Chip! Do your job!

yas
03-12-2007, 20:30   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
592 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2004

Son kullanıcı olmak zor be kardeş. Ona para, buna para. Yeni ürün çıkıyor iyi güzel de bedava vermiyorlar. Bize de ince eleyip sık dokumak düşüyor. Yani ne lazım? Elek ve dokuma tezgahı mı? Hayır! Chip Dergisi. Ama... Ama önce Chip'te bazı şeylerin değişmesi lazım!

Chip'i nasıl tanımlamalı? Satın alma danışmanı mı? Yoksa Reklam kuşağı mı? Testler yapıyor, ürünleri inceliyor ve tavsiye ediyor veya etmiyor. Evet güzel ama yetmiyor ne yazık  ki!

Chip'in zaman zaman popülist yaklaşımların etkisinde kalıp görevini ifa edemediğini düşünüyorum. 128 bit veriyolu ile satılan DirectX10 kartlar yamalarla DirectX10'a uyarlanmış oyunlarda bile 7, 8 fps değerler verirken, sırf DirectX10 etiketi taşıdığı için tavsiye edildiğine şahit olduk. DirectX10 mucizesi diye bir furya başladı, kart üreticileri bunu gayet akılcı bir biçimde sömürüye dönüştürdü ve ne yazık ki diğer dergiler ile (istisnaları var) Chip de kendini kaptırdı. Aylarca 11fps değer veren kart 7fps vereni geçip yüksek performans ödülü aldı ve bugünlere gelindi. DirectX10 oyunlar çıktı. Orta sınıf fiyat aralığında 30fps'lere ulaşabilen kartlar şimdi şimdi çıkar oldu. Evvelden ucuz yollu kartları alanların pamuk ellerine de ceplerin yolu yeniden göründü. Şimdi hatırlar mısınız "70 dolara DirectX10 keyfi" benzeri yazılarınızı? Tamam, anlarım. Piyasadaki mevcut ürünler bunlardı. Kötünün iyisi gibi yazılsa çizilse problem değil. Satır aralarında bu kartların oyunlarda tatmin edici performans vermedikleri de söylendi ama ifade muğlak kaldı. 7 fps slayt gösterisi demektir, tatmin edemeyen performans değil!

Sivri bir dille yazmamın sebebi de 7 yıllık okuru olarak bu durumu Chip'e yakıştıramamdandır.

Borga-x
04-12-2007, 08:51   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Doğruluk payın olduğu bır gerçek..