C: ve E: SAbit sürücülerime ulaşamıyorum

HPQ-User
10-01-2009, 22:23   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Sezo sormuş:
kaspersky 2009 internet security yi kurduktan sonra full scan işlemini gerçekleştirdim bulduğu trojanları detective etmesi için önerilen seçeneği işaretledim c ve e sürücülerine tıkladığımda bu dasya işlemi gerçekleştirmek için ilişkilendirilmiş bir programa sahip değil denetim masası klasör seçeneklerinde bir ilişki oluşturun hata mesajını gönderiyor. virus programını kaldıdım limewire programını yüklemiştim onuda kaldırdım sorun devam ediyor ne yapmalıyım teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd 2.8 512 mb ram 256 mb asus ekran kartı aldığımdan beri işletim sistemi hiç formatlanmadı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

YasarS
10-01-2009, 22:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,238 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Galiba virüsle birlikte diski açan tanım bilgileride hasar almış veya virüs son anlarında bir atak yapıp disk bölümleri içine autorun atmış olabilir.Sanırım güçlü ihtimal autorun olasılığı.

1-Gizli dosya ve klasörleri ek olarak korunan işletim sistemi dosyalarını görünür yapalım.Bunu klasör seçenekleri görünüm bölümünden yapalım.

2-Hata veren disk bölümüne sağ tıklayıp araştır diyelim bu durumda o bölümün açılması lazım açılınca içine bakalım oralarda autorun isimli ne varsa silelim.

3-Aynı işlemi diğer bölümlerde yapıp sistemi yeniden başlatalım bu şekilde sorun çözülmezse başka alternatif deneyeceğiz.

Banned
10-01-2009, 23:49   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

combofix programını indirerek güvenli modda çalıştır modemi mutlaka kapatmalısın bu arada sana bir liste verene kadar hiç bir şeye dokunma.

197272
11-01-2009, 15:07   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
58 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Kardeş kaspersky 2009 eski sürümlerine göre kullanımını karmaşıklaştırdı. Çoğu insan sorun yaşıyor. ayrıca yıl 2009 sa sadece virüs programı yetmeyecektir. İyi bir antispyware de lazım. Antispywarelerın bulduklarının daha fazla olduğunugözlerinle göreceksin. Şimdi bizahmet kaspersky'ı kaldırıp Nod32 yi yükle.


neti aç bişey olmaz (hdd de parasal sırlar bulunmuyorsa tabi)  kaspersky gibi de kasmaz.
2. olark bence en iyi (tüm meşhurları uzunca kullandım..) antispyware spy emergency  yükle dene. bak limeware ne haltlar yemiş bi gör derim.



şuan netteki en belalı ve en yaygın virüslerden olan autorun ve Alman virüsü bulaştıysa ki hdd sorunun olması önemli bi ipucu tanıtımnı ve indireceğin adresi veriyorum.

TANITIM / INTRODUCTION
Türkçe
ComboFix ile iyice can sıkıcı hale gelen autoron vb virüslerden kurtulmak çok kolay. Flashdisklere ve yereldisklere girememe, sağ tıklayınca japonca yazıların gelmesi vb. bir sürü sorundan kurtulmak için bu dosyayı çalıştırmanız yeterli. Kendi kendine taramayı yapacak ve virüsleri temizleyecektir. 1 yıla yakın süredir bu kendi ufak yaptığı işler büyük olan yazılımı kullanan biri olarak şiddetle tavsiye ediyorum.

"Kaspersky, Norton, Esset gibi önde gelen güvenlik yazılımları dahil bu programın yakaladığı dosyaları genelde yakalamıyor, sebebi ise bu program koruma sağlamıyor, yani aşı değil serum, virüsleri gördüğü anda yakasına yapışıyor, ancak sonrası için koruma sağlamıyor, diğer antivirüs programınızı kaldırmanız gerekmez combofix çalışması için, diğer antivirüs bu programa uyarı verebilir, bilirsiniz ki iki karpuz bir koltuğa sığmaz antivirüs yazılımları birbirini tehdit olarak görebiliyor. Uyarı verirse yoksayın, hepsi bu kadar, baş belası virüslere elveda...."


Program çok güzel ve kendi çapında tek . kaspersky autorun virüsünü siler ama yokedemez çünkü silindikçe çoğalıyor.
Bütün bunlar format atmaya değer kısayoldan dersen bi sıkıntı yok . Ancak benim tarzım değil. Ben bişeyler öğrenmeden sonuna kadar savaşmadan formatı sevmem.

Son Düzenleme: 197272 ~ 11 Ocak 2009 15:28