Cebinizdeki büyük tehlikeden haberdar mısınız

CHIP Online
20-05-2010, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Her gün cebinizde taşıdığınız büyük tehlikeden haberdar mısınız? Hayır, konumuz telefon değil...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cebi ... -misiniz_20137.html

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!

Bilgi ve sistem güvenliği giderek daha büyük bir tehlike olmaya devam ediyor. Güvenlik devi McAfee, 2010 yılının ilk üç ayı boyunca incelediği tehlikeleri, hazırladığı özel raporu sayesinde kamuoyu ile paylaştı. Rapora göre güncel en büyük tehlike veri depolamak için kullanılan USB cihazlardan bulaşan solucanlar.

McAfee, USB solucanlarını açık ara en tehlikeli zararlı türü olarak açıkladı ama geri kalan tehlikeler de göz ardı edilecek gibi değil. Giderek yaygınlaşan sosyal ağ siteleri ve bu sitelerde paylaşılan kişisel bilgiler hacker'ların büyük ilgisini çekiyor. Rapora göre en tehlikeli ilk beş zararlının geri kalanlarının tümü kullanıcı şifrelerini çalmayı hedefleyen virüsler ve Truva atları.

Bunların yanı sıra 2010 yılı ile birlikte sahte vaatler taşıyan e-postalardaki artış da gözlerden kaçmıyor. İnternet üzerinden alınacak diplomaların tanıtımını yapan e-postalar genellikle Çin, Güney Kore ve Vietnam kaynaklı. Tahmin edebileceğiniz gibi bu e-postalar diploma vaat etmelerine rağmen, tek yaptıkları inandırabildikleri kullanıcıların paralarını çalmak.


Tüm konu: Cebinizdeki büyük tehlikeden haberdar mısınız

İzleyin: Explorer 8 ve gizlilik

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizin en sık karşılaştığınız zararlılar hangileri?