Ceplerde microSD slotu gerçekten gerekli mi?

CHIP Online
18-03-2014, 01:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ceplerde microSD slotuna hala ihtiyaç var mı? microSD'lerin sonu artık gelmeli mi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ce ... rekli-mi_46001.html

Resimlerle: Bu cepler Android 4.4 KitKat'lı!

MicroSD kartlar, telefonlarımız için oldukça önemli şeyler. En azından üst seviye bir telefonda microSD slotu olmadığında yükselen şikayetler, bunu gösteriyor. Peki onlara gerçekten de ihtiyacımız var mı?


MicroSD'lerin çekici olmadığını söylemek pek mümkün değil. Telefonunuzun ne kadar depolama alanı olursa olsun, bir microSD kartıyla onu genişletebilirsiniz. SanDisk'in 128GB'lık yeni microSD kartı sayesinde büyük bir depolama alanı elde etmeniz mümkün. Medya dosyalarınızı yanınızda taşımak istiyorsanız bu sizin için harika bir olanak. Veya en azından ihtiyacınız olabilecek boş alanınızın telefonunuzda bulunduğunu biliyorsunuz. Peki bu boş alan gerçekten gerekli mi?


Telefonunuzda kullanmadığınız bir microSD kart slotunun olmasının hiçbir zararı olmayacağını düşünüyor olabilirsiniz; ancak bu aslında tam anlamıyla doğru değil. MicroSD slotlarının en azından bazı telefonların tasarım kurallarına uymadığını biliyoruz. HTC One gibi tek parça telefonların microSD desteği sunması çok kolay değil. Ve tasarım, bu telefonun en önemli özelliklerinden.


Tüm Konu: Ceplerde microSD slotu gerçekten gerekli mi?

Resimlerle: Bu cepler Android 4.4 KitKat'lı!

Kaynak: www.chip.com.tr