CD De Veritabanı Okuma

abdullahcakir
23-05-2006, 19:49   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Merhaba arkadaşlar,
Elimde Delphi 7 ile hazırlanmış bi interaktif CD mevcut ve veritabanı olarak ta Access kullanılmış. Ben Delphi projesinin exe halini ve veritabanını CDye atıp direk çalışmasını istiyorum (Veritabanından sadece veriler okunacak) yani kurulum gerektirmeyen bi CD olması gerekir.
Yalnız sürekli hata veriyor.
ADO bağlantı seçeneklerine baktığımda ve hiç değiştirmediğimde 1. hatayı aldım...
1. HATA: ....mdb dosyasına erişim izniniz yok gibi bi hata mesajı.
ADO bağlantısındaki Connected=True ve Mode=cmRead yaptığımdada 2.hatayı aldım.
2. HATA: Kilitlenemedi...

Bütün herşeyi denememe rağmen olmadı.

NOT: Bugün aklıma başka bişey geldi ama onu da yapamadım. Programın exe si çalışınca cd deki database klasöründeki vt.mdb dosyası C:\vt.mdb olarak kopyalansın ve ben programdaki ADO bağlantılarını c:\vt.mdb olarak değiştiriyim. Yani kişi cd yi takınca veritabanı dosyası direk C: ye kopyalansın. Bu mümkün mü?

Sizce bunu nasıl aşabilirim. Delphi deki bi ayardan mı yoksa başka bişey mi lazım...

Şimdiden teşekkürler...

Canimsin
26-05-2006, 08:19   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Kardeşim az çok anlarım pek değil :) Yalnız şunu soyleyebilirim ki... Paket haline getirdin sanırım programı? Paket haline geldiyse muhakkak programı yazarken onu çalıştıralacak olan pc nin c sine atması lazım aksi halde hata alman normaldir. Biz de bununla karşılaşırdık. Tabi bizimkisi tasarım aşamasında olduğu için. Cd den gerekli .mbd dosyasını alıp c ye kendimiz manuel yapıştırarak aştık programı.

C ye kendisini otomotik olarak atmasını sağlayabilirsin ama nasıl olduğunu bende bilmiyorum :) Çözemezsen problemi buraya yaz bende bu sırada bi araştırmış olurum heralde. Ayrıca başka forumlarda da sor...

abdullahcakir
27-05-2006, 23:31   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Valla kardeş,
Başka forumlarda da sordum tam net bi cevap yok yani ve halen sorunu çözemedim (delphi öğreten hocama da ulaşamıyorumKızgın)

Bir forumda bu tarz bi soruna rastladım ve kişi kendisi çözmüş o kişi de benden önce aynı şirkette çalışan yazılımcı arkadaşmış. Ama onunki biraz şansa olmuş gibi geldi bana.

Yaptığı işlem:
Veritabanını salt okunur yapıp programı öyle derlemiş ve cd ye ikisini de atınca çalışmış. Ben aynı işlemi yaptım yine hata yine hata...

Bana gerekli olan kod sadece exe çalışır çalışmaz cd deki database dosyasını C:\ ye kopyalayacak kod...

İyi çalışmalar...

destkop
12-10-2006, 20:51   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
558 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2005

bir setup hazırla sadece .mdb dosyasını istenilen dizine yüklesin.Bn böyle düşündüm hepinize hayırlı günler(bu arada delphi ile ilgili hiç bilgim yok sadece mantık yürüttüm)