Cebinizin konumunuzu belirlemesi için 10 yol!

CHIP Online
10-04-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Nasıl oluyor da cep telefonunuz, bulunduğunuz yeri en ince ayrıntısına kadar bilebiliyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cebi ... n-10-yol_32983.html

Resimlerle: Navigasyon uzmanı 20 cep

Akıllı ceplerin önemli özelliklerinden bir tanesi de bulunduğunuz konumu bilmeleri. Konum bilgisi, oyunlar, sosyal ağlar, haritalar gibi birçok uygulamada kullanılıyor. Ancak uygulama sayınız arttıkça hangi uygulamaların konumunuzu öğrenme iznine sahip olduğunu takip etmeniz zorlaşıyor ve bu durum, bir gizlilik riski ortaya çıkarıyor. Bu yazımızda telefonunuzun konumunuzu belirlemek üzere kullandığı 10 farklı sistemi sizlere sıralamak istiyoruz.

1. GPS: İlk olarak 1990'ların sonlarında ceplerde yer alan Global Konumlandırma Sistemi, dışarıdayken konumunuzu en iyi belirleyen hizmetlerden biri. GPS, birden fazla uydunun konum bilgilerini ve zamanlama verilerini bir araya toplayarak konumunuzu gösterebilir. 3 uydu yoluyla konumunuzu belirleyen GPS, 4 uydu yoluyla yüksekliğinizi de size söyleyebilir.

2. Assisted GPS: Bulunduğunuz konum dolayısıyla telefonunuzun 3 veya 4 uydu bulması bazen uzun sürebilir. Bu durumda Assisted GPS devreye girer Wi-Fi veya mobil veri üzerinden uyduların nerede olduklarına dair bilgi alır. Bu işlem tamamlandığında tam GPS hizmeti başlar.

Tüm konu: Cebinizin konumunuzu belirlemesi için 10 yol!

İzleyin: Nokia N97'nin GPS gücünü arttırmak

Resimlerle: Navigasyon uzmanı 20 cep


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Telefonunuzun konumunuzu bilmesi, sizde gizlilik endişeleri uyandırıyor mu?