Chip Online nereye gidiyor?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
nonpasaran
26-01-2010, 12:33   |  #1  
nonpasaran avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Aslında bu yazı forumda yazdığım başka bir yazıya yapılmışyorumlara (Ufuk35 ve Waybe) bir cevap olarak yazılmaya başlanmıştı ama sonra bunları yeni bir konu açarak yazmamın daha doğru olacağını düşündüm.

                   Belki farkında olanınız vardır yaklaşık 4-5 aydır forumdan ayrı kaldım.İşlerim dolayısıyla bu sürenin büyük bir kısmını yurtdışında geçirdim.Geçen hafta itibariyle işlerim bitti ve forumda tekrar takılmaya başladım.Ama gördüğüm eski üyelerin pek çoğunun forumda olmadığıydı.Bunun üzerine bir kısmı ile temasa geçtim ve neden artık forumda aktif olmadıklarını sordum.Aldığım cevaplar zaten benim de gözlemlediğim aksaklıkların teyidi idi.
 
                   Bundan 4-5 ay evvelde forumun yönetim tarzından çoğu kimse rahatsızdı.Selçuk beyin dediğim dedik öttürdüğüm düdük tarzı yaklaşımı ve bazı konulara verdiği cevaplarda kullandığı sivri ve yaralayıcı dil pek çok üyeyi zaten forumdan soğutmuştu.Forumda ki kıdemli üyeler neredeyse ikiye bölünmüştü.Benim yukarıda yazdığım gibi düşünen üyeler ve Selçuk beyin yaptıklarını ne olursa olsun destekleyenler ve savunanlar.Bunlar belki forumda alenen yazılıp çizilmiyordu ama üyelerin arasında ki özel sohbetlerde bunlar konuşuluyordu.
 
                   Geçen yıl Eylül ayında Daha sorunsuz,daha pratik ve daha kişisel bir vista adında bir makale yayınlamıştım.Yaklaşık 1 yıllık bir çalışmanın ürünü idi ve belki de şimdiye kadar Vista hakkında yayınlanmış en kapsamlı Türkçe içerikti.Normalde iyi bir yönetici bu durumda ne yapar-ki bende profesyonel bir yöneticiyim-bundan forumun çıkarları adına elinden geldiğince yararlanır.Ama ben emeğimin kaybolmaması için defalarca Selçuk beye mesaj atmak zorunda kaldım.(Burada Sayın Borga Yurt beyi ayrı tutumak istiyorum.Kendisi her zaman ilgili ve nazikti)Sonunda konu sabitlendi.Ama ne bir özel mesaj,nede bir teşekkür.Yazının sonuna yöneticilerden herhangi bir bir yorum bile yazmadı.Sonuç olarak bu gün itibari ile 3147 tıklanma.Dedim ya ben de bir yöneticiyim.Eğer ben bu forumu yönetiyor olsaydım o yazı şu anda 100 000 tıklamayı defalarca aşmış olurdu.Bu da bu tip yazıların yazılmasını teşvik eder forum kalitesini yukarıya çekerdi.Bu hafta bir yazı yazdım.Forumda ki ihtiyacı görüp alelacele yazdığım bir yazı idi."Masaüstlerinizi görelim bakalım" konularının sabitlendiği bir forumda eksikliklerine rağmen sabitlenmeyi sonuna kadar hak eden bir yazıydı. 
 
                  Forumda şu bir haftadır gördüğüm şu;
 
                   Uygulanmaya başlanan bu yeni rütbe sistemi(Başka bir isim bulamadım) maalesef işleri daha da kötüye götürmüş.Olay mesaj sayısıyla alakalı olunca;Üyeler bir an önce rütbe alabilmek için bigileri olup olmadığına bakmadan her konuya atlıyorlar.Bunun sonucu olarak soruna gerçekten çare olabilecek insanların verdiği doğru cevaplarda yanlışların arasında kayboluyor.Böylesi durumlarda foruma gerçekten katkı yapabilecek insanlarda lanet olsun diyor ve forumdan kopuyorlar.Dışarıdan birisi geldiğinde bakıyor ki adam "Bilgin üye" veya "Maestro" "e bu adam bilgili birisi herhalde" diye düşünüyor muhakkak.(son 1 haftada başıma defalarca geldi)Ama adam 64 bit ne onu bilmiyor.
 
                 Benim bu forumda bulunmamın sebebi forum seviyesinin diğer forumlara nazaran yüksek olmasıydı.Ama bu son 6-7 ayda gözlemlediğim bu hızla aşağı doğru gidiyor.Benim kendi nacizane fikrim şudur ki; 
 
              Bu rütbe sistemi gözden geçirilmeli ve yürürlükteki mesaj sayısına bağlı derecelendirme kaldırılmalıdır.Yoksa forum körlerin sağırların birbirini ağırladığı bir mesaj çöplüğüne dönüşmekten kurtulamayacak.Ayrıca forum yöneticileri daha çok forumda bulunmalı.Ve forumun 15 yaşında ki veletlerin ve fikir sahibi cahillerin birbirleriyle -amiyane tabiri mazur görün lütfen- sidik yarışı yaptığı bir platform olmaktan kurtulması için çareler düşünmeye başlamalıdırlar.Chip online'ı tekrar öncü bir bilgi platformuna dönüştürmek sizin biz üyelere üye sayınız arttırmaktan daha öncelikli bir borcunuzdur.Bunu unutmayın.
 
                Yazdığım yazının kişisel olarak algılanması beni çok üzer.Başta Selçuk bey olmak üzere kimsenin olayı şahsının üzerine alınmasını istemem.Olay sadece -Doğru veya yanlış- durum tespitidir.

Son Düzenleme: nonpasaran ~ 26 Ocak 2010 12:39
HugOBoss___
26-01-2010, 13:30   |  #2  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,011 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

Fikirlerinize katıldığım noktalar var. Ancak bahsettiğiniz gibi kıdemli ve bilgili üyeler, forumdan uzaklaşmak yerine neden gördüğü çirkinliklere, ve bilgisiz insanların yanlışlarını düzeltmek yerine en kolay yol ayrılmayı seçiyorlar? Eğer gerçekten bilgili ve tecrübeli iseniz bilgi açısından sizin karşınızda kim durabilir? 

Gördüğünüz yanlış bir bilgiyi düzeltmek çok zor değil, görülen bir çirkinliği uyarmak da çok zor değil. Aksine düzelttiğiniz bir bilgi sizin kalitenizi daha da artıran bir hareket olmaz mı?

Ahmet Ertuğrul
26-01-2010, 15:42   |  #3  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Bazı eski üyelerin forumu tamamen terk etmesi ya da daha az aktif olmaları forumdaki içerikli paylaşımın azalmasından kaynaklanıyor olabilir. Biz, bunu kendimiz düzeltecekken kolay olan yolu tercih ettik. Bir de her kişinin bir hayatı var değil mi? Öncelik ya da ayrılan zaman miktarında forum her zaman favori olamıyor.

Yeni rütbe sistemi bazı üyeleri heyecanlandırmış olabilir. Bu da onların kalitesini gösterir. Ben unuttum eskisinde deneyimli üye, bilgin üye diye bir şey var mıydı hatırlamıyorum. Sanki vardı gibi geliyor bana. Vardıysa bu sorunlar o zamanda olmuştur, belki daha azdır o zaman. Bu soruna sebep olanların sizin tabirinizle genelde veletler olduğunu düşünüyorum. Bunun için bir çözüm yok gibi görünüyor. Forum kurallarına üye olmak için bir yaş ibaresi eklenmişti ve sanırım o yaşın altında olan üyeler de yasaklandı fakat kimsenin gerçek yaşı bilinemeyeceği gibi, tekrar tekrar açılan üyelikler de engellenemiyor.

Bize düşen görev forum yöneticilerinin daha önce de defaten belirttiği gibi bu tür kişilerle hiç muhattab olmayıp direk uyarma tuşuna tıklamak.

Onun dışında forumda yazılan bazı özenli, içerikli konuların sabitlenmemesi konusu da uzun zamandan beri öyle. Daha önce yazdığım bir konuyla ilgili sabitlenmesiyle ilgili istekte bulunmuştum. Yazdığım şey onunla ilgili değil. Yanlış anlaşılmasın. Belki söz konusu konular sabitlense forum daha bilgilendirici bir yer olurdu. Bir de yazılan konu ne kadar güzel olursa olsun bir yöneticinin teşekkürünün gerekliliği konusunda emin değilim. Bu; forumdaki aktiflik, foruma ayrılan süre, o kişinin o konuda zaten yeterli bilgiye sahip olması ya da foruma yapılan katkıyı binlerce diğeri gibi ele alması gibi bir sürü nedenle açıklanabilir. Hem düşünsenize her yazılan esaslı konunun altına bir yöneticinin teşekkür etmesi garip olmaz mı? Bana garip gelirdi doğrusu.

soulmy
26-01-2010, 16:31   |  #4  
soulmy avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,939 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Ben de ta 2 hafta önce win 7 temasi eklemiştim. Ama açtığım konu hala denetlenmiş değil. Sitede gerçekten yönetici problemi var.

Mehmet Kök
26-01-2010, 16:34   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
170 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Yanlış Düşünüyorsunuz Selçuk Beyin Yapabileceği Bir Şey Yok Üyeler Yasal Konu Açarsa Mutlaka Cevap Veriliyor Yasal Olmayan Yardım Taleplerine Cevap Verilmiyor Bu Günün Mesajlarına Bakınınız Kaç Tanesine Cevap Yazılabilir Durumda İnanın Üyeler İçin Mesaj Sayısı Rütbesi Önemli Değil Rütbeli Üyelere Para Verilmiyor Para Alan Rütbeli Üye Var mı 15 Yaşındaki Çocuğun Rütbesi Olabilir Demek Derslerinden Çok Chip Online de Vakit Ayırıyor İlerde Yarbay Olur Olsun Yakışır Burada Mesaj İçeriği Önemli Sorun Çözüldü mü oldu mu, Olmadı mı Tarzı Yazı Yazarak Forumu Kirletenler Rütbeli Olsa Ne Olur Olmasa Ne Olur. Sizin Paylaşımlarınızın Siteye Kalite Getirdiği Açık Teşekkür Eder, Sağlıcakla Esen Kalın.

cipenzo
26-01-2010, 17:41   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
232 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

adında chip varsa 10 üzeri 11 dir zaten:)

Banned
26-01-2010, 19:28   |  #7  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Sonuna kadar siza katılıyorum. Söylediğiniz nedenlerden dolayı bende kopma noksatındayım, hatta genelde takip etmek için takılıp, katılımda arasıra bulunuyorum. Özellikle sorununa çözüm arayan insanların yalan yanlış yönlerilmesi, hiçbirbilgisi olmayanların ahkam kesmesi ve site yönetiminin buna müsaade etmesi sonuçta buraya yolu düşenlerin yargılarını yazıyı yazan değil chip online alyhine yönlermekte.

SAİNT
26-01-2010, 19:29   |  #8  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

arkadaş haklı yönleri fazla mesela benimde gözümden kaçmayan olayların başında bilgisi ve tecrübesi iyi olan arkadaşların artık forma uğramamaları bu sitede bir caydırıcılık yada başka bir sorun olduğu ortada.

PcMaKeR
26-01-2010, 20:35   |  #9  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Valla bir dönem baya bir bıkkınlık geldi bıraktım yaklaşık 1 2 ay kadar.
CHIP e alışmışız 5 senedir bilgiler verdim aldım paylaştım. Atamıyor insan. Geri döndüm.
 
Bu Tür konular daha çok açılacak nonpasaran.
 
Elinden ne gelir.
 
Ama genel izlenimlerim şunlar:
 
Birisi bir konu açar. Birisi gelir sırf muhabbet gibi konu saptırır,
 
Birisi gelir soru sorar ona birisi cevap verir biri gelir o verilen doğru cevabı kendisine göre yorumlayıp tekrar gönderir(post kasmak amacı belli)
 
Birisi Uzmanına soruna soru bırakır. Bilmediği halde sırf bilgili gözükmek amacına post kasar. Yığınla örnek görmek mümkün.
 
Birisi gelir dengesizce saçma sapan konuşur adamla kavgaya tutuşulur(forumu korumak için önceden bende sert çıkıyordum ama yönetime bildiriyorum direk artık!)
 
Bir konu konuşulurken bu şöyle şu böyle diye lafa girer. Sanki çok biliyor ya.
 
Nonpasaran Yönetim hakkında görüşlerine katılmayacağım dostum. Selçuk abiye mesaj atmış olayım. Cek beye mesaj atmış olayım Modlarda: Recep bey'e Halil Mollaoğluna, Serkan bey'e hepside düşündüğüm konularda geri dönüş yapmışlardır.
 
Ama birşey dikkatimden kaçmadı burda seninde belirttiğin gibi Oda şu: Sabit konu. Sait konu mevzusunu kafamdan şöyle yorumladım. Şimdi bunu sabitlersek ilerde bir dünya konu çıkar sabitleyin sabitleyin diye uğraşmamak için sabitlemiyorlardır diye düşündüm.
 
Artık nasıl olur bilmem.

nonpasaran
26-01-2010, 20:40   |  #10  
nonpasaran avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

 
 Ben unuttum eskisinde deneyimli üye, bilgin üye diye bir şey var mıydı hatırlamıyorum.
Eskiden sadece "uzmanına sorun" bölümüne cevap yazanlara sadece soruyu soran rep verebiliyordu.Bu da şu anda şikayet ettiğimiz mesaj terörünün sadece "uzmanına sorun" kısmında yoğunlaşmasına sebep oluyordu.Forumun diğer konuları nispeten sadece konuyu bilenlerin cevap yazdığı,temel amacın karşısındakinin sorununa yardım etme olduğu mesajlaşmalar içeriyordu.Şu anda da buna benzer bir uygulama yıldız sistemi var galiba ama pek işe yaramadığı aşikar.Uğraşıp niye soru yanıtlayasın ki olur olmaz herşeye nane olursun mesaj sayını arttırırsın olur biter.

      Bu arada bazı yanlış anlaşılmaya müsait noktaları açıklığa kavuşturayım;

Benim derdim 15 yaşında birinin foruma üye olması veya bigisayar bilgisi zayıf insanların foruma üye olması değil. Zaten blogumu arada sırada ziyaret edenler bilir en karmaşık konuları bile hiç bilgisayar bilgisi olmayan insanların dahi anlayabileceği basitlikte anlatmaya çalışırım.

Burada sorun son derece basit konuları dahi bilmeyen insanların Türkiye'nin en çok satan teknoloji dergisinin resmi internet adresinde bilgin,katip maestro gibi ünvanları bu kadar kolaylıkla alabiliyor olması.Ben bu forumu daha önce bilmiyor olsaydım ve son bir hafta da yaptığım gözlemleri yapsaydım."Hadi canım sende" der bi daha dergi bile almazdım

İkincisi işte bu konuyu sabah açtım aradan yaklaşık 10 saat geçti.Hala forum yöneticilerinden bir ses yok.Bu böyle olmamalı.Eskiden böyle değildi.Selçuk bey her konuyu okurdu ve foruma hakim olduğu imajını verirdi.Ama aynı zamanda da bu konuda çoktan silinmiş olurdu.
 
Acı ama böyle.Üzgün
 
 
Ekleme:
Bu arada bazı üyeler özelden bana ulaşarak alınganlıklarını bildirdiler başka üzerine alınan arkadaşlar da olabileceğini düşünerek şunu söyleyeyim:
Bu  yazıyı yazarken kesinlikle herhangi bir üyeden yola çıkmadım.Prensip olarakta asla kişilerle uğraşmam derdim yanlış işleyen sistemle

Son Düzenleme: nonpasaran ~ 26 Ocak 2010 21:12
net24
26-01-2010, 21:12   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,233 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Eskii gibi değil forum malesef....

Son Düzenleme: net24 ~ 26 Ocak 2010 21:16
Ahmet Ertuğrul
26-01-2010, 21:17   |  #12  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Sizin yaptığınız tespit doğru. O lafları hak eden varsa da alınırsa alınsın. Size mesaj atanların da gerçekten alınması gereken kişler olduklarını sanmıyorum.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 26 Ocak 2010 21:18
HActeX
26-01-2010, 21:40   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,275 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Arkadaşlar gerçektende böyle insanlar kolay sorunlara hemen atlıyorlar sistem önerisi falan bunu herkes yapar kardeşim ama adam pc ile ilgili  bir soru soruyor okunma sayısı 200 VCP 0

Selçuk İslamoğlu
26-01-2010, 21:48   |  #14  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

Buradayım merak etmeyin. Tartışmaya devam...
 

Kapalı Hesap (135391)
26-01-2010, 22:07   |  #15  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
2,758 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Gerçektende son bir kaç ay forumun kalitesi düştü. Ayrıca ben kayıt tarihinde yeni gibi gözüküyorum ama yaklaşık 2007 den beri CHIP forumunu takip ediyorum, yani ben bu forumun eski halinide biliyorum :)

Ozaman ile bu zaman arasında çok fark var , artık o farklar kapanmaz...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (127217) ~ 26 Ocak 2010 22:08
dalamer
26-01-2010, 22:18   |  #16  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

2008 e kadar dışardan takip ettim sonra üye oldum ama artık eskisi gibi değil eskilerden çok şey  öğrendim hepsine tşk yazı içinde tşk  bilmeden bilgin araştırmadan alim olan çok

ErKaN-23
26-01-2010, 22:55   |  #17  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
931 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

yaklaşık üç yıldır bu forumu takip etmiyorum gerçi bir şeyler veremedim ama çok şeyler aldım bazı şeyleri bu foruma borçluyum. konuyu açan arkadaşın söylediklerine sonuna kadar katılıyorum gerçekten forumun eski tadı yok eskiye göre kalite gerçekden düştü ve ilerisini de pek iyi görmüyorum
sorunu aslında bilgisiz ve kalitesiz insanların artmasında görmüyorum her forumda olur böyle kişiler tam tersi eski kaliteli ve bu foruma emek vermiş kişilerin azalmasında görüyorum, bunuda takip ettiğim kadarıyla bazı yöneticilein agresif ve yanlış tutumlarından kaynaklandığını düşünüyorum....

Son Düzenleme: ErKaN-23 ~ 26 Ocak 2010 22:56
Nicoll
26-01-2010, 23:06   |  #18  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Kim ne derse desin internet ortamı en iyi komünist, katı bir yaklaşımla yönetilir... Hiç tanımadığınız ve sayıca fazla olan kişilerle muhatap olmak bunu gerektirir, sert yaklaşımları zorunlu kılar. Kişisel prensiplerinize uymayanları önemsemez, siler geçersiniz. Sonuçta chip.com.tr Selçuk bey'in üzerine kayıtlı...

Gözlemlediğim kadarıyla; bazı kişiler forumun daha demokratik bir yapıya sahip olmasını istiyordu... İstediğiniz oldu gibi? Artık herkes istediği konuda fikrini özgürce beyan edebiliyor...

Bu demokratik yapının oturabilmesi için öncelikle bireylerin kültür ve ahlak seviyesinin yükselmesi gerekir ki içerik; genel toplum kültürüyle doğru orantılı gider...

Eğer eski chip'i  "daha iyi" olarak değerlendiriyorsanız bunu Selçuk bey'in yönetim anlayışına borçlusunuz.

Alıntı: nonpasaran  
İkincisi işte bu konuyu sabah açtım aradan yaklaşık 10 saat geçti.Hala forum yöneticilerinden bir ses yok.Bu böyle olmamalı.Eskiden böyle değildi.Selçuk bey her konuyu okurdu ve foruma hakim olduğu imajını verirdi.Ama aynı zamanda da bu konuda çoktan silinmiş olurdu.
Boracalin
26-01-2010, 23:10   |  #19  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,592 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007
Alıntı: ErKaN-23  
yaklaşık üç yıldır bu forumu takip etmiyorum gerçi bir şeyler veremedim ama çok şeyler aldım bazı şeyleri bu foruma borçluyum. konuyu açan arkadaşın söylediklerine sonuna kadar katılıyorum gerçekten forumun eski tadı yok eskiye göre kalite gerçekden düştü ve ilerisini de pek iyi görmüyorum
sorunu aslında bilgisiz ve kalitesiz insanların artmasında görmüyorum her forumda olur böyle kişiler tam tersi eski kaliteli ve bu foruma emek vermiş kişilerin azalmasında görüyorum, bunuda takip ettiğim kadarıyla bazı yöneticilein agresif ve yanlış tutumlarından kaynaklandığını düşünüyorum....
Alkış

PcMaKeR
26-01-2010, 23:23   |  #20  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

ha gayret demokratik açılımda gelmeye başladı.
işte bu devam devam. konu saptırma.

Feel Good
26-01-2010, 23:28   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,688 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
Selçuk İslamoğlu
Ayrıca burası bir kullanıcı forumu. Kimsenin düşüncesini doğru ya da yanlış bile olsa düzeltme gibi bir sorumluluğumuz yok.

Forumda dikkat ettiğimiz tek kural: "X programında bir sorunla karşılaşıp bunu soranlara sorunun çözümüne yardım yerine '-bunun yerine Y'yi kullan' şeklindeki yanıtları siliyoruz.
demişti önceden Selçuk İslamoğlu, ki doğru olan da budur bana göre. Ayrıca forumda uygulanan sistemde herhangi bir farklılık göremiyorum ben.

Nicoll
26-01-2010, 23:31   |  #22  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Bu şekilde; çektiğin yönde tartışmaya başlarsak konunun tıklanma oranının 100.000'i geçeceğini garanti ederim. Ama sana alet olmayacağım, şansına küs...

Alıntı: PcMaKeR  
ha gayret demokratik açılımda gelmeye başladı.
işte bu devam devam. konu saptırma.
Corby
26-01-2010, 23:55   |  #23  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Gerçektende dediğiniz gibi cevaplanmış soruları yeniden cevaplıyorlar.Bildiklerinden mi?Hayır.Amacı o insana yardımcı olmak mı?Hayır.Kendi fikrini mi ifade ediyor?Hayır.Çoğunluk ne demişse ona göre söylüyor.Amacını sorarsanız mesaj sayısını artırmak.Örneğin şurda;Maraz_Ali
https://www.chip.com.tr/forum/hangi-islemci_t149314.html 

Corby
26-01-2010, 23:55   |  #24  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Bende CHIP'i uzun süredir takip ediyorum bugün kayıt oldum.

Feel Good
27-01-2010, 00:09   |  #25  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,688 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008
Alıntı: Corby  
Gerçektende dediğiniz gibi cevaplanmış soruları yeniden cevaplıyorlar.Bildiklerinden mi?Hayır.Amacı o insana yardımcı olmak mı?Hayır.Kendi fikrini mi ifade ediyor?Hayır.Çoğunluk ne demişse ona göre söylüyor.Amacını sorarsanız mesaj sayısını artırmak.Örneğin şurda;Maraz_Ali
https://www.chip.com.tr/forum/hangi-islemci_t149314.html 
Yalnız şöyle bir şey de var. Verdiğiniz linkte sadece bir cevap verilseydi, durumun inandırıcılığı daha da azalmayacak mıydı? Yani aynı cevaptan ne kadar fazlaysa, bu onun bir bakıma doğruluk payını artırmaz mı?
Not: Herhangi bir genelleme yapmıyorum, sadece bu açıdan da düşünülebilir diyorum.