Çağımızın Yeni Yatırım Birimi Bitcoin

BTCFORUM
27-01-2018, 18:33   |  #1  
BTCFORUM avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2018

Çağımızın Yeni Yatırım Birimi Bitcoin 

Yaklaşık 2 yıldır, gündemi oldukça meşgul eden Bitcoinadlı para birimi; oldukça değerli, sahip olması zor ve üretimi de oldukça maliyetli olan bir para birimidir. Uluslararası bir birime sahip olan bu sanal para, her ülkede aynı isim ve tür adı altında kullanılabiliyor. Fakat üretiminin maliyetli olmasından dolayı, dünya üzerinde Bitcoin sahibi bireyler oldukça sınırlıdır. Tabii bunları bilmeden önce Bitcoin’in ne olduğunu bilmek gerekiyor.

 Kısaca anlatmak gerekirse Bitcoin, dünyadaki hiçbir banka ve kuruluş ile bağlantısı olmayan, fakat dünyanın her yerinde aktif bir şekilde kullanılabilen bir kripto, yani sanal para birimidir. Kısaltması “BTC” dir. 2009 yılında dünya piyasasına girmiş olan bu sanal para, giriş yaptığı yılların başında pek dikkat çekmemiş, bunun yanında son 2 yıldır adından çok söz ettirmeye başlamıştır. Bitcoin’in bu sessiz dönemlerinde, bu para birimi üzerinden yatırım yapan bazı kişiler şuan milyoner olma yolunda ilerliyorlar. Çünkü Bitcoin’in birim değeri TL bazında düşünülüp hesaplandığında oldukça yüksek meblağlara ulaşmaktadır. Şu anda bile birim fiyatı yaklaşık 43.000 TL civarlarında işlem görmektedir. Fakat bunun gibi göz kamaştırıcı yönleri olsa da, bu sanal paraya sahip olmak oldukça güç bir iştir. Çünkü bilinen banknot biçimde olan para birimleri gibi seri üretime sahip değildir. Ayrıca banknot paraya göre oldukça maliyetli bir üretime sahiptir. Bitcoin üretimine madencilik ( diğer adıyla mining) adı verilir. Bu sanal paranın işleminin yapılabildiği platformlar, dünyanın her bir bölgesinde mevcuttur. Üretimi ve alım – satım işlemleri de bu platformlar üzerinden yapılmaktadır. Üretiminin maliyetli olmasının en önemli sebebi, internet ağı üzerinden oluşturulan bir program üzerinden oldukça karmaşık matematiksel işlemlerle gerçekleştiriliyor olmasıdır. Ayrıca bu işlemleri yapabilen kişilerin sayısının da oldukça az olması, bu üretimi oldukça yavaş kılıyor. Diğer yandan ise, dünyada en aktif kripto para birimi ünvanını elinde tutuyor. Bu da aslında üretim ve tüketim döngüsünün oldukça başarılı olduğunu da gözler önüne seriyor.

Türkiye’de de fazlasıyla isminden söz ettiren Bitcoin, çoğu yatırımcının ulaşmaya çalıştığı bir yatırım türü oldu. Çünkü, uluslararası bir para birimi olduğundan, özellikle yurtdışı harcamalarda, Bitcoin sahibi kişi herhangi bir değiştirme yapmadan dilediği gibi harcamalarını yapabiliyor. Tabii bunları bazı siteler üzerinden yapailiyorlar. Bu sitelerden bir tanesi de btcfrm.com. Bu sitede Bitcoin’in detaylı bilgileri, piyasadaki değer takibi, alt kademede bulunan coin türleri ve alım-satım dönemi hakkında tavsiyeler mevcut. Bitcoin sahibi kişiler; burada tartışma konuları açarak, harcamaları hakkında öneriler, dikkat edilmesi gereken unsurlar ve piyasa takibi gibi özelliklerinden faydalanabiliyorlar.

Güvenlik

Olumlu yönleri olduğu gibi Bitcoin’in bazı olumsuz yönleri de vardır. Bunlardan en önemlisi ise güvenliktir. Bitcoin’indeğerinin ne kadar yüksek olduğu ortada fakat bazı güvenlik önemleri alınmadığı takdirde sizi bir felakete sürükleyebilecek güvenlik önlemlerini tamamen oluşturmanız gerekiyor. Çağımızda harcamaların büyük bir kısmı her ne kadar internetten yapılıyor olsa da, güvenliği tartışmalı bir konudur. Ayrıca böyle değerli bir sanal para birimi ile ticaret ise oldukça sıkı güvenlik önlemlerini de beraberinde getiriyor. Öncelikle dikkat edilmesi gereken, bilinen ve güvenlik logolarına sahip internet siteleri ile çalışmaktır. Bu logoların olduğu siteler, hackerlara ( sanal hırsızlara) karşı güçlü güvenlik duvarları oluşturmuşlardır. Bu yüzden, belirtilen tipte sitelerle çalışmak sizin daha sağlıklı harcamalar yapmanızı sağlayacaktır.

Piyasa 

Bitcoin’in piyasadaki dengeleri her an değişebiliyor. Elinizdeki para size %15 kar sağlıyor ise bazen 1 saatlik kısa bir zaman dilimi içerisinde sizi %25 zarara da sokabiliyor. Bu nedenle de sürekli olarak değerlerinin ölçülmesi gerekebiliyor. Bunun için de yine pek çok Bitcoin takip platformu takip edilerek değerleri hakkında yakından bilgi alabilmek mümkün olabilmektedir. Dolar ya da Euro gibi sürekli olarak hareket halinde olan bitcoin, gün içerisinde farklı değerlere sahip olabilmektedir. Aslında bu durumun piyasa hareketliliği ile de yakından ilgisi bulunmaktadır.

Bitcoinpiyasası hareketli bir piyasadır ve gün içinde olduğu gibi haftalık olarak da değişikliklere uğrayabilmektedir. Sadece bu nedenden dolayı da borsa üzerinde bu dijital para birimi ile büyük kazançlar elde edilebilmektedir. 41.811.91 olarak görülen ve düşüte olan para birimi, ani değişiklikler ile çok daha yükselebilmektedir.

Bitcoin Mining

Bitcoin madenciliği de son dönemlerde çok fazla artmış ve ilgi görmeye başlamıştır. Kişiler bu işin satışından çok üreticiliğine ilgi göstermektedir. Üreticilik elbette satıştan çok daha fazla para kazandırmaktadır. Bu nedenle de satış konusundan ziyade üreticilik daha fazla ilgi görmektedir. Mining olarak da adlandırılan bu sistemde kişiler belli düğmeler ve büyük ekipmanlar ile üreticilik sağlamaktadır. Mining yapabilmek için maliyetler de oldukça yüksektir ancak; bitcoin piyasasının yeniden canlanması ile birlikte bitcoinmadenciliği için çok fazla yatırım yapılmaya başlanmıştır.  Not: Daha fazla bilgi btcfrmsitesinde mevcuttur

Bu alanda ihtiyaç duyulan en önemli faktör ise ekran kartlarıdır. Bitcoinmadenciliğinde ekran kartları çok hızlı ve pratik çalışmaktadır. Çok eskiden de bu alanda madencilik yapmak mümkündü ancak; teknolojinin gelişmesi ile birlikte bu alanlara yönelim daha yüksek bir hal almıştır. Sitede bu konuyla alakalı pek çok bilgiye de değinilmektedir. Hatta sadece bu alan için açılmış bir bölüm de bulunmaktadır. Kişiler bu alan üzerinden gerekli bilgi alışverişini de sağlayabilmektedir.

Alıntıdır.

Son Düzenleme: excel_mustafa ~ 17 Mart 2020 14:58 Neden:
daimy2017
28-01-2018, 01:46   |  #2  
daimy2017 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 2
74 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2017

devlet bu işe el atıyor, dijital para dönemi hızlı başladı ve şimdi bitiyor. devletler kendi sanal para birimlerini üretiyor. uzak durmak lazım.

yavuzcihanozyurt
03-09-2018, 17:18   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 4
31 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2018

Bitcoin bir ilk olduğu için kendine has bir değeri var ve ben yok olacağını düşünmüyorum açıkcası. Diğerlerini bilmem ama bitcoin biraz farklı. Bitcoin Haberleri'ni de bu siteden takip ediyorum. Faydalı bilgiler ve güncel haberler yayınlanıyor. İnsanlar rağbet gösteriyor ve ciddi bir şekilde mining'i ile uğraşıyor.

White-Fox
01-04-2019, 15:33   |  #4  
White-Fox avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 155
1,104 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Parayı bulduk da takas etmesi kaldı :D

royelliott
16-03-2020, 12:26   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2020

Bitcoin hâlâ da kullanılıyor hele şu Thodex borsası sayesinde daha çok kullanımı arttı. Thodex hem çekiliş sundu hem mobil hem de düşük komisyon verdi onun için bitcoine ve yerli - global borsaya yöneldi. Bende Thodex'e üyeyim tavsiyem sizi zora sokan borsa değil kazanç sağlayan borsa olur zaten memnun kalmazsanız direk üyeliğinizi silebiliyorsunuz.

eryaman0909
23-03-2020, 15:24   |  #6  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2020

Katılıyorum sana, bende Thodex'e üyeyim ben direk komisyon düşük diye üye oldum. Acayip iyi haberleri felan da ordan takip ediyorum ben kurları felan da var