Çevre Dostu MİGROS!

Koray Kocaman
07-12-2008, 23:49   |  #1  
Koray Kocaman avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Migros Türk T.A.Ş'den Gelecek Kuşaklar İçin Büyük Adım...

Türkiye'de İlk Kez Doğada Eriyen Poşetler!
Türk perakende sektörünün lider kuruluşu Migros Türk T.A.Ş. çevre ve tüketici dostu yaklaşımıyla bir 'ilk'e daha imza atıyor.  'Oxo-bioçözünür' teknoloji ile üretilerek doğada çözünebilen poşetler, Türkiye'de ilk kez;

Aralık ayında tüketicinin karşısına yenilenen yüzü ile çıkacak olan Macrocenter'da müşterilerilerle tanışacak...

Migros Türk T.A.Ş. Genel Müdürü Özgür Tort: "Hem kurumsal hem de sosyal sorumluluk anlayışımız gereği Migros olarak müşterilerimize doğada çözünen poşeti sunarak; çevre ve gelecek kuşaklar için bir ilke imza atıyoruz. Müşterilerimizle el ele vererek birlikte hareket ediyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Migros'un çevre dostu ve yenilikçi yüzü heyecan veren, çığır açan gelişmeler sunmaya devam edecek. Elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz. Burada bizim kadar müşterilerimizin duyarlılığına da çok güveniyoruz."dedi.

Türk perakende sektörünün lider kuruluşu Migros Türk T.A.Ş., çevre ve tüketici yaklaşımını bir adım daha ileri götürerek, Türk perakende tüketicisine ilk kez     'doğada çözünebilir poşet' ile alışveriş yapma imkanı sunuyor. Migros Türk T.A.Ş., Ekim ayında gerçekleştirdiği basın toplantısında önümüzdeki dönemde formatlarında keskin farklarla yenilikler yaratacağını ve attığı adımlarla tüketici beklentilerine daha da yakınlaşacağını açıklamıştı. Aradan geçen 2 aylık süre zarfında Kuruçeşme Macrocenter'ı satışa kapatan Migros Türk T.A.Ş, Aralık ortasında mağazayı yeni yüzü ile müşterileri ile buluşturacak. Macrocenter'ın yeni yüzü için titiz bir araştırma sürecine giren Migros Türk T.A.Ş., mağazayı yurt dışındaki gurme mağazaların en çarpıcı yüzünden bile daha ilerici ve yenilikçi bir bakışla müşteriye hazırlıyor.      Reyon planlarından personel uzmanlığına , Türkiye'de daha önce var olmayan ürün çeşitliliğinden müşterilerin alışveriş yaparken içeride hissedecekleri atmosfere kadar her detayın düşünüldüğü Macrocenter'da yepyeni bir ilk de çevre ve gelecek adına müşterileri ile buluşacak. Migros Türk T.A.Ş. Kuruçeşme Macrocenter'ın açılışından başlamak üzere, Macrocenter mağazalarında doğada kısa sürede eriyecek poşetleri tüketiciye sunacak. İlki Kuruçeşme Macrocenter ile başlayan bu çalışmanın çok kısa sürede Migros'larda yaygınlaşması planlanıyor.

Yeni poşetler, Migros'un yenilikçi ve çevre dostu yüzünün simgesi

Migros Türk T.A.Ş Genel Müdürü Özgür Tort, Migros Türk T.A.Ş'nin Türk tüketicisini her zaman yeniliklerle buluşturduğunu ifade ederek, "Dünyanın içinde bulunduğu çevresel sıkıntılara karşı Migros Türk T.A.Ş. olarak her zaman duyarlı bir kuruluş olduk. Migros Türk T.A.Ş'nin gerçekleştirdiği her yenilik milyonlarca kişinin duyarlılığını ifade eder. Bir parmağın sayısı kadar az kişiyi hedefleyen uygulamalardan ziyade kitlesel farkındalığa ve yarattığı etkiye büyük önem vermekteyiz. Özellikle son yıllarda küresel ısınma ve onun devamında oluşan çevresel sorunlar karşısında müşterilerimizle birlikte proaktif bir duruş sergilemeye özen göstererek, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine imza attık. Bu kapsamda örneğin Tansaş formatımızda müşterilerimizle birlikte Ege'ye 198.000 fidan diktik, çeşitli bölgelerde ormanlar oluşturuyoruz. Türkiye'de bir ilk olan 'Doğada çözünen poşetler' dünyada da İngiltere, Fransa, Amerika, İtalya, Yunanistan ve Almanya gibi gelişmiş ülkelerde kabul gören bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Yenilikçi bir üretim teknolojisi ile üretilerek doğada çözünebilen poşetler, Türkiye'de bu alanda yeni bir dönemin başlangıcı ve çevre bilinci yüksek müşterilerimizin de ilgi odağı olacaktır. Biz Migros olarak müşterimize bu yeniliği sunmakla öncelikle çevreye, gelecek kuşaklara sorumluluk ilkemizle hareket ediyoruz. Aynı zamanda da müşterilerimizle el ele vermenin heyecanını yaşıyoruz. Migros'un çevre dostu ve yenilikçi yüzü heyecan veren, çığır açıcı gelişmeleri sunmaya devam edecektir. Sektördeki birçok alanda olduğu gibi bu alanda da öncülük yapmaktan heyecan duyuyoruz" dedi

Migros Türk T.A.Ş olarak 2000 yılında da benzer bir misyonla bez poşet kullanımını gündeme getirerek çevre amaçlı ilerici bir adım attıklarını dile getiren Tort,  "2000 yılında çevre bilinci, henüz küresel ısınma konularındaki farkındalığın düşük seviyede olmasından dolayı bugünkü kadar yüksek değildi. Bu sebeple o yıllarda yaptığımız bez poşet uygulaması müşterilerimizce tam olarak benimsenememişti. Halbuki bu bir karşılıklı etkileşim, birlikte yaratılması gereken bir sinerjidir. Biz poşetleri ücretli yaparak zorlayıcı uygulamalardan çok, müşterilerimizin işbirliği ve gönüllülüğünün  esas olduğunu düşünüyoruz. Bugün attığımız bu adımın her türlü yeniliğe açık olan Migros Türk T.A.Ş müşterisi tarafından büyük bir ilgi, destek ve heyecanla karşılanacağına inancımız tamdır. Burada bizim için önemli olan unsur, halkımızın zaman içinde daha az poşet kullanımına geçerek çevre adına yapılan yatırımlara hedeflenenden de daha üst seviyede destek vermesidir  'Doğada çözünen poşet' uygulamasının yanı sıra zamanla çok kullanımlı poşet uygulamasını da gündeme almayı planlamaktayız. Olumlu tepkiler almaya devam ettikçe başta Migros mağazalarımız olmak üzere kademe kademe diğer formatlarımızda da uygulamayı yaygınlaştıracağız" dedi. Migros Türk T.A.Ş Genel Müdürü Özgür Tort sözlerine şöyle devam etti: "Migros alım gücünü kullanarak bu poşetleri müşterilerinin hizmetine ücretsiz sunacaktır .Müşterilerimizin de bu konuda hassas olarak daha az poşet tüketeceğine, tasarruflu davranarak ortak geleceğe yatırım yapacağına ve bu sorumluluğu bizlerle birlikte geleceğe taşıyacağına inanıyoruz.."

Türkiye'de bir ilk: Doğada çözünebilen poşet!

Ham petrol ürünü olan plastiğin doğada çözünmesi en iyi ihtimalle yüzyıl almaktadır. Plastiklerin doğada uzun süre kalarak çevre kirliliği yarattığı gerçeğinden yola çıkan Migros Türk T.A.Ş çevre ve topluma karşı duyduğu sorumluluğu, Türkiye'de ilk kez uygulamaya başladığı ' Doğada çözünebilen poşet uygulaması ile bir kez daha ortaya koyuyor. Oxo-bio-çözünür plastiklerin doğada çözünmesi 2 aşamalıdır. Birinci aşama oksijen ile çözünme; poşetin raf ömrü dolduğunda oksijen plastiğin zincir yapısını bozmaya başlar. Isı, ışık, nem ve mekanik ( rüzgâr gibi) etkenlerle bu süreç hızlanır, minik parçalara ayrılır ve plastik, mikroorganizmalar için besin haline gelir. İkinci aşama; biyolojik çözünme olup, besin özelliği kazanan plastik yapı, topraktaki bakteri ve mikroorganizmalar tarafından yenilerek yok edilir.

Normal bir plastiğin doğada çözünebilmesi en az 100 yıl sürerken "Oxo- bio-çözünür" teknolojisi ile üretilen plastikler üretim aşamasında ilave edilen özel bir katkı maddesinden dolayı, ürününü cinsi ve dönüşüm yerine göre 24 ay gibi kısa bir sürede % 100 çözünerek doğaya dönerler.

Açık ve kapalı her ortamda okside olarak çözünebilen oxo-bio-çözünür poşetler, doğada parçalanma sürecini takiben, ekolojik dengeyi bozmadan ve doğaya zararlı herhangi bir kalıntı bırakmaksızın mikroorganizmalarca yenerek karbondioksit ve suya dönüştürülür.
KYNK:: (Basın Açıklamasıdır)

TuncaBozkurt
09-12-2008, 20:56   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Gazetede okumuştum bu haberi. Migros'u tebrik ediyorum.

bwhiteb
12-12-2008, 00:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Bence de Güzel olmuş thank u

berkant10
14-12-2008, 00:31   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

bi de cüzdan dostu olsaydı şu migros her şey ateş pahası arkadaş gördüğüm en pahalı marketler zinciri

bwhiteb
14-12-2008, 00:32   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Beğendim

Alparslananadolu
14-12-2008, 18:47   |  #6  
Alparslananadolu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
642 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Chip Online, bu tür haberler için "reklam" parası almalı.Beğenmedim

Son Düzenleme: Alparslananadolu ~ 14 Aralık 2008 18:47
ilginch
18-12-2008, 00:03   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

iyi fikir.
diğer marketlerde de yaygınlaşmasını umalım

Semih Özyurt
18-12-2008, 01:08   |  #8  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,749 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

cok güzel bir fikir bravo

ozanaab
31-12-2008, 12:35   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,434 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

çok güzel bi fikir. doğayı korumak adına yaptıkları etkileyici. inşallah diyer firmalar rekabet ederde benimki daha çabuk yok olcak hayır benimki önce çürüyecek vs. vs. rekabet yaparak dünyamızı iyileştirirler.
biraz komedi oldu dimi :)

trinity
31-12-2008, 16:16   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

helal olsun migrosa AlkışAlkışAlkışAlkışAlkış

sticker
31-12-2008, 18:01   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
669 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

migros goygoycusu para aldınmı bari bu reklama..