CHIP DERGİSİNİN FİYATI

ferrarili adam
09-04-2006, 18:44   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
457 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006
make-believe
ferrarili adam
bu cd dvd ve fiyat konusunda okuyucu ne derse desin chip bildiğini okur kanısındayımKahkaha

burda yazılanları dikkate alacaklarını hiç sanmamKahkaha

Ben de mevcut fiyatlarıyla bu dergileri alacağımı hiç sanmam.Kahkaha
bundan sonra alıp almama konusunda bende kararsızım ama fiyattan değil içeriğin tatmin edici olmamasından

ama fiyatın yüksek olduğu fikrinede katılıyorum

gmax136
10-04-2006, 11:42   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
108 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

Valla ben gidip kantinde 6 gun yemek yemeyip 6 YTL biriktirebiliyorum :), yani gunde 1 YTL, sizde 6 gun boyunca bi kenera 1 YTL koyun :)

Falakacı
10-04-2006, 23:13   |  #28  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

Arkadaşlar burada yazdıklarımız umarım CHIP editörleri tarafından dikkate alınıyordur. Eger CD ve/veya DVD vermek gerçekten maliyeti artıran bir unsursa, bende CD ve DVD olmadan sadece dergi ile yetinebilirim. CD ve DVD'lerin içeriklerine baktıgımızda bir veya iki program veya programcık dikkatimizi çekiyor. Yani CD ve DVD pekde bir işe yaramıyor. Benim kanım dergide porgramlardan bahsedilip nerelerden indirebilecegimiz hakkında bilgi verilirse CD ve DVD olmadanda olur. Bir önceki yorumumda magazin dergileri ve benzerlerinin damping yapılarak fiyat indirimleri ve abonelikleri oldugunu söylemiştim bunu neden söylediğime gelince başka bir derginin adını aslında vermek istemezdim ama konunun daha iyi anlaşılması açısından yazıyorum PCNET dergisinin yayıncı kuruluşu olan DBR birçok dergi çıkarıyor bir ara PCNET dergisi aldığımda bir reklam gördüm. DBR çıkardığı neredeyse birçok dergide %50 ye varan indirimli abonelikler sunmuştu ama malesef PCNET de böyle bir avantaj yoktu benim burda anlatmak isediğim PC dergileri gerçektende diğer dergilere göre pahalı. Bir dikkatimi çeken şeyde yine bir arkadaş belirtmiş sayfa sayısının neredeyse yarısı reklam yani 180 sayfalık bir derginin inanmazsanız bakın indexe 60 - 70 sayfa reklam insan dikkat etmeyince fark edemiyor ama olan bu.

ferrarili adam
13-04-2006, 23:03   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
457 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

ben dedim chip bildiğini okur diye bak  okadar mesaj gelmiş bi yetkili çıkıp fiyat konusunda makul bi açıklama yapmıyor.helal olsun ne diyelim.

Banned
14-04-2006, 00:30   |  #30  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006
Falakacı
Bir dikkatimi çeken şeyde yine bir arkadaş belirtmiş sayfa sayısının neredeyse yarısı reklam yani 180 sayfalık bir derginin inanmazsanız bakın indexe 60 - 70 sayfa reklam insan dikkat etmeyince fark edemiyor ama olan bu.
Bence biraz az söyledin.60-70 değil nereden baksan 120 sayfası reklam.Çünkü arada gizli reklamlarda var.Artı her ay dönüp dolaşıp aynı şeylerden bahsediyolar.Valla bu ayki chip te ben okunacak adam akıllı 4-5 konu bulabildim.Biraz farklı konulardan bahsedilse iyi olur.Ne bileyim  Linux tan bahsedilsin.Koskaca dergide sadece Görkem Çetin beyin 1 sayfalık Linux makalesi vardı.Parasından geçtim içeriği tatmin edici olsa bari.Bu gidişle daha çok Mr. Gates e hizmet edeceğiz.

Banned
14-04-2006, 20:48   |  #31  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,204 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

dergide test edilen ürün sayısı artarsa ve test kategorileri artarsa çok iyi olur

mesela benim dergiyi almamın tek nedeni test edilen ürünler ve ürünler hakkında

yapılan yorumlardır eger bu konuya egilirlerse ve fiyatıda düşürürlerse iyi olur.

egemengiga
15-04-2006, 09:54   |  #32  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,298 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

hakkini verin derginin hakkiini... ara sira CHIP de dahil 2-3 adet teknoloji ve bilgisayar dergisi aliyorum. ve digerleri gercekten cok kotu. bir urunu tanitiyor sirf yorum. urun hakkinda yeterli teknik bilgi vermiyorlar. dergilerin kapaklarinda basliklarin yaninda sayfa numaralari yok. CHIP icin bu buyuk bir arti bence. diger dergiler bu kadar basit bir seyi bile yapmiyorlar

CHIP leri ust uste koyunca sol ince yuzdeki yazilar ters duruyor.

Banned
15-04-2006, 16:38   |  #33  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Biz chipi başka dergilerle mukayese etmiyoruz.Chipin tek rakibi kendi olmalı bence.Zaten bizde piyasada daha iyisini bulamadığımızdan alıyoruz bu dergiyi.Kimseyi yerin dibine sokmak değil amacımız ama verdiğimiz parayada deysin istiyoruz.

Son Düzenleme: copcop_amca ~ 15 Nisan 2006 16:45
Banned
16-04-2006, 04:25   |  #34  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,204 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

en iyisi chip şu anda ama ona çok yakın dergilerde yok degil hani

Gökhun Sungurtekin
19-04-2006, 22:56   |  #35  
CHIP Editör
Teşekkür Sayısı: 0
136 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Bilgisayar dergileri dışındaki aylık dergilerin fiyatlarını incelediğinizde onların da genelde 5-6 YTL olduklarını göreceksiniz (üstelik o dergilerle birlikte DVD+2CD verilmiyor). Bu nedenle dergi fiyatı piyasayla karşılaştırıldığında yüksek değil açıkçası. Ancak bugün pek çok kişi için 6 YTL'nin fazla olduğu da bir gerçek.

Diğer taraftan dergilerin bunun altında bir fiyata satılmaları mümkün değil zira zaten üretim maliyeti üzerinden küçük bir karla satılıyor dergiler. Ucuzlaması demek satılan her dergiden zarar etmek demek olur ve doğal olarak kabul edilemez.

Reklam konusuna gelince: Sayısının fazla olduğu doğru. Bu CHIP'in başarılı bir yayın olmasının sonucu. Her zaman bir oran korunduğu için daha çok reklam sizlere daha fazla editoryal sayfa sunabilmemiz anlamına geliyor. Arşiviniz varsa lütfen kontrol edin. Ekonomik kriz dönemindeki dergilerin 180-190 sayfa olduklarını göreceksiniz. Bunun nedeni reklam sayısının az olması.
Diğer taraftan, çok reklam sizlerin düşündüğü gibi inanılmaz fazla paralar anlamına gelmiyor. Bizim sektörümüzde reklam fiyatları düşük. İki kat fazlasını satıyor olmamıza rağmen bazı sektörlerde (örneğin kadın dergileri) dergiler bizim yarımız kadar reklam sayısıyla bizim 2-3 katımız reklam gelirine sahip olabiliyor.
Ayrıca üretim (kağıt, baskı, DVD/CD) giderinin sadece gider kalemlerinden birisi olduğunu da unutmamalısınız. Bu şirkette 60 kişi çalışıyor. Bu personel giderinin yanında daha pek çok giderin (kira, pazarlama vs.) reklam gelirleriyle karşılanması gerekiyor. Üzerine bir de kar etmek gerekiyor tabii ki.

En önemlisi ise kaliteyi korumak için geniş editör kadrosu ile çalışıyor olmamız. Alman CHIP'ten bazı yazılar alıyor olmamıza rağmen, 13 kişilik kadrolu bir editör takımıyla çalışıyoruz. Bunun yanında dışarıdan telifle yazan editörlerimiz de var. Diğer dergilerde bu rakam çok daha az. Hatta yarısı... CHIP Test Merkezi'nde, örneğin, 4 kişi çalışıyor; sadece bir kişi değil...
Siz de tahmin edersiniz ki bunun anlamı yüksek maliyetlerle çalışıyor olmamız.

Yanlış anlaşılmasın. Fakir edebiyatı değil bu. CHIP başarılı ve yüksek karı olan bir yayın (ancak sizlerin zannettiği gibi hepimize birer Porsche aldıracak kadar yüksek değil :-)). Ancak kaliteyi korumak ve yeni yatırımlar yapabilmek için de böyle devam etmesi gerekiyor.

Tüm bu yazdıklarımdan sonra "iyi diyorsunda bunlar 6 YTL'nin benim için yükşek bir fiyat olmasını engellemiyor" diyebilirsiniz ve tamamen de haklı olursunuz bu sözlerinizde. Bu noktada söyleyebileceğim tek şey şu: Bir yerlerden kısıp harcadığınız 6 YTL, karşılığı olmadan, bize fazladan ödediğiniz bir rakam değil. İş sürecimizin ve ölçülü hedeflerimizin zorunlu kıldığı bir rakam. İçiniz rahat olsun... Ancak paranızın karşılığını alamadığınızı düşündüğünüzde de lafınızı esirgemeden eleştirin bizi tabii ki...   

Aras Yurtman
27-04-2006, 19:12   |  #36  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

CHIP dergisinin fiyatı, içeriğine göre gayet uygun.
Ayrıca gelir düzeyi düşük insanlar, uyduruk bir dergi alsınlar; CHIP gibi çok kaliteli bir dergiden bu tür şeyler beklemeyin.
Kızgın

TuncaBozkurt
28-04-2006, 18:54   |  #37  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

elvisin önceden de dediği gibi teknoloji hiçbir zaman geriye gitmez ileriye gider.size bir soru.çok gerekmedikçe (örnek) P4 3.0 çift çekirdek işlemciyi satıp 3.0 tek çekirdek alır mıydınız?belki alanlar olur ama çoğunluk hayır diyecektir.bunun için chipin gelişmesi için önerilerde bulunun gerilemesi için değil.fiyatını yüksek buluyor ve sürekli takip ediyorsanız abone olun.10 sayı fiyatına 12 sayı oluo.hele bi de abonelik bitince 8-9 sayı fiyatına sadece abonelik(eğitim vs olmadan) oluo.

TuncaBozkurt
28-04-2006, 18:58   |  #38  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006
Falakacı
Arkadaşlar burada yazdıklarımız umarım CHIP editörleri tarafından dikkate alınıyordur. Eger CD ve/veya DVD vermek gerçekten maliyeti artıran bir unsursa, bende CD ve DVD olmadan sadece dergi ile yetinebilirim. CD ve DVD'lerin içeriklerine baktıgımızda bir veya iki program veya programcık dikkatimizi çekiyor. Yani CD ve DVD pekde bir işe yaramıyor. Benim kanım dergide porgramlardan bahsedilip nerelerden indirebilecegimiz hakkında bilgi verilirse CD ve DVD olmadanda olur. Bir önceki yorumumda magazin dergileri ve benzerlerinin damping yapılarak fiyat indirimleri ve abonelikleri oldugunu söylemiştim bunu neden söylediğime gelince başka bir derginin adını aslında vermek istemezdim ama konunun daha iyi anlaşılması açısından yazıyorum PCNET dergisinin yayıncı kuruluşu olan DBR birçok dergi çıkarıyor bir ara PCNET dergisi aldığımda bir reklam gördüm. DBR çıkardığı neredeyse birçok dergide %50 ye varan indirimli abonelikler sunmuştu ama malesef PCNET de böyle bir avantaj yoktu benim burda anlatmak isediğim PC dergileri gerçektende diğer dergilere göre pahalı. Bir dikkatimi çeken şeyde yine bir arkadaş belirtmiş sayfa sayısının neredeyse yarısı reklam yani 180 sayfalık bir derginin inanmazsanız bakın indexe 60 - 70 sayfa reklam insan dikkat etmeyince fark edemiyor ama olan bu.
kurallara göre galiba %40 reklam %60 yazı oluo.(chipin kuralları deil)

samet1986
28-04-2006, 22:24   |  #39  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
944 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Hiç bir şirket veya ticarethane kar azaltmak istemez. Dergi fiyatını bir ihtimal düşürebilirler ancak bu konuya sadece 30-40  kişi cvp vermiş. Eğer gerçekten fiyatta indirim isteniyorsa bu kadar kişi içinmi indirilecek bu fiyat?? Forumda kaç üye var ve kaçı bu  konuya el atmış? Birde böyle düşünelim..

Saygılar..

ferrarili adam
28-04-2006, 22:29   |  #40  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
457 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006
samet1986
Hiç bir şirket veya ticarethane kar azaltmak istemez. Dergi fiyatını bir ihtimal düşürebilirler ancak bu konuya sadece 30-40  kişi cvp vermiş. Eğer gerçekten fiyatta indirim isteniyorsa bu kadar kişi içinmi indirilecek bu fiyat?? Forumda kaç üye var ve kaçı bu  konuya el atmış? Birde böyle düşünelim..

Saygılar..

bu forumda senin zannettiğin kadar aktif kullanıcı yok hatta ıssız sessiz bir forum bile denebilir o kadar kişi mesaj göndermiş bence mesaj sayısı olarak yeterli

ferrarili adam
28-04-2006, 22:34   |  #41  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
457 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006
arasyurtman
CHIP dergisinin fiyatı, içeriğine göre gayet uygun.
Ayrıca gelir düzeyi düşük insanlar, uyduruk bir dergi alsınlar; CHIP gibi çok kaliteli bir dergiden bu tür şeyler beklemeyin.
Kızgın
chip sosyete dergisimi yaniKahkaha

ufuks
29-04-2006, 11:30   |  #42  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006
gmax136
Valla ben gidip kantinde 6 gun yemek yemeyip 6 YTL biriktirebiliyorum :), yani gunde 1 YTL, sizde 6 gun boyunca bi kenera 1 YTL koyun :)
Ne yani yemek yemeyip dergi için para mı biriktirelim.Düz 5 ytl olsa bence güzel olur.

Banned
29-04-2006, 16:10   |  #43  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,204 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

evet ufuksa katılıyorum 5 ytl iyi fiyat biz okurlar için.
ben 5-5.5 ytl olsun dedigimde üç kuruşun hesabını yapmayın gibi bir zihniyetle karşılaştım gerçekten komik bir düşünce ne demek hesabını yapmayalım onun bunun şunun hesabını yapmazsak mahfolup gideriz.

Raziel
30-04-2006, 22:20   |  #44  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
936 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

5-5.5 YTL derken oradaki o 50 kuruşluk farkın aslında çok önemli olduğunu görmemiz gerek, derginin maliyetini ancak karşıladığını da duyuyuoruz yetkililerden, o halde durum açıkça ortada işte.

make-believe
07-05-2006, 02:07   |  #45  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006
arasyurtman
CHIP dergisinin fiyatı, içeriğine göre gayet uygun.
Ayrıca gelir düzeyi düşük insanlar, uyduruk bir dergi alsınlar; CHIP gibi çok kaliteli bir dergiden bu tür şeyler beklemeyin.
Kızgın
Hakaret eden bir ton kullanmaya gerek yok. Herkes haklı gerekçelerini ortaya koyuyor. Kalkıpta 'Tamam kesin artık, siz bu dergiyi haketmiyorsunuz, gidin ucuzunu bulun, gelir düzeyi düşük insanlar' hiç hoş bir tanımlama değil!!!

Aras Yurtman
08-05-2006, 14:49   |  #46  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

50 Kuruş'un hesabını yapanlar, derginin nasıl hazırlandığını hiç düşünmüyor herhalde.

Geçen gün birisinin elinde başka bir bilgisayar dergisi gördüm. Dergideki haberler CHIP ile neredeyse aynı; fakat testlere gelince durum farklı: O dergideki testlerde, yalnızca, sanki internetten www.hepsiburada.com'a girip ürün özelliklerini almışlar ve birkaç fotoğraf eklemişler gibi bir görüntü vardı. Testi okudum (Analog TV kartları testi). Hiç "görüntü kalitesi", "kullanım" gibi değerlendirmede bulunmamışlar; "max çözünürlük", "Tuner markası" gibi ürünün firma tarafından verilen özelliklerini listelemişler.

Derginin fiyatını değerlendirirken bunları da göz önüne almalarını istedim; hiç kimsenin gelir düzeyi beni ilgilendirmez...
50 Kuruş'un hesabını yapanların gelir düzeyi yüksek mi?

CHIP dergisi sosyete dergisi değilKahkaha; zira bir dergi belli bir kesime hitap etmemeli, çok yönlü olmalı.

Son Düzenleme: Aras Yurtman ~ 08 Mayıs 2006 14:58
samet1986
09-05-2006, 00:50   |  #47  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
944 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006
arasyurtman
CHIP dergisi sosyete dergisi değilKahkaha; zira bir dergi belli bir kesime hitap etmemeli, çok yönlü olmalı.
Eğer çok yönlü olması isteniyorsa fiyatı hem gelir düzeyi alçak olana, hemde yüksek olana göre yapılsın. Yani orta yolu bulunsun.  Dediklerinin arasında çelişki gördüm. Hem" gelirdüzeyi düşük olanlar uyduruk dergi alsın" diyorsun , hemde "belli  kesime hitap etmemeli , çok yönlü olsun " diyorsun.

Aras Yurtman
09-05-2006, 18:47   |  #48  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

Ben, derginin fiyatının içeriğine göre değerlendirilmesini istedim (CHIP'teki fiyat/performans değerlendirmeleri gibi). Gelir düzeyi çok düşük kişiler teknolojiyle yakından ilgilenemedikleri için dergiyi zaten almazlar.

Dergi çok yönlü olsun derken şunu kast ettim:
Örneğin ben notebook alacağım ve en iyi notebook'u araştırıyorum. Ama CHIP'te bu ay $1000 altı dizüstü bilgisayar testi vardı. Tabii ki uygun fiyatlı modeller de olabilir, son teknoloji kullanan ürünler de.
Bu anlamda derginin, değişik kategorilere ait değişik ürünleri test etmesi gayet normal.

samet1986
09-05-2006, 20:27   |  #49  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
944 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Tamam. Çok yönlü olsun dediğin zaman, bende üst-alt gelir düzeyi için söylediğini sandım. Şimdi anlaşılmıştır durum.

Saygılar..

PoWeRdArK
14-05-2006, 17:37   |  #50  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
108 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Bence chip dergisinin fiyati gayet normal cunku ıcınde cd ve dvd var ve ayrıntılı konular ve pc hakkında bırakalımda bıraz para kazansınlar.dıger pc dergılerıde bılgıdım kadar bu fıyatda.

Son Düzenleme: PoWeRdArK ~ 14 Mayıs 2006 17:39