CHIP Online test etti: IE 8 RC1

CHIP Online
29-01-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

CHIP Online farkıyla: Internet Explorer 8 tam sürüm adayını tüm detaylarıyla inceledik...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/CHIP ... IE-8-RC1_10692.html

Resimlerle: Microsoft Internet Explorer 8 (RC1)

Microsoft yeni tarayıcısının ilk sürüm adayını halka açtı. Internet Explorer RC1 çıkacak olan nihai sürümün tüm özelliklerini bünyesinde barındırıyor.

Microsoft Internet Explorer 8'in RC1 sürümü ilk bakışta önceden yayımlanmış beta'lara kıyasla neredeyse hiçbir  yenilik sunmuyor: Web Dilimleri (WebSlices) RC1 sürümde de E-Bay fırsatları veya gelen e-postalar gibi önemli bilgileri gösteriyor. Hızlandırıcılar (Accelerators) tarayıcının içerik menüsünü kullanıcıların o an bulundukları web sayfasını değiştirmelerine gerek kalmayacak şekilde yeni seçeneklerle genişletiyor. Aynı zamanda sörf sırasında geçici dosyaların kaydedilmesini engelleyen InPrivate-Browsing de önceden tanıdığımız bir özellik. Bunlara ek olarak IE 8, tam yakınlaştırma, kapatılan sekmeleri ve oturumları geri getirmenin yanında akıllı adres çubuğu ile rakip tarayıcılarla aynı seviyeye geliyor. Zaten tanınmış yenilikler hakkında detaylı bilgiyi beta testimizde bulabilirsiniz.

Otomatik uyumluluk görünümü
Kullanıcı gerçek yenilikleri ikinci kez göz gezdirdiğinde keşfediyor, örneğin Microsoft'un uyumluluk listesi gibi. Eğer bir kullanıcı IE8 ile uyumlu olmayan bir web sitesini ziyaret ederse tarayıcı otomatikman uyumluluk görünümüne geçiyor. Quick-Pick sayesinde arama çubuğuna eklenmiş arama motorları arasında doğrudan geçiş yapılabiliyor; tarayıcının sayfayı yeniden yüklemesine gerek kalmıyor. Çıkan sonuçlar hemen arama diyalogunda güncelleştiriliyor. Ayrıca InPrivate-Browsing ile InPrivate-Filtrelemeyi birbirinden bağımsız bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Elbette tarayıcı Private modunda kendi kendine simge çubuğunu ve eklentileri devre dışı bırakabiliyor.

Download:


Tüm konu: CHIP Online test etti: IE 8 RC1

Resimlerle: Microsoft Internet Explorer 8 (RC1)


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: IE 8 RC1 hakkındaki düşüncelerinizi bizimle paylaşın...

Fattur
29-01-2009, 11:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Geçsekmi ne etsek? :D

pdrem
29-01-2009, 17:21   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

otomatik uyumluluk mu sayfayi yeniden baslatip kapatiyor beni deli ediyor basa donuyorsunuz explorer gittikce batiyor mu ne yaa

hasanozf
01-02-2009, 09:39   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
89 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2005

Explorer'ın bu versiyonu inanılmaz derecede kitleniyor. Betalarda böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Hızlı kullanmak istediğimde kafası karışıyor ve explorer çöküyor.

Gerçekten ciddi bir problem var. Diğer versiyonlar (ie6, ie7, ie8 beta) bu bir sorun yaşatmıyordu bana.