CHK uzantılı Dosyaları Kurtarma

FiraT90
04-08-2011, 13:03   |  #1  
FiraT90 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
98 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

Yaklaşık 10 kurtarma programı denedim CHK uzantılı dosyalarımı kurtaramadım. Bu programlar sadece dosyayı FOUND.000 klasörünün içinde yüzlerce CHK uzantılı dosyayı bana gösteriyor ve bu şekilde almamı sağlıyor. Fakat CHK olarak aldığım için hiçbirşeye yaramıyor bunu nasıl halledeceğim bu dosyaları gerçek uzantılarına nasıl dönüştürebilirim yardımlarınızı bekliyorum..

viking20
04-08-2011, 13:47   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

http://windows.dailydownloads.ne ... -mate_1-0-download/
ne old.tam olarak anlamadım!!inceleyin bakalım işinize yarayacak mı?
Peki CHKDSK ve SCANDISK ile oluşan'' CHK dosyaları'' nasıl kurtarılır?
http://pdfdergi.com/439/chkdsk-v ... r-nasil-kurtarilir/
Unchk
http://www.ericphelps.com/uncheck/unchk3.zip
FileCHK
http://www.ericphelps.com/uncheck/FileCHK.zip
İki program arasındaki farkları ise buradan ,
Recover CHK Files
http://www.ericphelps.com/uncheck/
------
(okuma-bilgi)
http://www.forumalev.net/genelbi ... les-extensions.html
http://www.hardwaremania.com/for ... li-dosyalar-68.html
DOS altında CHKDSK programını çalıştırdığınızda sabit diskinizde CHK uzantılı dosyaların belirdiğini göreceksiniz. SCANDISK ve CHKDSK programları sabit diskin içeriğini ve üzerini tarayarak diskin yapısı ve durumu hakkında raporlar oluşturur. Bu raporlar sonucunda oluşan CHK uzantılı dosyaların amacı, sabit diskinizin üzerinde bir dosya tarafından sahiplenilmiş, kullanılıyormuş izlenimi veren fakat aslında hiç kullanılmayan bölgeleri göstermektir. Bu tür bölgeler genellikle programın kilitlenmesi, sistemin çökmesi veya elektrik kesilmesinden dolayı tamamlanamayan diske dosya yazma işlemleri sonucunda oluşur.
 Bu CHK dosyalarının içeriğine TYPE komutu ile baktığınızda anlamsız yazı ve şekiller görürsünüz. CHK ile temsil edilen dosya herhangi bir dosya tipi olabilir veya yarım kalmış bir dosyanın kalıntıları olabilir. Bu tür dosyaları Windows Write ile yüklemeyi deneyin.Write programı bu şekilde kayıplara karışmış dosyaları açmakta enteresan şekilde başarılı sonuçlar veriyor. Write ile açtıktan sonra dosyanın üzerinde dolaşarak yararlı bilgi olup olmadığı, hangi tip bir dosya olduğu konusunda inceleme yapabilirsiniz. Eğer orijinal dosya tipini anlayabilirseniz, isim değiştirme komutu ile dosyanın CHK uzantısını ilgili formatı belirten uzantı ile değiştirip dosyayı açmayı deneyebilirsiniz.

Son Düzenleme: viking20 ~ 04 Ağustos 2011 14:53
dasti
04-08-2011, 14:13   |  #3  
dasti avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,963 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

dün chip bi program verdi keşke onla deneseydin tam sürüm onla kurtarabilirdin belki

tombstone86
17-03-2012, 13:22   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2012

Buna benzer bir veri kaybı benim başıma da geldiği için burda paylaşmak istedim belki yardımcı olur. Bilgisayar birden dondu ve yeniden başlatıyorum olmuyo, kapatıp açıyorum olmuyo. Kasayı açıp ters giden bişey var mı diye baktım, ekran kartının fanının vidalarından biri kopmuş ve fan yan yatmış, çalışmıyor. Sonra internetten biraz araştırdım, bilgisayarda aşırı ısınma, elektrik akımının yanlış sirkülasyonu USBlere dağılmış ve o da harici harddikkime zarar vermiş. (donanımsal olarak değil, sadece veriler gitmiş). Harddiski başka bi bilgisayara bağladım, en önemli verilerimin olduğu ve yaklaşık 200GB olan klasör 32 kb görüünüyor. dosyaların formatında da chk veya found0001 gibi şeyler yazıyodu. Easy recovery isimli programla dosyaların %80ini kurtardım fakat 150 civarındaki filmlerin nerdeyse hiçbirini kurtaramadım çünkü dosyalar kurtarma sonrasında da birbirine girmiş görünüyodu. Ben de içiçe girmiş bu film dosyalarını biraz inceleyip filmlerin isimlerini aldım, tekrar indirmeye başladım.Ama resimlerimin çoğunu kurtardım diyebilirim. 300Gblık bi harddiski bu kurtarma programıyla sadece taratmak 6-7 saat sürdü. Tarattıktan sonra kurtarmak istediğiniz dosya boyutuna göre ise kurtarma işlemi 24-32 saat bile sürebilir haberiniz olsun. Bu arada dosyalarınıza verdiğiniz isimler tamamen kayboluyor. Taratma işlemi sonunda verileriniz dosya uzantılarına göre kategorilenip, siz ordan kurtarmak istediğiniz formatları seçebiliyorsunuz, dosyaları değil! herkese virüssüz, veri kayıpsız forumlar..

Janissero
08-07-2018, 17:32   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2018

Bu çözümlerin hiç biri işe yaramadı. Benim bozuk dosyalarım herhangi bir video formatı. Başka neler yapılabilir ?