Chrome açıklarını bulana 5.000 dolar!

CHIP Online
14-08-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Chrome, bir yandan rakiplerine korku salarken, diğer yandan bazılarını zengin ediyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/chr ... 00-dolar_42044.html

Resimlerle: En iyi 24 Chrome web uygulaması!

Google, Chrome tarayıcısındaki açıkları bulan güvenlik araştırmacıları için ayırdığı ödülün miktarını arttırdığını açıkladı.


Ödüllerin tam bir standardı bulunmuyor. Büyük risk içeren açıkları keşfeden araştırmacılara çok daha büyük ödüller verilebiliyor. Örneğin daha önce 1.000 dolar ödülü hak eden bir açık, artık 5.000 dolar ediyor. Yani verilecek ödül, aynı kategoride bir açık için 5 kat kadar artmış durumda.


Google, bugüne kadar toplam 2 milyon dolar ödül dağıtmış. İnternet devi, tamamen güvenlik altına aldığını düşündüğü bölgelerde açıklar bulan araştırmacılara veya başka yazılımlaara sıçrayarak bilgisayarların işleyişine zarar verebilecek sorunları teşhis edenlere çok daha bonkör davranıyor.


Google'da ödül avcılığı da bazı hacker'lar için bir meslek haline gelmiş durumda. En çok ödül kazanan araştırmacılardan olan Sergey Glazunov bugüne kadar Google'dan 150 bin dolar ödül almış durumda. Bu miktar pek çok insan için onlarca yıl çalıştıktan sonra alınan emeklilik ikramiyesini bile ikiye üçe katlayan bir rakam. 


Ayrıca, Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan bir finansal araştırma, Google'ın bu iş modelinde ödediği maliyetin, açıkları bulmak için şirket içinde tam zamanlı personel çalıştırması halinde karşılaşacağı maliyetten çok daha düşük olduğunu ortaya çıkarmış. Bu nedenle aynı yöntemin sadece yazılım dünyasında değil, pek çok başka sektöre de yayılması bekleniyor.


Elbette Google'ın ödüllerinden kazanmak için bazı şartlara da uymak ve bir prosedür dahilinde hareket etmek gerekiyor. Google bu prosedürleri de şu rehberde açıklamış durumda...

Tüm Konu: Chrome açıklarını bulana 5.000 dolar!

Resimlerle: En iyi 24 Chrome web uygulaması!

Kaynak: www.chip.com.tr