Chrome 25, Google'ı toptan şifreleyecek!

CHIP Online
22-01-2013, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Chrome 25 ile gelecek bu küçük değişiklik, farkında olmasak da çoğumuzu etkileyecek...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/chr ... eleyecek_38233.html

Resimlerle: Google Street View'dan en saçma anlar

Chrome, 25. sürümünden itibaren Google'da yaptığınız tüm aramaları şifreli olarak aktaracak. Tarayıcı, şu an sadece Google'a oturum açmanız halinde aramalarınızı şifreli olarak gönderiyordu.


Şu an beta kanalında bulunan Chrome 25, aramalarınızı varsayılan olarak SSL şifreleme işlevi ile yapacak. Dolayısıyla adres çubuğunuzun üzerinde yeşil bir kilit simgesi görünecek - aramalarınızı Google ve sizin dışınızda kimse göremeyecek.


Mozilla Firefox, Temmuz 2012'den bu yana Google'da yaptığınız aramaları şifreli olarak gerçekleştiriyordu. Apple ise Safari ile Eylül 2012'de şifreli Google'ı kullanmaya başlamıştı. Google'a oturum açan Chrome kullanıcıları, Ekim 2011'den beri şifreli aramaları kullanıyorlardı, ancak bu gelişmeyle ilk kez oturum açmayan Chrome kullanıcıları da varsayılan olarak şifreli aramayı kullanacaklar.


Google yazılım mühendisi Adam Langley, bu yeni işlevin Chrome kullanıcılarının deneyiminde önemli bir değişiklik meydana getirmeyeceğini söylüyor. Bunun yanında Langley, Google'ın HTTP'yi geliştiren SPDY protokolünü kullanan Chrome'un arama sonuçlarını daha hızlı getirdiğini söylüyor.


Google yanında Facebook, Twitter gibi önde gelen bazı web siteleri de onları şifreli https bağlantısı üzerinden kullanmanıza izin veriyorlar.

Tüm Konu: Chrome 25, Google'ı toptan şifreleyecek!

Resimlerle: Google Street View'dan en saçma anlar

Kaynak: www.chip.com.tr