlendirme ağırlıkları şöyledir:
Arasınav: %30
Ödev: %30
Dönem sonu sınavı: %40
 
Bu değerlendirme oranlarını kullanarak öğrencilerin dönem sonu not ortalamalarını hesaplayınız. Not ortalamalarını tamsayı tipinde bir diziye aktarınız. Bu not ortalamalarını kullanarak sınıfın (dersin) ortalama notunu ve standart sapmasını hesaplayınız ve ekrana yazdırınız. Bu işlem için 2 ayrı fonksiyon yazınız: ortalama alma ve standart sapma hesaplama fonksiyonları.  Bu fonksiyonlar bir dizi ve bu dizideki eleman sayısını parametre olarak alıp, ortalamayı/standart sapmayı geri döndürürler (return ederler);  dolayısıyla ortalama ve standart sapma ana programda ekrana yazdırılır.
Ayrıca aşağıdaki çizelgeye göre öğrencilere bir harf notu veriniz. Harf notlarını char tipinde bir diziye aktarınız. En son olarak, öğrencinin sıra numarasını (dizinin indisi), not ortalamasını ve harf notunu düzgün bir biçimde ekranda gösteriniz.
 
Harf Notu

Katalog Değeri
A

90-100
B

85-89
C

80-84
D

75-79
E

70-74
F

60-69
G

50-59
H

40-49
K

0-39

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 24 Aralık 2009 18:10
PcMaKeR
24-12-2009, 13:17   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Dersten geçmenizide sağlayalım mı. Hocayla falan konuşalım.
Size bunların algoritmasını göstermeden mi c++ öğretiyorlar okullarda. O hoca kimse onun bir sorunu var yada sorun sende.
 
Birazcık araştırın ya. Başlığa bak: Acil yardım. Tabi grup olarak toplandık burada hastanenin acil servisi gibiyiz aynı "chip acil servis üyeleri" acil topiği var arkadaşlar yardıma koşun.
 
araştırın arkadaşlar programcı olacaksan zorlanacaksın. buraya kopyala yapıştır yapıp cevabı kendi koduna uyarlamaktan programcı olunmaz. Biraz çapınızı bilin siz programlama öğrencisisiniz sizden bekleneni yapın azıcık. Zor değil bunlar. ilerde şirkette çalışırken web servisler ile bağlantılı büyük bir database uygulaması istese internette ben böyle bir proje istiyorum algoritma ve kod mu istiyeceksin.
 
Öğren bu işleri. Kafa yor azıcık. "ben kafa yordum ama çözüm bulamadım buraya yazdım" deme yormamışsın. Elindeki not hesaplama algoritması basit birşey switch case yapısıyla rahatlıkla yaparsın araştırıver biraz.