Chip Dergisi ?

Witkey
28-08-2006, 17:18   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

Selamlar,

Geçen gün işten döndüğümde bir bayii'ye girdim ve bilgisayar dergisi alacaktım. Pcnet'i göremedim zaten görseydim onu alacaktım fakat olmadığından alamadım . Ardından yıllardır kalitesini koruduğunu düşündüğüm Chip Dergisini aldım eve geldim. Dergiyi zevkle okumak için açtığımda Yazılımcı olarak dikkatimi çeken hemen hemen hiçbirşey olmadı.

Şöyle detaylı bir şekilde gözatalım ?

Editör Yazısı
Read.me
Online İşletim sistemi
Yeni Fidyeci virüsler
Vista Xp yerini kısa sürede alabilecek mi ?
Microsoft blog efsaneleri
sabit disk devrimi
microsoft korsan kopyaları
bedava dosya barındırma
Zehirli mucize
freeware & open source

evet dergide okunmaya değer yazıların listesi gördüğünüz gibi. Ben yazılım konusunda kendimi geliştiriyorum ve görmek istediğim şudur bazı şeyleri okuyarak yapmak atıyorum Yazılım konusunda Flash ile bilmem ne efecti dikkatimi ceker bu konu ve bunun benzeri programcılıkla ilgili yazılım dünyasının ilgisini çekebilecek şeylere yön verilmesi daha sağlıklı olur benim fikrimce.
Şu anda Derginin zaten Çoğu sayfasında reklam barınıyor hadi bu uzun yıllardır var ama örnek vereyim bir kaç konu hiç oturmamış hatta alakasız ?

MSN sırlarına baya bir yer ayrılmış fakat ben Linux kullanıcısıyım ve MSN kullanmıyorum bunu göze alırsak. Dergiden bir kaç sayfa daha koparabilirim. Açık yazılım kısmında ise genellikle modellerden bahsedilmişte bu modellerin açık yazılım deyince benim aklıma daha değişik şeyler geliyor Stratejiler vs değil.

Zaten DVD ve CD boş boş duruyorlar :) Linux kullanıyorum dosyaların çoğu .exe formatında yani windows altında çalıştırılabilir durumda, anlayamadığım şu Linux'a bu kadar yer ayırdığını belirten bir dergide neden linux programları da eklenmiyor da Çoğunluk ve yogunluk olarak windows programları ekleniyor.

:) Fazla konuştum ama düşündüklerim bunlar.

İyi çalışmalar,
Onur Yerlikaya

TuncaBozkurt
28-08-2006, 17:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006
Linux'a bu kadar yer ayırdığını belirten bir dergide neden linux programları da eklenmiyor da Çoğunluk ve yogunluk olarak windows programları ekleniyor.
bunun nedeni şudur:linux ile windows kullanıcı sayısı karşılaştırıldığında büyük çoğunluk(galiba%90 civarıydı, hatta daha fazla bile olabilir)windows kullanıyor.o zaman Türkiye'nin en iyi dergisi(en azından bana göre) niye çok küçük bir kitlenin kullandığı linux a windows kadar yer ayırsın ki.ayrıca bu konu defalarca gündeme geldi sanıyorum.linux ile ilgili dergiler var.onlardan almanızı tavsiye ederim.

Witkey
29-08-2006, 18:46   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

Linux dergileri var elbette hatta başka dergiler de var ama çözüm eğer buysa konuyu fazla uzatmaya gerek yok CHIP almayız tavsiye de etmeyiz. Çok saçma bir yanıt vermişsiniz ek olarak. Benim demek istediğim en az 2 de olsa % 10'u cd'nin Linux'a ayırılmalı Sizin gösterdiğiniz orana göre %90 kullanıyorlar ya hani windows'u ona göre %10'a düşen kısmı da linux programlarına ayırmak.

İyi çalışmalar,
Onur Yerlikaya

Son Düzenleme: Witkey ~ 29 Ağustos 2006 18:47
TuncaBozkurt
29-08-2006, 18:58   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Valla benim verdiğim cevap bu konuyla ilgili bilgilerime dayalıydı(Linux konusuna chip dergisinde az yer verilmesi).bu bilgileri de eskiden açılan konularda adminlerin verdikleri cevaplardan öğrendim.onun için bu bilgiler sizin için yeterli değilse adminlerin cevabını beklemenizi tavsiye ede4rim.şu anda çoğu admin yoğun olabilir.çünkü derginin çıkmasına az kaldı.yazılar basıma yetişecek, basım yapılacak vs vs.onun için ay başında büyük ihtimalle yoğunlukları azalacağı için cevap verirler.

Witkey
29-08-2006, 19:02   |  #5  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

tamam da ben bu mesajı gonderirken acele ediyorum ya da kullanıcılar cevap versin demedim ki ? Cevapladınız :)

İyi çalışmalar,
Onur Yerlikaya

gmax136
04-09-2006, 17:08   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
108 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

Ah ah gitti artık workshoplar.