Cep telefonun kanser riski nasıl azaltılır?

CHIP Online
05-06-2011, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cepler hakkındaki bu gerçekleri duymak pek çoğunuzun hoşuna gitmeyecek, ancak...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cep- ... zaltilir_27285.html

Resimlerle: Geleceğin 50 cep telefonu!

Cep telefonlarının sağlığa zararlı olabileceği uzun zamandır konuşuluyordu ama bu zarar hakkında asıl yorum yapması gereken uzmanlardan ses çıkmıyordu. Sonunda yaklaşık 20 yıllık geçmişse sahip olan cep telefonları ile ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bir açıklama yaptı ve beyin kanserine yol açabileceği uyarısında bulundu. Üstelik risk sadece cep telefonlarında değil, evlerde ve iş yerlerinde yaygın olarak kullanılan kablosuz telefonlarda da bulunuyor.

Pek sevimli bir konu olmadığı gerçek fakat yine de bu konuya biraz vakit ayırıp, artık gündelik yaşantımızın bir parçası haline gelmiş olan cep telefonlarının zararlı etkilerinden korunmak için neler yapılması gerektiğini incelemekte büyük fayda var.

Cep telefonlarının zararı telefonu konuşmak için kulağımıza götürdüğümüzde en üst seviyeye çıkıyor. Yani zararlı etkiyi azaltmak için telefonu mümkün olduğu kadar kulaklıkla kullanmakta fayda var. Bu kablolu bir kulaklık olabileceği Bluetooth bir kulaklık da olabilir. Bu tip cihazların fiyatı özelliklerine ve markalarına göre yaklaşık 15 TL ile 150 TL arasında değişiyor.

Tüm konu: Cep telefonun kanser riski nasıl azaltılır?

İzleyin: Kağıttan telefon böyle çalışıyor!

Resimlerle: Geleceğin 50 cep telefonu!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Günde ortalama ne kadar cep telefonu ile görüşme yapıyorsunuz?