Çernobil'den gelen yeni tehlike!

CHIP Online
30-03-2014, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

27 yıl önce Çernobil'de yaşanan nükleer felaket, insanlığı tehdit etmeye devam ediyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cer ... -tehlike_46046.html

Resimlerle: Gelmiş geçmiş en kötü 10 nükleer felaket!

27 yıl önce Ukrayna'nın Kiev kentine bağlı Çernobil bölgesinde yaşanan nükleer santral kazası, 21. yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak kabul ediliyor. Tüm bölgenin hızla boşaltılmasına neden olan ve ortaya çıkan radyasyon yüklü bulutların tüm Avrupa'ya yayılmasıyla giderek büyüyen felaketin yarattığı tehdidin hala geçmediği, yeni bir gelişmeyle birlikte tekrar ortaya çıktı!


Bilim insanlarının Çernobil bölgesinde yaptığı araştırmalarda, bölgedeki mikro yaşamın azalması nedeniyle ağaçların çürüme sürecinin yarı yarıya azaldığı, bitki ve ağaçların normalden iki kat daha fazla yaşadığı ve elbette çok daha fazla büyüdükleri anlaşıldı.


Bu sonucun yarattığı önemli bir tehlike var. Bilim insanları, eninde sonunda bu 27 yıldır hiç durmadan büyüyen dev ormanlarda sıcak bir yaz döneminde meydana gelecek yangının söndürülmesinin çok zor olacağını ve dev alevlerden yükselecek dumanların radyoaktif partikülleri çevre ülkelere taşıyabileceğini düşünüyorlar. 


Kısacası bir nükleer santral kazasının, insanlığı ne kadar uzun süreler boyunca tehdit ettiği bir kez daha kanıtlanmış durumda. Umarız bir gün, herkes bu tehlikenin farkına varır...

Tüm Konu: Çernobil'den gelen yeni tehlike!

Resimlerle: Gelmiş geçmiş en kötü 10 nükleer felaket!

Kaynak: www.chip.com.tr