Canon'dan bulut dostu yeni yazıcılar

CHIP Online
25-10-2013, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Canon, hepsi web bağlantılı üç yeni mürekkep püskürtmeli yazıcısını ortaya çıkardı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/can ... azicilar_43332.html

Canon yenilenen PIXMA ev serisine öncülük eden üç yeni web bağlantılı Hepsi Bir Arada mürekkep püskürtmeli yazıcısını tanıttı.


PIXMA MG5550, PIXMA MG6450 ve PIXMA MG7150 modelleri, bulut tabanlı hizmetlere ve sosyal ağ sitelerine doğrudan erişim sunarak fotoğraf ve belge baskısını hiç olmadığı kadar kolaylaştırıyor. Böylece evden baskı alma işlemine yepyeni bir bağlantı işlevselliği kazandırıyor.


Hepsinde Wi-Fi özelliği bulunan bu üç yeni model ile kullanıcılar PIXMA Bulut Bağlantısı aracılığıyla internet tabanlı hizmetlere bağlanabiliyor. Buna ek olarak, yeni PIXMA Baskı Çözümleri uygulaması yepyeni baskı seçenekleri sunuyor.


Yeni ve geliştirilmiş PIXMA Bulut Bağlantısı hizmeti, kullanıcıların sosyal ağ, fotoğraf paylaşımı ve buluta depolama, internet sitelerine bilgisayar veya başka bir cihaz kullanmaya gerek kalmadan, doğrudan yazıcının TFT ekranından kolayca erişmelerine imkan tanıyor. Böylelikle Picasa, Flickr, DropBox, Evernote gibi popüler hizmetlerden ve Facebook ve Twitter dahil olmak üzere sosyal ağ sitelerinden sorunsuz bir şekilde fotoğraf ve belge baskısı alınabiliyor. PIXMA Bulut Bağlantısı ayrıca Canon'un CREATIVE PARK PREMIUM ile yaratıcı projelere doğrudan erişilmesine imkan tanıyor.


Yeni PIXMA Baskı Çözümleri uygulaması bu üç yeni cihaz ile uyumlu olup kullanıcıların PIXMA yazıcılarını tablet veya akıllı telefon¹ aracılığıyla dünyanın herhangi bir yerinden sanal olarak kontrol edebilmelerini sağlıyor. Bu çözüm yazıcıdaki mevcut hizmetleri gösteriyor, dolayısıyla çevrimiçi albümlerden, sosyal ağ sitelerinden veya bulut tabanlı veri depolama sitelerinden, bu hizmetler sanki yazıcının TFT ekranını kullanıyormuş gibi içerik baskısı yapılabiliyor. PIXMA Bulut Bağlantısı'na uzaktan erişim sayesinde kullanıcılar ayrıca gerçek zamanlı mürekkep seviyesi kontrolü yapabiliyor ve yazıcının çevrimiçi kullanım kılavuzuna erişebiliyor.


Bulut tabanlı uzaktan erişim


Apple'ın AirPrint özelliği kullanılarak baskı almak için iOS cihazlara belgeler gönderilebildiği gibi bu yeni modeller Google Cloud Print özelliğini de destekliyor. Kullanıcılar Canon'un yeni Erişim Noktası Modu ile bir Wi-Fi ağına dahil olmaya gerek kalmadan yazıcıya bağlanan bir cihazdan doğrudan baskı veya tarama da yapabiliyor.


Her modelde TFT renkli LCD ekran donanımı bulunuyor. PIXMA MG5550 modelinde 6,2cm ekran, PIXMA MG6450 modelinde 7,5cm ve PIXMA MG7150 modelinde 8,8cm Akıllı Dokunmatik Sistem özellikli dokunmatik bir ekran mevcut. Bu ekran, bilgisayar kullanılmadığı zaman bile kullanıcıya sistemde gezinirken rehberlik ederek işlem yapmayı daha da kolay bir hale getiriyor.


PIXMA MG6450 ve MG7150, doğrudan hafıza kartından kolayca fotoğraf baskısı yapılmasına imkan tanıyor. Bu modellerde Wi-Fi PictBridge özelliği de var. Bu özellik, herhangi bir kablo kullanmaya gerek olmadan doğrudan Wi-Fi PictBridge özellikli fotoğraf makinelerinden kolayca fotoğraf baskısı alınabilmesini sağlıyor. Her üç modelin de enerji tasarrufu kapasitesi çok etkili. Otomatik çift taraflı baskı alınabiliyor ve Otomatik Açılma özelliği sayesinde yazıcı, bir baskı işi geldiği zaman otomatik olarak açılıyor.


Tüm Konu: Canon'dan bulut dostu yeni yazıcılar

Kaynak: www.chip.com.tr