CHIP'in şimdiki hali

man on the moon
12-11-2008, 01:14   |  #1  
man on the moon avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006
Mahmut Karslıoğlu
Merhaba,
Dergi ile ilgili olarak yorumlarınızı CHIP Dergi altında paylaşırsanız daha hızlı görüp cevap yazabiliriz. Bu kadar büyük bir forumda...
Messenger-Turkce-Dil-Dosyasi

Öncelikle bir yanlış anlaşılma var. ve bu meseleyi bambaşka bir hale sokmuş.

"kaç yazısı var" cümlem, anlaşılmamış.

Ben de dahil olmak üzere diğer bazı arkadaşlarımızın dergide az yazısı olması ise bizlerin artık daha çok yönetime ve kaliteli içerik ile konu üretimi üzerine çalışmasından kaynaklanmaktadır.
ve böyle bir cevap gelmiş.
oysa ki senelerdir dergide yazan hatta yazı işleri müdürlüğü yapmış birine bir kaarinin böyle sözler sarf etmesine "aslında bunu demek istemiştir" deyip "sen anlatamasan da ben anladım" tarzı bir cevap yazılmalıydı.

Asıl demek istediğim bu ay ki dergiyi "Nedim Şahin" ve "Barış Emre Alkım" ın hazırlamış gibi durması.

Yani bir yazarın birden çok yazdığı makale. Asıl sorun ise bir yıllık dergiyi önünüze serdiğinizde derginin bir kısır döngü içine girmiş olması...
Şimdi eski dergileri karıştırmak istemiyorum ama aklımda bir kaç yazar ismi var ama bunlar artık "başka" dergideler.
Ecevit Bıktım, Yavuz Şahin, Aytun Çelebi, Kadir Tuztaş ve daha niceleri...
Tabiki yeni yazarlara karşı değiliz(Ör:Recep Baltaş) Fakat kesinlikle yeni içerik istiyoruz. ve yeni konu seçiminin yatay değil dikey yönde artması gerektiği...

Chip dergisi okumak benim için bir alışkanlık. ve dergiye her zaman güveniyorum. Değil dergiyi alacağım zaman içeriğinden kuşku duymak ve bu ay ne varmış diye göz atmak bir yıl sonra ki sayısında ki kalitedende şüphem olmaz.

messenger yazısında dvd içinde Türkçe eki var gibi bir ifade geçmese zaten bir mesele olmayacaktı. ama söyleyipte yapmayınca da iş karışıyor.

daha öncede sair başlıklar altında chip dergisinin eskisine oranla değişiminden bahsettim. eleştiri yapıcı da olabilir yıkıcıda.
bir yumurta yapamasakta yumurtanın bozulduğunu anlarız.