Casper sorun herkez baksın..

ozankalender
02-04-2011, 05:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

arkadaslar casperın yenı model core 2duo p serısı bi laptopunu aldım ama donma sorunu var sorunda su sekılde..

Bılgısayarı adaptoru ıle kullanırken herhangı bı sorun yok ama pılde kullanırken donma hıssedılıyor yanı oyunlarda yuksek programlarda falan anlasılıyor masaustundede fazla ıslem yaparken anlasılıyor.

Laptopta xp-vista-windows 7 butun ısletım sıstemlerını denedım yanı ayarlarla ılgılı bısı oldugunu sanmıyorum.

bı cok kez servıse gıtttı geldı degısen bısı olmadı. degısım ıstedım alay eder gıbı wındows tekrar yukleyıp sorun bulunamadı dıye gerı gonderıldı..

bu donma normalmı yoksa bı sorunmu var. yardımlarınızı beklıyorum..

Bu arada goren herkezın bılgılenmesını ıstıyorum.

Caspera 5-6 kez servıse gıttı elektroword magzasından almıstım.. bırcok kez gıtmesıne ragmen 3 servıs fısı verdıler daha sonra casperın merkezını aradım ve degısım ıstedıgımı 3den fazla aynı sorunla gıttıgını soledım. degısım yapamıcaklarını 1 seneyı dolduran urunlerın degısım olmadıgını gıbı seyler sacmadılar.. Ve tuketıcı haklarına sıkayet edıp dava edıcegımı soledım.. Istedıgınız yere goturun dedıler..

Tuketıcı haklarına gıttıgımde tum servıs fıslerını ıstedıler elektroword fırmasından ıstedıgımde casperdan alabılırsınız dedıler.. casperı tekrar aradıgımda urununuz servıse hıc gırmedıgı bılgısı geldı.. Servıs kayıtlarını sılmısler...

Kısacası eger bu genel bısıyse kı hıc sanmıyorum baya baya donma yapıyor ben hıc boyle bısı gormedım. eger sorunsa bu ısın pesını bırakmıcam.. unıversıte okudugumdan ılgılenemedım ama tatıle gırdıgınde ugrasıcam..

Herkeze onerımm kımse casper almasın ben yandım baskası yanmasın.. Boyle bısı ben hıcbır elektronık esyada gormedım.. casper hakkında sorunlar oldugunu soyledıler ama ınanmamıstım hakıkaten ne servısınde hayır var nede urettıklerınde resmen ınsanla oyun oynuyorlar..

Okuyanların cevrelerınıde bılgılendırmesını ısterım ..

Tesekkurler.. Yardımlarınızı ve yorumlarınızı beklıyorum..

vahapcemil
02-04-2011, 06:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
173 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Ben de casper kullanıyorum . İ5 480m var . Ben pilde iken pek kullanmıyorum ama pil ile black ops oynamışlığım var seninki gibi bir donma hatırlamıyorum . Ama pilde iken nfs şhift e girmiyor , oyun menüsü açılıyor fakat yarışa girince oyundan atıyor , pirizde iken oynatıyor ama . Sanırım donanımların hepsi en üst güçde kullanacak kadar elektrik veremiyor bataryası . Bu pc nin değil bataryanın sorunu . Benim bataryanın markası liteon , toplayıcılar için çevre birimleri üreten bir firmanın malı . Eğer pirizde iken dediğin gibi bir sorun yoksa sorun bataryanın güçsüz olduğunu gösterir diye tahmin ediyorum . Casper imi epey ucuza aldım .  Daha çok param olsa daha kalitelisini alırdım . Hem az para verip hem de en iyi bileşenleri toplamalarını bkleyemezsin zaten . Ama senin kızdığın nokta sanırım garanti ve yetkililerin tavırlarıkı anlattğın şeyler hiç hoş değil , ben de olsam çok kızardım . Ne diyim geçmiş olsun, sorunun hallolur İnş.

R.O.G
02-04-2011, 11:41   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
247 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Bataryadan kullanım sırasında, sistem kendini güç tasarruf moduna alıp işlemci hızını düşürüyor olabilir mi acaba?...

Feyk
02-04-2011, 12:08   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,269 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

Bana kalırsa sorun kullanıcıda :S

sabanslk
02-04-2011, 13:54   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
69 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

ders alınması gereken bir yazı olmuş sayın arkadaşım.
cihaz alırken artılarını eksilerini düşünerek alın derler ya gerçekten bu doğru anlattıklarına göre.
elektronik cihaz alımında biraz olsa şans faktörüne inananlardanım.
en iyi denen markanın en yüksek performanslı cihazını dahi alsak sorun çıkmaması garanti değildir.
asıl sorun senin yaşadıklarının gibi sorunların yaşanması ve çözüm sunulamaması.
çok ayıp etmiş aldığın yer ve firma...

vahapcemil
02-04-2011, 14:08   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
173 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011
Alıntı: R.O.G  
Bataryadan kullanım sırasında, sistem kendini güç tasarruf moduna alıp işlemci hızını düşürüyor olabilir mi acaba?...
Bu da kuvvetli bir ihtimal .Şarjı uzun süre girsin diye ekran kartını çalıştırmayıp intelin paylasımlı ekran kartını kullanıyor olabilir, ben onu kullanıyorum mesela şu an , eğer ek yı manuel olarak değiştirip oyuna girsem bende de çok kasar.. Şarjda iken çalıştır'a dxdiag yazıp ekrana baksana intel i7 garaphics mi yoksa atı veya nvıdıa olan asıl e..k. yımı çalıştırıyor . Eğer öyleyse masaüstüne sağ tıkla değiştirilebilir grafikleri yapılandır de ve yüksek performansı tıkla , aynısını batarya amblemi üzerinden de yapabilirsin ..

Unspoken88
02-04-2011, 20:55   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
195 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

Ya bu tek caspere özel birşey değil arkadaşlar, emin olun hepsi aynı, ben ne markaların bu konularda biyanda madalyanın öbür yüzünü gösterenleri gördüm, tek öğrendiğim şey ise hakkını sonuna kadar arayacaksın, korkmayacaksın yılmadan sabırla hakkını arayacaksın, sanayi ve ticaret bakanlığının yazıları gayet açık, böyle bir durumda casperle yada başka bir markayla muhatap olmayın, direk mahkeme!

dervipasa
02-04-2011, 21:22   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
650 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

geçmiş olsun diyorum bir casper magduru olarak
laptop bakıyorum herkes i3 işlemcili 5650 ekran kartı olan laptopu 1750 tl ye satıyor adamlar i7 li laptop 1300 tl ehh
vardır bir bildikleri rakam aldatmacası kullanıyor servisi yok zaten herşey fabrikada hallediiyor yaygın servis yalan yani
almıyorum ne yapayım bekler 500tl daha birktirir ondan sonra başka marka alırım
casper ancak bedava dagıtırlarsa düşünürüm :)

Recebow
02-04-2011, 21:55   |  #9  
Recebow avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
550 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Böyle bir firma casper 20 gün önce ısınma sorunundan dolayı servise yolladım bilgisayar  3-4 gün ısınmadı şimdi yine pancar motoru gibi çalışıyor  yanıyor altı sucuklu yumurta yapsam pişer valla :)
3 sefer aynı problemden yolladım, değişen hiçbirşey yok adamların laptoplarının hepsi mühendislik hatalarıyla dolu

Ve şunuda belirtmeden geçemeyeceğim labtopu servisten almaya gittiğimde, benden 15 tl para istediler garanti kapsamı dışındaymış ??Yok  öyle bir dünya size para falan vermiyorum  sert bir tonda:) dedim  sonra kıvırmaya başladılar bizden olsun gibisinden tam bir saçmalık garantili üründen adamlar para istiyor

Son Düzenleme: Recebow ~ 03 Nisan 2011 01:39
ozankalender
02-04-2011, 23:52   |  #10  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008
Alıntı: Feyk  
Bana kalırsa sorun kullanıcıda :
ben 10 YıLdan FazLadır Teknık servısım. Her marka model pc kullandım. Dogru sorun belkı bende normal kullanıcı olsa anlamaz boyle kullanmaya devam eder. AnLatabıLdıysem Veya anladıysan sevınırım feyk arkadasım.. 

Sıstem ayarları ıle bı alakası yok 3-4 ısletım sıstemı denedım hepsınde yaptı. lınux surumlerıde denedım aynı sorun devam edıyor..

Pılden olabılır belkı ama bana kalırsa ıslemcı ıle alakalı bı sorun.. ıslemcı ıle alakalı oldugunu ben solıyerek gonderdım garantıye anakart degısım dıye gelmıstı ama avanaklar benım dosyalarım durur sekılde gerı gonderdıler.. aynı sekılde gonderdıler gerı.. bunların nıyetı garantı suresının bıtmesı.. bekletme yapıyolar.

Bı formatın 1 ay surdugu nerde gorulmus. ama 3 kere wındows yuklenıp drıverler yuklendı dıyıp 3 ay beklettıler. dedıgım gıbı 5 veya 6 kez servıs gordu..

Her fırmada bu kesınlıkle yok.. Arkadaslar benım amacım kullanıcıları veya laptop almak ıstıyenlerı bılgılendırmek.. Casperdan uzak durun sorunumu anlattım buna ragmen 3-5 kurus daha uygun dıye almayın sakınn..

ben asusta kullandım- toshıbada - lenovada bıcok laptop kullandım. mesela lenavoda resmen evınden alıp servısını tamamlıyıp 3 gun ıcınde gerı teslım yapıyolar.

Casper cok lanet bısı sakın yaklasmayın arkadaslar..

uygun ıstıyorsanız acerda dusunebılırsınız cok uygun laptopları var servısındende hıc sıkayet gelmedı.

ama ugrasıcam bu ısle hıc olmadı gıdıp casperın mudurunun kapısının onunde laptopu yerde paramparca edıcem o derece sınırlıyım. ınsanla alay edıyolar sankı..

Tanıdıgım avukat arkadaslarım var gıdıp konusucam para ıadesı veya aldıgım yerden baska bı model laptop almama ızın vermezlerse dava acıcam.. bunların yaptıgı neyse kendımı onlar kadar dusurmek ıstemıyorum..

Uzak durun arkadaslar Casper almayın googleden bıle arasanız sayfalarca casperdan bası yanan ınsanlar ıle karsılasabılırsınız..

KENAN_35
03-04-2011, 07:40   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
990 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2010

ne saçmalıonuz arkadaşlar??? bataryada oyunmu oynanır? bataryadaken pc kendini tasarruf moduna alır, eğer tasarruf moduna almasını istemiosan güç seçeneklerine gir yüksek performans modunu işaretle bu kadar basit..!!

vahapcemil
03-04-2011, 12:54   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
173 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011
Alıntı: KENAN_35  
ne saçmalıonuz arkadaşlar??? bataryada oyunmu oynanır? bataryadaken pc kendini tasarruf moduna alır, eğer tasarruf moduna almasını istemiosan güç seçeneklerine gir yüksek performans modunu işaretle bu kadar basit..!!
Hay cannı yiyim , demek isteyipde diyemediğimi dedi ...
Servise lafım yok ama sorun pc değil .. 10v bataryadan ne performansı bekleniyor onu anlamadım ...

ozankalender
03-04-2011, 21:22   |  #13  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

arkadasLar Yapmayın Ya Bole KasıcakSa bıLgısayar nıe YapıoLar NormaL bsı oLdgunumu SoluYosunuz Yanı ? Nf2 en dandık oyunda bıLe kasıyor pıLdeyKen.. boLe ısmı oLur ?

vahapcemil
03-04-2011, 22:28   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
173 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2011

Şimdi usta haklısın da sonuçta taktıkları pil 10v . Senin donanım da maşallah güzel , farzı misaf ferrari :) ama ferrarinin yaktığı benzini o da yakıyo .. Batarya en az 19v elektrik veriyordur pc ye . Sorunu markada aramamak gerek . BAtarya ile oyun oynarsan zaten 1 yıla batarya ölür , o süreded de full dolu batarya ile en fazla 1 saat oyun oynanır zaten . Sana tavsiyem bataryayı çıkartıp oyun oyna . Bataryayı elektrik bulamayacağın zor zamanlar için sakla.