Canon'dan DSLR seviyesinde performans!

CHIP Online
12-03-2014, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Canon'un yeni portatif kamerası, DSLR makinelere çok yakın bir fotoğraf kalitesi sunuyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/can ... rformans_45931.html

Canon PowerShot G1 X Mark II, bir DSLR modeliyle elde edilene çok benzer görüntü kalitesi sunuyor. Bu yeni model, fotoğrafçılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda yapılan mühendislik çalışmalarıyla geliştirildi.

Paslanmaz çelik gövde ve tamamı alüminyumdan metal dış kaplamayla, tasarımı komple yeniden ele alınarak iyileştirilen bu fotoğraf makinesine, dayanıklılığı ve profesyonel kullanım olanaklarını artıran büyük bir ergonomik sap da eklendi. Hem kompakt hem de rahat kullanılan bu model, güven duyabilecekleri ve mevcut iş akışlarına hiçbir sorun yaşamadan entegre edebilecekleri bir portatif ve yüksek performanslı fotoğraf makinesine ihtiyaç duyan talepkar ve deneyimli fotoğrafçılar için iyi bir çalışma yoldaşı.


Daha net, daha parlak çekimler için daha akıllı bir sensör


PowerShot G1 X Mark II modelinin gücü, büyük 1,5 tip Canon CMOS sensöründen geliyor. Rakip modellerdeki klasik 1,0 tip sensörden iki kat daha geniş sensör yüzeyiyle APS-C boyutlu DSLR sensörlere kıyasla daha sığ alan derinliği sunuyor. Bu sayede, profesyonel görünümlü portre ve makro fotoğrafçılık için ideal bir seçenek. Yeni sensör yapılandırması bu modelin, ister 12,8 Megapikselde varsayılan 3:2 en/boy oranında ister 13,1 Megapikselde 4:3 en/boy oranında görüntü çekimi yapılsın, lens görüntü dairesi genişliğinin tamamını kullanması ve tamamına uyum göstermesi anlamına geliuor. Bu özellik sayesine model, yaratıcı kompozisyonlar oluşturmasına imkan tanıdığı gibi mevcut DSLR düzenleme işlemlerine kolay bir şekilde entegre olabiliyor.


Sensör piksellerinin kısa bir süre önce lanse edilen PowerShot G16'dan 4,5 kat daha büyük olmasıyla sensörlerin ışığa karşı duyarlılığı artıyor, daha az dijital parazit üretiyor ve dolayısıyla düşük ışık altında daha iyi çekim imkanı sunuyor. Piksellerin daha büyük olması, aynı zamanda, daha geniş bir dinamik aralık sunarak, görüntünün parlak ve karanlık alanlarındaki ayrıntıları daha net bir şekilde ortaya çıkarır.


Tüm Konu: Canon'dan DSLR seviyesinde performans!

Kaynak: www.chip.com.tr