CD RW ve DVD RW...........

HPQ-User
03-05-2008, 22:02   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

erman.ketenci sormuş:
Bilgisayarıma DVD RW almadan önce bilgisayarımda CD RW ve CD Room takılı idi. CD RW birincili CD Rom ise ikincil olarak takılı idi. ( Sekonder  -  Primer olayı ) İstediğim zaman primer - sekonder olanı değiştirebiliyordum ve sorunsuz kullanabiliyordum. Daha sonra CD Rom cihazımı söküp DVD RW aldım.
1) DVD RW yi ikincil olarak takıp, CD RW cihazımı birincil olarak kullanınca bi sorun yaşamadım. Fakat DVD RW cihazımdaki jumperi birincil, CD RW cihazımdaki jumperi ikincil olarak ayarlayınca DVD RW çalışamaz bilgi yazamaz duruma geldi, okumada sorunlar yaşadım istediğim gibi kullanamadım.
2) İkinci bi yol alarak güç kaynağından gelen elektrik girişi vardır sürücülere giden bilirsiniz. Biri doğrudan gelir diğeri ise doğrudan gelene bağlıdır. Normalde doğrudan gelen CD RW cihazıma bağlı idi. Jumper ayarlarını değiştirmiş iken o kablolarında yerini değiştirdim fakat yine işe yaramadı........ Acaba donanımımda uyumsuzluk mu var yoksa ben mi biyerde yalnış yapıyorum. Çünkü ben DVD RW cihazımı birincil olarak kullanmak istiyorum. Çünkü ilerde Vista almayı düşünüyorum ve vista için biliyosunuz DVD gerekmekte. Ayrıca umarım bu sorun sadece bende olmuştur yoksa CD RW cihazları ile DVD RW cihazları bu tür sorunlar çıkarıyor mu .

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Windows XP Home Edition işletim sistemli
Pentium IV 2,8 GHZ işlemci hızı
Geforce 5200 128 MB Ekran Kartı
DDR 400 512 MB dual Twinmos Pc 3200 ram ( iki adet.) yani 1024 MB
Asus P4V800 Ana Kart
350 Watt Güç Kaynağı
17 inç Flat monitör
TSST corp CD-R/RW Sh-R522C Sürücü
Sony DVD RW AW-G170ASürücü

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)