Çalışanların beşte birini işten çıkardı

CHIP Online
17-09-2013, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

HTC cephesinden gelen son haberler, pek de iç açıcı sayılmaz... İşte dev şirkette yaşananlar!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cal ... -cikardi_42689.html

Resimlerle: Şaşırtan HTC One klonu!

Rakipleri karşısında istediği performansı yakalayamadığı için büyük maddi kriz içine giren cep telefonu devi HTC, ilk işten çıkarma operasyonlarına başladı. ABD'deki merkezindeki çalışanların beşte birini toplu olarak işten çıkaran HTC böylece içinde bulunduğu krizin çok ciddi olduğunu da kabullenmiş oldu.


150 kişilik ABD ekibinin 30'unu işten çıkaran HTC'nin bu kadarla durmayacağı, Tayvan'daki merkezinde de önemi sayıda çalışanı işten çıkaracağı düşünülüyor. 


HTC, işten çıkarmalarla ilgili yaptığı basın açıklamasında "... uzun yıllar süren agresif büyümemizin sonucunda organizasyonumuzun etkinliğini arttırmak için böyle bir şekillendirme operasyonu yapmak zorundaydık..." ifadelerini kullandı. Ayrıca işten çıkarılan çalışanlara son derece saygılı davranıldığı ve sonraki iş fırsatlarını bulana kadar rahat etmeleri için gerekli olacak desteğin de sağlandığı vurgulandı.


HTC ayrıca açıklamasında, bu işten çıkarmalara rağmen, ihtiyaç duyulan uzmanlık alanlarında yetenekli yeni insanlarla çalışmak için iş pozisyonlarının açılacağını ve işe alımların da devam edeceğini ifade etti.

Tüm Konu: Çalışanların beşte birini işten çıkardı

Resimlerle: Şaşırtan HTC One klonu!

Kaynak: www.chip.com.tr