Chkdsk hata düzeltme aşamasında takılıyor. (classp

edgeoftak
18-07-2016, 00:38   |  #1  
edgeoftak avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2016

Bir süredir bir sorunum vardı ve yardım edebilen çıkmadı :) hala aynı sorunum geçerli, format atıyorum ve pc "Windows başlatılıyor" kısmından sonra res atıyor. Sürekli tekrar ediyor bu kısır döngü şeklinde.

Şuan yine bir format denedim ve yine başarılı oldu format. İkinci res atıştan sonra tam pc başlayacak, ancak yine aynı sorun devam ediyor ve masaüstü açılmıyor. Güvenli modda çalıştırdığımda "classpnp.sys" dosyasında takıldığını ve geçemediğini gördüm. Ardından sfc scannow ile hata düzeltmek istediğimde "Windows kaynak koruması istenen işlemi gerçekleştiremedi." şeklinde bir cevap aldım. Sonrasında chkdsk ile hataları düzeltip sonra sfc scannow işlemini denerim diye düşündüm.
İşte sorunun asıl kısmı geldi :) şu komutu yazdım ki en kapsamlı şekilde tarasın diye; chkdsk D: /r /x /c /b
1. aşama tamamlandı, ikinci aşamada takıldı, takıldığı yerden itibaren son 3 satırı yazıyorum:
        "1933 dosyası $I30 dizini MIE102~1.MUM dizin girdisi siliniyor.
         1946 dosyası için $I30 dizinindeki hata düzeltiliyor.
         1946 dosyası için $I30 dizinindeki hata düzeltiliyor."
Evet son iki satır aynı, iki kere yazdı nedense. Bu satırda takıldım kaldım. Sorunun "classpnp.sys" olduğu apaçık ortada ancak çözüme gelince tıkanıp kaldım çözemiyorum. Pcyi açamıyorum bir türlü format atarken hata mesajı falan vermiyor ama sonrasında bu durumu yaşıyorum.

Not: Başlangıç onarma yap diyecekler için; yaptım orada şu hatayı veriyor => D:/Windows/inf dosyası bozuk ya da hatalı. Lütfen chkdsk hizmet programını çalıştırın.

Sistem Bilgilerim