C öğreneceğim,öneri ve yardımlarınız neler?

artur01
25-10-2008, 16:56   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

ben yeni başlayacam. C yi önerirmisiniz ve ücretsiz bulacağım bir adres verebilirmisiniz nasıl ve hangi ortamda yazıldığını ve nerden bulacağımı yazarmısınız tşklr

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 25 Ekim 2008 20:22
cmpengineer
26-10-2008, 11:31   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Programlamaya hevesli birisiysen C'yi tercih etmende bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Ama hangi programlama dilini seçersen seç pat diye program yazmak yerine, yeni başlamış biri olman sebebiyle algoritma bilgini geliştirmen hem yazdığın programların anlaşılır olmasını hem de ileride güzel programlar yazabilmeni sağlar. Algoritma için ceturk.com'un programlama sekmesinden algoritmaya tıklayıp ytu-bbg1 algoritma ders notlarını indirebilirsin. Ama c dersleri işine yarar mı bilemiyorum, yarayacak bir adres de veremeyeceğim bilmediğimden.

Bir notepad sayfasında programını yazabilirsin önemli olan onu .c uzantılı kaydetmen ve daha sonrasında derleyici ile derlemendir. Linux kullanıyorsan terminalde, " gcc dosyaadi.c -o calisacakprograminadi " tarzında yazarak derleyebilirsin ama ileride göreceğin üzere burada başka parametreler kullanman gerekebilir, programın içinde kullandığın şeylere ya da örneğin hatalarına karşı derleyicinin seni uyarıp uyarmamasını istemene bağlı olarak.

Bunlarla uğraşmamak için dev-c++ indirip orada güzelce programını yazabilir ve de kendi içinde de derleyebilirsin. Umarım bu bilgiler işine yarar.