Cepte kontör gidiyor, TL geliyor!

CHIP Online
29-03-2010, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Köntör bitiyor: Peki neler olacak biliyor musunuz? İşte yeni tarifenin bilinmeyenleri ve yanıtları

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/cept ... -geliyor_19125.html


Resimlerle: Dünyanın en iyi 10 cep telefonu!

1 Nisan'dan itibaren cep telefonu aboneleri için kontörlü hat dönemi bitiyor ve hat sahipleri 'TL'ye geçiyor. Peki mevcut kontörlere ne olacak? Hatlara nasıl para yüklenecek? Tarifeler değişecek mi? İşte yeni tarifenin bilinmeyenleri ve yanıtları...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim  Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, "Kontörden para birimine geçiş çok önemli  bir tüketici hakkı ve tüketici menfaati. Tüketici görüşmesinin tutarını ve kalan  konuşma süresini TL olarak bilecek" dedi.

Acarer, cep telefonu operatörlerinin 1  Nisana kadar "ön ödemeli görüşmelerde kontör yerine para birimi uygulaması"na  geçeceklerini hatırlattı. Kontör uygulamasının "muamma" olarak nitelendiren Acarer, hiç kimsenin kontörü tam olarak tarif edemediğini söyledi. Yapılan düzenlemeyle cep telefonu ile yapılan görüşmelerin 1 Nisandan itibaren kontör  olarak değil TL olarak tanımlanacağını dile getiren Acarer, şunları kaydetti:

"Kontörden para birimine geçiş çok önemli bir tüketici hakkı ve tüketici menfaati. Tüketici görüşmesinin tutarını ve kalan konuşma süresini TL olarak  bilecek. İstenirse, görüşme bedellerinin detayı 6 ay öncesine dönecek kadar verilecek. Faturalı hatlarda bu mümkündü, ön ödemeli hatlarda bu yoktu. Ön ödemeli hatlara da bunun getirilmesi son derece önemli."

Tüm konu: Cepte kontör gidiyor, TL geliyor!

İzleyin: Palm'de Doom keyfi!

Resimlerle: Dünyanın en iyi 10 cep telefonu!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Köntör bitiyor; bilgi olarak hazır mısınız?

PcMaKeR
29-03-2010, 22:12   |  #2  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Kontör mü köntör mü?
Faturalıyım bea. Uğraşamam kontör ile.