Chocolately ile yazılım kurmanın basit yolu!

CHIP Online
01-10-2012, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu minik araçla, Windows PC'nize yeni bir yazılım kurmak daha önce olmadığı kadar kolay ve çabuk!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/cho ... sit-yolu_36154.html

Resimlerle: Dinozorlar için Windows 8 Rehberi

Linux'daki paket yöneticisi Windows'da neden yok diyenlerden misiniz? Windows bir programı kullanmaya başlamak için önce onu internette arayıp, web sitesini ziyaret edip, onu indirip yüklemeniz gerekiyor. Üstelik yükleme sırasında sık sık İleri, Tamam gibi düğmelere basmanız da şart. Ancak Linux'daki paket yöneticisi, gereksiz adımlardan kurtarıyor ve size izlemeniz gereken çok az sayıda adım bırakıyor.


&lt;span style="text-decoration: underline;">Chocolately</span> ise Windows'un bu önemli eksiğini kapatıyor. Komut satırından çalışan Chocolately ile örneğin VLC'yi yüklemek için "cinst vlc" yazmanız, Chrome'u yüklemek için "cinst googlechrome" komutunu vermeniz yeterli oluyor.


Chocolately'yi yüklemek için &lt;span style="text-decoration: underline;">bu web sitesini</span> ziyaret ederek biraz altta siyah zeminli bölümde yazılı olan kodu kopyalayıp, komut satırında (Başlat>Çalıştır>cmd) çalıştırmanız yeterli oluyor. Kodu komut satırına yapıştırmak için farenizle komut satırı penceresine sağ tıklayıp Yapıştır seçeneğine tıklamanız yeterli. Artık örneğin 7-Zip'i yüklmek için "cinst 7zip" komutunu verebilirsiniz.


Yazılım şu an 377 programı bu şekilde yüklenebiliyor, dolayısıyla bütün programları komut satırından yüklemeniz mümkün değil. Chocolately'nin sunduğu paketlerin listesine &lt;span style="text-decoration: underline;">bu sayfadan</span> göz atabilirsiniz. Bir programı yüklemek için ismini doğru yazmanız gerektiğini söyleyelim. Yazmanız gerekenler, haberimizin ikinci sayfasında...


Tüm Konu: Chocolately ile yazılım kurmanın basit yolu!

Resimlerle: Dinozorlar için Windows 8 Rehberi

Kaynak: www.chip.com.tr