Cd-Rom Kayboldu

snakedby
03-12-2006, 22:39   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2005

Merhabalar,
CdRom Lock programını yüklemiştim ama kaldırdıktan sonra cd-rom da onunla birlikte kayboldu.Aygıt yöneticisinde herhangi bir sorun yok ve netten biraz araştırdıktan sonra MSCDEX.exe ile cd-rom tekrar geri gelebileceğini gördüm ama o da işe yaramadı.Ne yapmam lazım?

BOOMFUNKMCS
03-12-2006, 23:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

söküp yeniden takmayı dene istersen.

viking20
03-12-2006, 23:30   |  #3  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

[arkadaşlar benim pc cd romu görmüyo ben biosdan şüpheleniyorum dorumu sizce yada neden pc cd romu görmes cd romu değiştirdim data kabloları değiştirdim yapmadım şey kalmadı gene cd romu görmedi pc lütfen bi yardım edin ne yapcam]alıntı.
ilk aılış ekranında bulunan deviceların gösterildiği sırada cdrom listelenmiyor mu?jumper ayarlarından master, slave, cs durumunu harddiskinizin pozisyonuna göre ayarladınız mı? bazı cihazlar illa cs (cable select) durumunda çalışabiliyorlar. çok ekstem bir durumdur gerçi. ama daha önce denemediyseniz bir deneyin. hem hd'yi hem cd'yi cs'ye alın bakalım ne olacak? sonuç itibarı ile bios'tan olacağını sanmıyorum..
eğer sorun windos'un cdrom'u görmemesi ise. birden fazla harddisk ve özellikle de birkaç partition'a ayrılmış durumdaysa windows sürücü harflerini atamakta sorun yaşıyor olabilir. bunu test etmek için de en güzeli cdrom destekli bir açılış disketi ile makineyi çalıştırıp sorunun donanımdan mı yoksa yazılımdan mı kaynaklandığını tesbit etmek olsa gerek.. eğer bu aşamada cdrom erişilebilir durumda ise, admin tools'a girip computer management'i çlıştırın. orada disk management'i görürsünüz. bu pencere üzerinden sürücü harflerini uygun şekilde atayarak cdrom'u görünür hale getirebilirsiniz..(alıntı).
cdrom u bios ortamında mı görmüyor yoksa sadece windows mu sadece windows sa aygıt yöneticisinden hallet bios sa arkadaşlar zaten yazmış.(alıntı).
-----------------
CD ROM sürücüsü ' E ' bilgisayarımda kayboldu. nasıl geri getirebilirim ?
Cd-rom sürücünüz kayboldu ise mscdex.exe adlı cd-rom tanıtım uygulamasını hdd'ye kopyalayın...Hala cd-rom'u görmüyorsa arkasındaki IDE bağlantı kablosunu konrtol edin....(alıntı).
------------------
cd  rom  cdrom  kayboldu


Son Düzenleme: viking20 ~ 03 Aralık 2006 23:41