Chrome artık Mac ve Linux'te! Ufak bir şartla

CHIP Online
08-06-2009, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Mac ve Linux için Chrome hazır ama Google kullanmak isteyenleri uyarıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Chro ... r-sartla_13218.html

Resimlerle: Chrome Linux'a geliyor: İşte ilk görüntüler

Google geçen perşembe Mac ve Linux için Chrome'un (developer only) yalnızca geliştiriciler için son versiyonunu yayınladı. Henüz Mac ve Linux için bu versiyonun kararlı olmadığının altını çizen Google, "Bu versiyonu sunuyoruz fakat ne yaparsanız yapın sakın indirmeyin"  açıklamasında bulundu. "Tabi eğer ki geliştirici iseniz ve tamamlanmamış, kararsız, muhtemelen hata çıkaracak yazılımı kullanabilirsiniz."

Yazdırma işlemleri ve Adobe Flash Player ile uyumsuz olan bu versiyonda Sık Kullanılanlar menüsüne eklediğiniz bir öğeyi de tekrar açmak istediğinizde olası bir hafıza hatası ile karşılaşmanız an meselesi.

Windows için üç farklı versiyonu yayınlanan Chrome (Yanlızca Geliştiriciler için, Beta, Kararlı) için beta versiyonlardan çok geliştirici versiyonları yayınlanıyor.

Chrome ürün yöneticilerinden Smith ve Grunberg " Google Chrome'u diğer platformlara en azından beta süreci için kararlı hale getirmeye çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

Tarayıcının iki platformda da olası hatalara yol açabileceği söylense de Computerworld Chrome'u Mac üzerinde sorunsuz çalıştığını bildirdi.


Tüm konu: Chrome artık Mac ve Linux'te! Ufak bir şartla

İzleyin: Chrome için TV reklamı

Resimlerle: Chrome Linux'a geliyor: İşte ilk görüntüler

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Google Mac ve Linux'u ihmal mi ediyor?

Kapalı Hesap (53751)
08-06-2009, 11:46   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Kesinlikle. Firefox ve Opera'nın yeni bir sürümü çıktığında anında Mac, Linux ve diğer sistemler için görüyoruz ama Chrome'u Mac'te bir türlü göremedik. (Şimdi bu tarayıcı Google açısından bir ilk, diğerleri bu açıdan daha tecrübeli olabilir ama bu kadar da bekletilmez.)

antiFact
08-06-2009, 13:11   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Google Chrome'u çıktığından beri sevmedim , sevemedim.Ayrıca ihmal ettiği doğru Çoşkun'un dediği gibi Firefox ve Opera Mac,Linux,MS için beraber çıkıyor.Ayrıca ihmal edilen sadece Mac ve Linux değil ,! Google'ın Google Chrome'u ihmal ettiğini düşünüyorum.