Çekirdek sayısı artıyor kafalar karışıyor

ErnAydgdu
30-03-2010, 11:01   |  #1  
ErnAydgdu avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

 AMD'nin son çipset duyurusu ile birlikte 6 çekirdekli işlemciler için gaza basıldı.
Eğer 4 çekirdekli bir işlemcinin sağladığı faydalar konusunda hala şüpheleriniz varsa dersinize biraz daha iyi çalışmanızı tavsiye ederim çünkü işlemciler gittikçe daha karmaşık bir hal alıyor. Üst seviye masaüstü bilgisayarlar anakartları için üretilen 890GX çipsetinin duyurulmasıyla birlikte AMD'nin merakla beklenen 6 çekirdekli işlemcilerinin bu yıl sonunda çıkması bekleniyor.


Yeni 890GX çipseti, Phenom II X4 ve X3 işlemcileri de dahil olmak üzere AMD'nin AM3 soket yapısını kullanan bütün masaüsü işlemcilerini destekleycek. AMD'nin kendisi 890GX çipsetli anakart üetmiyor ama Asus, Gigabyte ve MSI gibi anakart üreticisi firmaların ürünleri şu anda ABD pazarında 150 dolar civarı bir fiyatla bulunabiliyor.

HotHardware, Anandtech, PC Perspective ve HardOCP siteleri, 890GX çipsetli anakartların incelemesini ya da ön incelemesini teknik anlamda derinlemesine yaptı. Burada çıkan incelemelerede elde edilen sonuçlara göre 890GX çipsetinin bize getirdiği en önemli yenilikler; USB 3.0 desteği, sabit disklerde SATA 6 Gbps standardı ve ekran kartının anakartla iletişimini kurduğu PCI Express yuvasındaki bant genişliğinini ikiye katlanmış olması olarak görünüyor.