Çanakkale Savaşının Hiç Bilinmeyenleri

Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Banned
15-12-2016, 11:44   |  #1  
MBugra avatarı
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
46 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2016

https://www.youtube.com/watch?v=O8MI9Oh0jG8&t=3s


Savaş tarihi insanlığın başlamasıyla birlikte başladı. Bu savaşlarda milyonlarca insan öldü, milyonlarca insan aç,susuz,evsiz kaldı. Savaşlar tabii sadece "savaşmakla" kazanılmıyordu. Kimi zaman akıl almaz taktikler, kimi zaman şeytanın aklına gelmeyecek hileler kullanılıyordu.

Bu videoda sizlerle birlikte Çanakkale Savaşı sırasında hem İtilaf devletlerinin hem de Osmanlı Devletinin kullandığı savaş hilelerine göz atacağız.

Öncelikle Osmanlı Devleti 1. Dünya Savaşına neden katılmıştı  bunu hatırlayalım.
Akdeniz'de Almanlara ait olan 2 savaş gemisi İngilizlerle çatışmaya giriyor akabinde gemiler kaçarak osmanlıya sığınıyor. Osmanlıda gemileri satın aldığını bildirerek bu meşhur " Goben ve Breslau" gemilerinin ismini Yavuz ve Midilli yaparak savaşa davetiye çıkarır. Daha sonra bu 2 gemi Karadenizde rus limanlarını bombalayınca Osmanlı devleti resmi olarak savaşa dahil olmuş olur.

1.Dünya Savaşında İtilaf devletleri Rusya'ya yardım götürmek ve Osmanlıyı fiilen bitirmek için Boğazlarımıza saldırdı ve Çanakkale Savaşları başlamış oldu.

Bu savaş 2 şekilde sürmüştür. 1.kısım Deniz savaşı, 18 Mart 1915 de Osmanlının galibiyetiyle sonuçlanmıştır.

2. Kısım kara savaşları: asıl savaş kara savaşlarında olmuştur daha uzun ve kanlı geçmiştir. Bu savaşı da Osmanlı kazanmıştır.

Çanakkale savaşı tarihte ender görülen savaşlardan biridir. Savaşta yüzlerce olağanüstü olaylar olmuş, akla hayale sığmayan şeyler yaşanmıştır. Çanakkale savaşının Dünya tarihinde çok önemli bir yeri vardır.


Şehitlerimizi saygıyla ya'd ediyoruz.