Chip.com.tr adresinde Yanıt satırı Arızası

mustafa2116
29-09-2012, 23:38   |  #1  
mustafa2116 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

 

Kısa ve net cevap vercem ki bu sorundan bende muzdariptim.

Chip yeni yaptığı bu sistemde bir hata olduğunu halen fark edemedi çünkü herkes İEXPLORER kullanmıyor.

Kullanıcı olarak girişinizi yapın.
Profil alanının yanındaki aşağı yön okuna tıklayın ve Denetim masasını açın.
Seçenekler bölümüne tıklayın burda Tüm seçenekleri göreceksiniz...
bu alanda Metin Düzenleyicisi alanını  SADECE KLASİK EDİTÖRÜ KULLAN  sekmesini işaretleyin.

Seçenekleri kaydetiğinizde kopyalama yapıştırma özellikleriniz açılacaktır.

Dikkat:!!!!
Bu sekme HTML partiküllerini kullanabilreceğiniz bir editördür klasik editörde kalın italik gibi sekmeleri işaretlediğinizde onların komutları editör içinde görülür. Resim eklemek istediğinizde bu alanı editör olarak kullanabilir dışardan bulduğunuz forum öğelerini burda rahatlıkla kullanabilirsiniz...

Selçuk İslamoğlu
30-09-2012, 17:32   |  #2  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Chip yeni sistemde bunu zaten biliyor. Kopyala / Yapıştır CHIP'ten kaynaklanan değil, Firefox'un (kopyala) diyerek belleğe aldığınız şeylerin browser tarafından WYSIWYG editörlerce okunabilmesine izin vermeyen "sözde"güvenliği yüzünden...

Kopyala / Yapıştır özellikleri açılmayacak, sadece Standart WYSIWYG editörü kullanmayacaksınız.

...veya bir şey yapıştıracağınızda sadece "Klasik Editör" sekmesine girip yapıştırabilir, sonra tekrar Standart editöre dönebilirsiniz.

Bu arada geçen ayın istatistiklerine göre Chip ziyaretçilerinin %55'i Chrome, %22'si IE, %16'sı Firefox kullanıyor...

black_flood
30-09-2012, 18:00   |  #3  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

selçuk bey bu cevabınıza istinaden firefox kullananlar ayrımcılık var kavgası çıkartmazsa iyidir. gerçi bendede var firefox ama ne bir sıkıntı yaşadım nede başka birşey ve o firefox için oluyor dediklerine benzer durumu ie11 de bende gördüm ama abartılacak bir durum söz konusu değil.

Kapalı Hesap (223846)
30-09-2012, 18:11   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 206
5,277 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Google Chrome ve operada halen bu sorun var.

mustafa2116
01-10-2012, 11:33   |  #5  
mustafa2116 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Kullanıcıların Hangi uygulamaları kullandığı değilde  genelde kullanılan sistemi ortaya koysanız daha iyi olur.

Frefox kullanıyorum kopyala yapıştır yapamıyorum bunun için kalsik editörü seçtim  ancak editörün sistemindede bazı hatalar var.

örneğin resimi klasik editörde özel kodla girmek zorunda kalıyorum.
media özelliği zaten bu klasik editör üzerinde yok mutlaka özel kodu bulmam gerekiyor.

Standart editöre geçtiğimde ise sertifika yetersizliği güvenlik açığı gibi sorunlar iletiyor bana.

chip onlinenin tümünün temasını değiştirmeden önce kullandığınız editör bu değil.
Çünkü normalde ben standart editörle yazabiliyor düzenleme yapabiliyordum. Şekild eğişince böyle hatalşar almaya başladım sorunu bir tür çözdüysemde online siteye girenlerin tümünü düşünmek daha mantıklı olacaktır.

Son Düzenleme: mustafa2116 ~ 01 Ekim 2012 11:34
Kapalı Hesap (165541)
01-10-2012, 13:09   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 62
2,471 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010
Alıntı: mustafa2116  
Kullanıcıların Hangi uygulamaları kullandığı değilde  genelde kullanılan sistemi ortaya koysanız daha iyi olur.

Frefox kullanıyorum kopyala yapıştır yapamıyorum bunun için kalsik editörü seçtim  ancak editörün sistemindede bazı hatalar var.

örneğin resimi klasik editörde özel kodla girmek zorunda kalıyorum.
media özelliği zaten bu klasik editör üzerinde yok mutlaka özel kodu bulmam gerekiyor.

Standart editöre geçtiğimde ise sertifika yetersizliği güvenlik açığı gibi sorunlar iletiyor bana.

chip onlinenin tümünün temasını değiştirmeden önce kullandığınız editör bu değil.
Çünkü normalde ben standart editörle yazabiliyor düzenleme yapabiliyordum. Şekild eğişince böyle hatalşar almaya başladım sorunu bir tür çözdüysemde online siteye girenlerin tümünü düşünmek daha mantıklı olacaktır.

 Konunun ilk mesajının sağ üstünde konu seçenekleri gibi bir şey var.Oradan yanıt yaza bas.Orada her şey var.

bosluk
01-10-2012, 13:21   |  #7  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Belki alakasız olacak ama hazır konu açılmışken yazayım. Hepsiburada'ya da torpil geçilmiş. Bir tek oradan bağlantı verildiğinde yönlendirmeden direkt açılıyor

mustafa2116
01-10-2012, 15:31   |  #8  
mustafa2116 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008
Alıntı: Batuhan Karsan 26  
 Konunun ilk mesajının sağ üstünde konu seçenekleri gibi bir şey var.Oradan yanıt yaza bas.Orada her şey var.
not konuyu açan benim :)

Selçuk İslamoğlu
05-10-2012, 05:43   |  #9  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Bir kaç ayar yaptım. Bakalım olmuş mu...

mustafa2116
08-10-2012, 00:55   |  #10  
mustafa2116 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008
Alıntı: Selçuk İslamoğlu  
Bir kaç ayar yaptım. Bakalım olmuş mu...
şimdi daha güzel olmuş  ancak birka bişi sormak istiyorum.

öncelikle biz öncede resim eklerken imaghack adresini kullanıyorduk yüklemeyi onun üzerinden yapabiliyorduk bu artı neden kalktıysa kalktı ancak [ ] kod iceriğinin icibindeki resim yazısı nezaman düzeltilebilir komut calışmıyor ve her seferinde bu alanları IMG tekrarlıyorum ki resim ancak gösteriliyor.

entere bastığımda 1 sekme aşağı atlaması gerekirken iki sekme atlıyor pek önemli değil ama beni gıcık ettide bildireyim dedim.

birde video iceriğini eklerken site bizi özel düzenleme alanına yönlendirirdi orada media eklentisi ile videoyu konuya ekleyebiliyorduk ama ben video ekleyemiyorum o eklenti kalkmış yine kodlarla uğraşıyorum orada. bu geri gelecekmi yada ne oldu bu eklentiye

tabletten yazıyorum şu an yazım hataları olmuş olabilir şimdiden özür dilerim. mobil firefox kullanıyorum.

mustafa2116
08-10-2012, 00:56   |  #11  
mustafa2116 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008
Alıntı: bosluk  
Belki alakasız olacak ama hazır konu açılmışken yazayım. Hepsiburada'ya da torpil geçilmiş. Bir tek oradan bağlantı verildiğinde yönlendirmeden direkt açılıyor
bu konuda torpil gecilmesi normal şirketin tstini yaptığı firma hepsiburada.com :)

Selçuk İslamoğlu
08-10-2012, 04:46   |  #12  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003
Alıntı: mustafa2116  
şimdi daha güzel olmuş  ancak birka bişi sormak istiyorum.

öncelikle biz öncede resim eklerken imaghack adresini kullanıyorduk yüklemeyi onun üzerinden yapabiliyorduk bu artı neden kalktıysa kalktı ancak [ ] kod iceriğinin icibindeki resim yazısı nezaman düzeltilebilir komut calışmıyor ve her seferinde bu alanları IMG tekrarlıyorum ki resim ancak gösteriliyor.

entere bastığımda 1 sekme aşağı atlaması gerekirken iki sekme atlıyor pek önemli değil ama beni gıcık ettide bildireyim dedim.

birde video iceriğini eklerken site bizi özel düzenleme alanına yönlendirirdi orada media eklentisi ile videoyu konuya ekleyebiliyorduk ama ben video ekleyemiyorum o eklenti kalkmış yine kodlarla uğraşıyorum orada. bu geri gelecekmi yada ne oldu bu eklentiye

tabletten yazıyorum şu an yazım hataları olmuş olabilir şimdiden özür dilerim. mobil firefox kullanıyorum.

1. Imageshack resim yükleme ve Video hala yerli yerinde. Sadece "Hızlı Yanıt" kısmı (adı üstünde hızlı yanıt) olduğu için onda daha çok yer kaplayan eklentileri kaldırdık.

2. İlginç [resim] çalışıyor olması gerek. Tekrar kontrol edeceğim.

Selçuk İslamoğlu
10-10-2012, 04:25   |  #13  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,131 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Resim, resim ve RESİM şeklinde yazılışların hepsi çalışıyor...

Bir tek RESİM şeklinde yazıldığında standart editörde görünmüyor ama gönderildiğinde çalışıyor.

mustafa2116
16-10-2012, 21:57   |  #14  
mustafa2116 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

sorun düzeltildiyse benim için bir sorun yok Normalde klasik editör kullandığımdan bir video yada benzeri durumda standart editöre geçiyorum. gerçi onuda çözdüm onunda forum kodunu buldum o şekilde paylaşıyorum.